Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Na kolik si ceníte svůj Blog nebo Web stránky?

Před pár dny jsem dostal nabídku, zda bych nechtěl psát PR články pro jeden "online magacín", kdy mě pobavila nabídnutá cena 200-300 Kč za jeden PR článek. Hezkým pokusem byla také nabídka na publikování takových článků na tomto blogu za skoro stejnou cenu, což mě pobavilo ještě více.

Sákriš, napsat reklamní článek za 200 Kč a ještě to publikovat zdarma? Kdo tohle vymyslel, tak to musel být tedy opravdový lumen a marketingový guru.

Odpověděl jsem, že hodnota takového článku by možná mohla trochu odpovídat tomu pěknému vzorečku od Arthura: "...znásobíme PageRank webu počtem odběratelů RSS kanálu, no a máme cenu za článek v korunách." Zde nic závratného, ale přesto se cena trochu zvedla (kupodivu), no a byl klid. Uspěly asi jiné blogy v soutěži o PR články :-)


Website value calculator?

Když jsme u těch cen, tak jsem již zmiňoval, že jsem kdysi dostal nabídku na zakoupení tohoto blogu. Tehdy mne docela zaujalo, dle čeho zájemce stanovil nabízenou cenu (bylo to asi 50 tisíc). Dnes mi zas někdo poslal link na "ohodnocení" tohoto blogu z WebsiteOutlook - Website value calculator. Fakt by mne zajímalo, dle čeho tam střílí ty ceny, ale to nic nemění na tom, že psát PR články za 200-300 Kč nestojí opravdu za to.

CaymanIslander - Website value calculator

CaymanIslander.info - Estimated Worth $6044.4 USD
Daily Pageview: 2184
Daily Ads Revenue: $8.28

Každopádně, za posledních pár dnů jsem se dobře pobavil a je to opravdu dobrá taškařice, co všechno se najde v online světě a na čem všem chtějí někteří vydělávat. Udělám asi databázi Webů, které nabízejí reklamu, PR články, či prodávají zpětné linky, no a pak budu sledovat statistiky "úspěšnosti" takových stránek :-)

Viz také - Každý je na prodej, někdo stojí méně, někdo více...

4 comments :

Filosof řekl(a)...

Systémy typu placla.cz jsou tržnicí právě článků s hodnotou okolo 200 Kč. Což je zcela mimo jakékoliv tržní možnosti vyjma studentských blogísků o králi popu apod..

Jinak Arturův vzorec mi vyhovuje a kdybych měl psát recenzi, tak odpovídá i mé přibližné představě :-)

mekelle řekl(a)...

Zhodou okolnosti som sa presne na tomto pred par dnami bavil, ked sa ma kolega pytal, aku hodnotu ma jeho, priblizne 5 mesiacov stary, blog :) Zo srandy som mu nasiel par takychto generatorov hodnoty webu... Ze je to totalna blbost uveril v momente, ked jeden generator priradil roky zabehnutemu velkemu spravodajskemu portalu hodnotu cca 100 dolarov :)

Unknown řekl(a)...

Je to humus, nelze zhodnocovat zhoršování vlastní pozice za pitomých 200 Kč...

apin řekl(a)...

já zase znám yourwebsitevalue.com tam to taky hází zajímavá čísla :) nicméně nabízejí i platbu za zobrazování reklamy, ale kdo se má prokousávat těmi jejich podmínkami...

Okomentovat