Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nežijte život někoho jiného, ale následujte své sny

Kdybych o tom už kdysi nepsal, tak neřeknu, ale stále se potvrzuje jedna chytrá myšlenka, která se proplétá jako červená nit všemi dobrými knihami, projevy, články i citáty chytrých lidí.

Takže zde opět něco rozumného, co si myslí Steve Jobs (výkonný ředitel společností Apple Computer a Pixar Animation Studios), včetně videa s jeho projevem.

"Neměl jsem kolejní pokoj, takže jsem přespával na podlaze u přátel, sbíral jsem lahve od koly a za vratné zálohy 5 centů za láhev si kupoval jídlo; vždy v neděli večer jsem šel přes město 7 mil pěšky, abych ve svatyni Hare Krišna dostal své jediné slušné jídlo v týdnu. Miloval jsem to. A řada zkušeností, na které jsem narazil, když jsem následoval vlastní zvědavost a intuici, se později ukázala být neocenitelná."


"Your time is limited, so don't waste it living someone else's life!"



Viz také - "Stay hungry, stay foolish" (Steve Jobs)

Popř. v českém překladu "Musíte si najít to, co budete mít rádi":

"Kdyby byl dnešek posledním dnem mého života, chtěl bych udělat to, co se dnes chystám udělat?"

"Váš čas je omezený, tak jej neztrácejte tím, abyste žili život někoho jiného. Nenechte se chytit do pasti dogmatu – a to je žít s důsledky myšlení jiných lidí. Nenechte svůj vlastní vnitřní hlas utopit v hluku názorů jiných. A co je nejdůležitější: mějte odvahu následovat své srdce a intuici, které už samy vědí, čím doopravdy chcete být. Všechno ostatní je podružné."

"Občas vás život vezme po hlavě cihlou. Neztrácejte víru. Jsem přesvědčený, že mě drželo nad vodou to, že jsem měl rád, co jsem dělal. Musíte si najít něco, co máte rádi. Vaše práce bude naplňovat větší část vašich životů; jediný způsob, jak být skutečně spokojený, je dělat to, čemu věříte, že je skutečně skvělá práce. A jediný způsob, jak dělat skvělou práci, je milovat, co děláte."


"Tak hledejte, dokud to nenajdete. Nepřestávejte s tím!"

Některé myšlenky by se měly tesat do skály, i když... hlupáci a chudí duchem stejně nepochopí...

3 comments :

Anonymní řekl(a)...

Krasne receno. Tohle jsem vzdycky postradal na skolach. Nejen vzdelanost, ale i moudrost.

Anonymní řekl(a)...

Chytré myšlenky, jsem rád za takové blogy, co mě upozorní na něco zajímavého. Díkec!

Anonymní řekl(a)...

Děkuju! Souhlasím s prvním příspěvkem a znova jen děkuji. ...Lidé jako je Steve Jobs jsou právem na svých pozcích v životní roli. Přesně takoví mají být v pozicích, ke kterým nejčastěji vzhlížíme, abychom se při tom pohledu na ně, mohli mimo své chtění, taky něčemu přiučit. Once more Thank You za přičlenění jeho slov ke svému webu při tématu vydělávání peněz. Ahoj Mirek

Okomentovat