Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Čerstvý vzduch v Londýně aneb politika v Zoo (ČR)

Budu teď pár dní kousek od Londýna řešit předání posledního projektu zákazníkovi a hned první den jsem si vychutnal pořádnou anglickou snídani. Nikde tak ráno nebaštím a nikde toho tolik nesním, jako když jsem v UK a užívám si full English breakfast ;-)

Po snídani jsem se ale "omylem" mrknul na Web, neboť mám chvíli času a neměl jsem to dělat. Hned jsem si zkazil chuť. V jedné záložce v browseru na mě totiž vybafla iDnes s dalším populistickým předvolebním tahákem, se kterým se socani chystají do voleb (nechci ani vědět, jaké zbraně vytáhnou ještě komunisti):

- ČSSD chystá předvolební tahák: Chce více zdanit bohatší lidi a firmy

"Sociální demokracie odhalila první verzi programu, s kterým chce na podzim vyhrát volby. Velké překvapení se nekoná, ČSSD klasicky míří na voliče s nižšími příjmy, pro něž chystá předvolební lákadla..."

Klasika, 30 Kč poplatek vyhrál socanům krajské volby, další sliby, Eva a Vašek, guláš a závist, vyhraje socanům a komunistům volby do sněmovny, příštím prezidentem bude zřejmě Paroubek, premiérem socan Rath, či Sobotka, šéfem sněmovny nějaký komunista a bývalý estébák. Voličů v ČR najde tato lživá partička určitě dostatek ;-)


Člověk jenom kulí voči, když vidí, co se děje v krásné domovině:




Zírá, jak se kují politické pikle a připravují politické plány:




Jak socani spoléhají na voliče, kteří závidí každému, kdo papá mrkvičku:




Jak každý druhý čeká, zda zbydou nějaké drobky nebo kde něco ukořistit:




Někteří voliči by totiž chtěli všechno bez práce a na stříbrném podnose:




Nebo si dát třeba kousek žvance z cizí misky, když toho má někdo více:




Co ale dělat, když i ten nejvyšší pánko velkomožný si na svém Hradě jen líže vlastní tlapky?




Nevím, co s tím, asi nejlepší je kašlat na to a zalehnout na matrace:




Zatímco opravdoví nepřátelé v tichosti vyčkávají na svou další šanci po 20ti letech:




Vypadá to fakt bledě a už definitivně lámu hůl nad tou nekončící hloupostí v české společnosti. Nemá to cenu komentovat ani o tom moc diskutovat. Jsem ale rád, že jsem alespoň trochu využil nějaké staré fotky ze Zoo, co jsem našel na disku. ;-)

Disclaimer: Podobnost s nějakou skutečností je čistě náhodná a autor neručí za žádné asociace, které by někomu pohled na ochočenou (dravou) zvěř mohl přinášet. Žádné zvíře nebylo při focení zraněno a všechny záběry byly pořízeny se souhlasem fotografovaných osob.

12 comments :

Looky řekl(a)...

Muzes byt v klidu, ta podobnost je docela vzdalena:) To takhle kdybys pouzil fotku prasete bradavicnateho, to uz by si nekdo mohl vylozit osobne...:-D

dadajax řekl(a)...

Super fotky, ty komentáře se k nim bezvadně hodí :D Alespoň ty fotky rozesmály, ten zbytek už je bohužel jen k pláči. Kéž by lidi už konečně otevřeli oči...ale to je na ně moc složité :-/

Cechoamerican řekl(a)...

Zaplatbanbuh, ze jsem pryc z CR. Ze socanu je mi na bliti cim dal vic. Jen mi hlava nebere jak se neco takoveho muze dit 20 let po revoluci. To je cesky narod opravdu tak pitomej a zere jim tyhle predvolebni sliby?

zadirr řekl(a)...

Naštěstí socialisti se nikdy moc neobtěžovali plnit předvolební sliby, takže věřme že se nebudou obtěžovat ani tentokrát. Navíc, věřím ani Sobotka není tak hloupý, aby si nedovedl spočítat že když zvýší daně firmám a třetina se jich odstěhuje do daňových rájů, tak sice uspokojí touhy svých voličů "bohatým brát", ale do státní kasy vybere mnohem míň.

