Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Google Wonder Wheel na YouTube

Pěkné, všiml jsem si, že Google přidal i do vyhledávání na YouTube tu pěknou "vizuální" funkci, o které jsem tu psal v nedávném příspěvku Google Wonder Wheel - Vizuální vyhledávání budoucnosti.

Ta volba Wonder Wheel se dá najít na YouTube vpravo nahoře pod Advanced Options, když něco hledáme, ale není tam pro všechna vyhledávání. Nevím, čím to je, pro nějaké pojmy to vůbec nenabízí. Asi se teprve zavádí a bude to chvíli trvat. Každopádně, zajímavé volba a líbí se mi, že to Google zahrnuje i do dalších svých služeb.

Wonder Wheel na YouTube

Třeba se dočkáme někdy podobného zobrazení např. naší emailové korespondence nebo prolinkování Web stránek. Takový online vizuální BlogRoll by vůbec nebyl špatný. Při nalezení nějakých stránek by se mohla takhle vizuálně zobrazit interní struktura stránek, což by nebyl problém (lepší SiteMap), ale co takhle zobrazit i všechny odkazované externí Weby, kdy pavučinka by se pěkně rozšiřovala dle pohybu ve struktuře?

Škoda, že nevím, jak by se to dalo lehce udělat, napadají mě jen samé kostrbaté (nereálné) cesty a také nevím, jestli už něco takového někde není ;-)

4 comments :

jr řekl(a)...

Vím, že to není úplně ono ale docela pěkné je http://www.aharef.info/static/htmlgraph/?url=http://www.caymanislander.info/2009/06/google-wonder-wheel-na-youtube.html analyzuje to teda jen interní strukturu stránek.

A jestli budeš mít někdy čas a chuť, tak je pěkné http://www.webdesignerdepot.com/2009/06/50-great-examples-of-data-visualization/
Interaktivních nástrojů které ukazují různé vztahy je hodně akorát existují spíš pro sociální sítě.

Schválně vím, že je to mimo a offtopic ale myslíš že má pravdu ? http://flowingdata.com/2009/02/25/googles-chief-economist-hal-varian-on-statistics-and-data/
Jsem totiž na začátku studia (VŠ) a rozhodl jsem se zkusit, že bych naučil dělat infografiku : )

Cayman řekl(a)...

Skvělé, díky za linky, některé z těch "50 examples" jsou úžasné. Budu si muset udělat čas na hraní :-)

Ten odkazovaný článek má docela pravdu a "infografika" (pěkný název) má určitě budoucnost v dnešní informační době přehlcené daty, kdy objem stále stoupá.

Anonymní řekl(a)...

Stačí mít ty správné knihovny:)
http://sourceforge.net/search/?type_of_search=soft&words=touchgraph

Exik řekl(a)...

No tak to je zajimava funkce, skoda ze je to pouze v anglicke verzi...

Okomentovat