Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Deset společných rysů úspěšného podnikatele

On the BeachKdyž jsem zmiňoval dříve to starší surfařské desatero, tak dnes jsem náhodně v Hospodářských novinách narazil na pár chytrých myšlenek - Úspěšní podnikatelé mají deset společných rysů. Jak jsem to četl, tak mě skoro na každý bod napadaly příspěvky, které jsem na podobná témata publikoval ;-)

K vybraným citátům z toho originálního článku v HN napíšu jen odkazy na příspěvky zde na blogu (pro nově příchozí):

"...mluví o týmu, který jim dopomohl k úspěchu..."
Viz - Jak by měl vypadat dobrý šéf, který dokáže nejen mluvit o svém týmu, ale váží si a oceňuje pomoc každého jednotlivce v týmu, který mu k úspěchu napomáhá.

"...neprojevují chamtivost... rozdají vše, co mohou..."
Viz - Nápady z deníku programátora vedoucí k úspěchu, kde jsem uváděl příklad, že po úspěšném vydělání prvního velkého balíku jsem po základních investicích do techniky, dal zbytek na charitu.

"...čím víc dávají, tím víc podněcují druhé k výkonu a tím víc mají..."
Viz - Barva peněz aneb peníze se musí umět vydělat a ne ušetřit, kdy jsem doporučoval, přej a bude ti přáno aneb nech vydělat a sám vyděláš! To souvisí i s dobrým šéfem, neboť správné oceňování usilí jednotlivců vede k většímu úspěchu.

"...vyhledávají a chápou se příležitostí..."
Viz - Vzdělání vs. vzdělávání aneb co se ve škole neučí, buďte aktivní jsem doporučoval mnohokrát, takže studujte, učte se, čerpejte informace, cestujte po světě. Hlavně také, chraňte si podvědomí, jinak se příležitosti neobjeví.

"...uvědomí si nutnost přehodnotit priority a začnou žít vyváženěji..."
Viz - Sny se plní aneb co bylo a je mým snem, kde jsem popisoval to uvědomění, kdy mnohokrát v životě se vyskytnou nečekané situace, je nutno zásadně přehodnit priority a trochu zklidnit život.

"...dokážou čerpat energii, která jim dává sílu jít dál a růst..."
Viz - Chci žít na vysoké noze nebo mi jde o něco jiného, s popisem co mě vlastně žene dál, neboť čas chci strávit něčím smysluplným, co někomu kolem něco dává, no a to mi dodává najít tu sílu i čas posunout se trochu dále.

"...nepořítí se s penězi v jedné ruce a elánem v druhé rovnou do propasti..."
Viz - Dostali jste od někoho něco zadarmo, kde jsem zvýraznil, že startovní kapitál hned po škole není moc dobrý začátek pro někoho bez zkušeností, neboť chybí rozhled a vědomí hodnoty peněz.

"...získají do začátku samostatné kariéry znalosti, moudrost, zralost..."
Viz - Jedině znalosti a poskytování odborných služeb má nějakou hodnotu, což je jeden z mnoha příspěvků, kde stále dokola opakuji, že znalosti, vědomosti a zkušenosti jsou základ všeho a pomáhají najít tu správnou cestu.

"...vědí, jak překonat své strachy a posílit svou víru v to, co je možné..."
Viz - Jak vydělat více peněz a jak zvýšit příjem? Poučení, že všechno jde, stačí chtít a umět, tady opakuji také v každém druhém příspěvku, kdy každému stačí jen najít sílu (víru), aby si dokázal splnit každé přání a sen, ať jsou jakékoliv.

[Dosti ale bolo citátoo a linkoo!]


Zajímavé, jak mě napadají paralely na příspěvky tady, kdy jsem uvedl v rychlosti jen první link, co jsem našel, asi by se našly mnohem relevantnější. Podotýkám, že jsem od toho autora dříve vůbec nic nečetl. Souvisí to ale asi s tím, jak se všechny chytré myšlenky proplétají jako červená nit všemi dobrými články i citáty, kdy je ale určitě lepší na to přijít v mládí a nečekat až na stará kolena ;-)

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

Sakra... vypada to, ze mam vsech 10.:-)))))))

Okomentovat