Anonymní řekl(a)...

Souhlasim. Jsi dnes velmi vtipny.

Momentalne jsem ale v CR nebyla "uz" 4 mesice, takze mi vsechno z dalek pripada lepsi.

Nicmene, dej mi priklad zeme, kde nevladne blbost??? Mne zadna nenapada. A zeme, kde jsem, je fajn, ale ma taky mnoho pomerne zasadnich chyb.
To, ze jsi v zahranici, ti zjednodusi vsechno, protoze se tolik "nevztekas" - jsi cizinec a tudiz musis vse akceptovat trochu vic nez mistni.
Pa pa BG

Anonymní řekl(a)...

Spíš by měli daně snížit, a to menším firmám, hlavně menším firmám hrozí v krizi konec... Myslim, že kdyby přestali všude krást a snížili si platy o polovinu, tak ty peníze státní kase určitě chybět nebudou.

miko řekl(a)...

cechoamerican: bohuzel zere- cesi si jeste nezvykli na fakt, ze se maj postarat sami o sebe a dal budou prodejni za 30 kč a sliby o důchodu- holt socky budou vzdycky socky

Jiri Benes řekl(a)...

2Anonymní: snizeni dani ted firmam nepomuze. Pokud ma firma problemy, tak nema zisk a neplati dane.

Krize je prospesna, ekonomika se prilis prehrala, firmy vytvorili prilis vyrobnich kapacit. Je ted potreba, aby se vse zefektivnilo. Branit krachum firem je chyba. Cenu ma pomahat jen firmam, ktere sebou strhnou hodne dalsich (napr banky).

2cechoamerican: zapocitej si vsechny platby za zdravotnictvi a skolstvi do dani. A zas tak dobre ti to nevyjde. Zajimave, ze Amerika se pod vedenim Obami snazi priblizit k Evropske ceste.

Mira řekl(a)...

Firma v cizine byl tedy dobry napad ;D Vim, ze jsi to nechtel radeji ani vedet, ale co chystaji komunisti, to je jeste "lepsi": KSČM navrhla zvýšit daně všem s příjmem nad 25 tisíc korun - http://ekonomika.ihned.cz/c1-37116950-kscm-navrhla-zvysit-dane-vsem-s-prijmem-nad-25-tisic-korun-nejvic-bohatym

See u soon!

Anonymní řekl(a)...

Já bych to tak černě neviděl, a to hned ze 3 důvodů:

1. Socani v čele s Ráthem se pilně snaží všemi silami naštvat i své vlastní voliče. Nejen arogantním chováním, ale i nesmyslným proplácením poplatků formou darů od kraje apod. Náskok ČSSD v preferencích už není tak velký jako před pádem vlády.

2. Potřebujeme střídání vlád, jinak nebude ani ta trocha demokracie, co máme. A přiznejme si, současná vládní koalice udělala tolik chyb, že jí neuškodí když odejde na čas do opozice a zkonsoliduje se - personálně i programově. (I když pro "Zelené" a lidovce to může znamenat odchod definitivní..)

3. Současný daňový systém je nejen složitý a divný (superhrubá mzda), ale není ani "rovný". Jednotná je sazba daně z příjmu, ale odvody na pojištění (které jsou větší než daň z příjmu) se platí do příjmu cca 94000 měsíčně, nad tuto částku se neplatí nic. Výsledek je ten, že největší daně platí střední třída (plat kolem 85k), lépe jsou na tom nejnižší příjmové skupiny, ale paradoxně nejnižší daně (míněno úhrnou sazbu) mají nejbohatší s příjmy 100k a víc. Grafy - http://www.i16.cz/pol/dane2009.png

Myslitel řekl(a)...

Verim, ze volby ČSSD nevyhraje. Citim neco ve vzduchu.

Tom Podlesny řekl(a)...

Stale se ptam na stejne: Proc by kreativni lide, kteri neco dokazali a vydelavaji vice nez lidi, co nikdy nemeli zadny napad a jsou v sedi prumeru (podprumeru), meli platit vice do zkorumpovane a rozkradene statni kasy???

Okomentovat