Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Každé hrábě hrabou k sobě. A závidí jiným hrábím...

I am really angryTitulek příspěvku jsem si vypůjčil z jednoho rozhovoru (viz link dole), neboť se docela hodí. Stále častěji totiž narážím na reakce čtenářů, při kterých mi někdy zůstává rozum stát.

Nemám na mysli negativní reakce, které jsou naprosto normální, neboť každý máme na různé věci jiný názor a to je v naprostém pořádku.

Díky za takové názory a komentáře!

Stále častěji se ale vyskytují názory v duchu rčení "podle sebe soudím tebe", dle kterých je jasné, že někteří čtenáři vůbec nechápou a ani snad netuší, proč něco kritizuji nebo proč na něco upozorňuji.


Závidím, když něco kritizuji?

Když upozorním např. na doménové spekulanty, kteří spekulativně registrují domény a vydávají je za něco úplně jiného (viz - Vrchol koncertu v Made For Adsense světě), tak jsem osočen, že snad někomu jeho domény závidím. Božínku! Takové domény jsou mi naprosto ukradené a již mnohokrát jsem psal, že bych je nechtěl ani zdarma a ani kdyby mi platili!

Spekulanti s doménami, parkovači domén a jejich příznivci mě štvou né kvůli mně, ale kvůli všem slušným lidem na světě, kteří ještě mají nějakou morálku a nejde jim jen o peníze, které se dají vydělat mnoha jinými způsoby, které nikoho neobtěžují, nebalamutí, na nikom neparazitují.

Jak jsem psal ve vysvětlení - Jde jen o způsob našeho myšlení:

"Štve mě to NÉ kvůli mě, já se dokážu bránit, ale štve mě to kvůli mým dětem nebo kvůli vašim dětem..."

Kdo tohle nechápe, tak je mi ho jen líto, neboť nastavuje své myšlení jen jedním směrem a to je cesta, ze které není návratu, neboť jde o způsob našeho myšlení a uvažování, jde o nastavení našich hodnot, které se netočí jen okolo toho "populárního" jak vše vykešovat, což je výraz, za který bych někoho mlátil přes hlavu.

Kdo tohle nechápe, tak ať se nediví, že na žádný jiný způsob vydělávání peněz ani nemůže přijít a ať si pak třeba zkusí i vykešovat nějaké životní štěstí ;-)


Nezajímá mě to, není to můj "business"!

Když upozorním na jeden park v Praze, zaplavený reklamou na psí žrádlo, tak mi někdo napíše: "Nechápu, proč řešíš nějaké dny bez aut a reklamy okolo kašny v Pze 5." To je přesně v tom duchu, jak jsem psal o rozdělení lidí na traktory, nitěnky, kdy neutrálům je všechno jedno a kromě vlastního prospěchu je nic nezajímá.

Možná ani nechápou, že by někomu mohlo něco vadit mimo jeho oblast zájmu (viz - Nová typologie osobnosti).

Když propaguji Den bez aut, neboť se mi nelíbí vylidněná centra měst, kde ulice jsou zacpané auty, kde nikdo nebydlí, tak jsem "osočen", že mi jde jen o to, aby auta "nezasírala" okna mně (viz - Den bez aut). To je také pěkný omyl, neboť mně osobně to může být jedno, já se sbalím a jedu s rodinou na chalupu na Slapy nebo do Jižních Čech, neboť můžu pracovat odkud chci, či se přesunu na Floridu nebo na pobřeží Californie.

O mě přeci vůbec nejde, jde o město, které mám rád a kde mi vadí, že ostatním je úplně fuk, že město je přehlcené auty, kdy např. s kamarády s ciziny se nemůžou ani normálně projít městem, neboť se v něm nedá dýchat.

Je to přesně v duchu pravidla "neřeším, co není můj business", což se mi vůbec nelíbí a takovým lidem se spíše snažím vyhýbat. Nemám totiž rád lidi bez názoru, nezajímají mě lidi, co myslí jen na sebe (na své akcie), či na své pohodlí, a všechno kolem je jim fuk. Nebál bych se použít výraz "parazit", neboť člověk, co mu je jedno, co se kolem něho děje, si žádný jiný výraz nezaslouží.

Opět mi je takových lidí jen líto a kdybych mohl hodnotit, tak bych je vůbec neodsuzoval, jen bych se zamyslel, kdo je asi vychoval nebo jaké měli asi vzory. Výchova v rodině je základ a pomýlení rodiče vychovávají patřičně i pomýlené děti.

Chce to opravdu ještě pár generací, než se následky toho komunistického "vymývání mozků" kompletně dostanou ze současné české / slovenské generace, která sice umí číst a trochu psát, ale rozumu a rozhledu se již mnoho nedostává, že?!


Z jednoho chytrého rozhovoru - Kde koupíte českou vlajku?

O Češích se taky říká, že jsou národ slouhů:

"My, co se dá dělat, jsme v podstatě plebejského původu. Jsme z vesnických chalup. A se šlechtou jsme byli zbaveni i jejích vlastností. To plebejství, to je na jedné straně přikrčenost, často i nízkost, lstivost, nesebevědomí, sklon neustále si stěžovat, pěstování závisti, tedy vlastnosti, které vůbec nejsou oslnivé."

7 comments :

Anonymní řekl(a)...

Ty jsi vlastně takový evangelík. Nositel správné víry. Nám zaslepeným říkáš, že jedině to, co děláš a říkáš, je správné a že to tak máme dělat taky. Nechceš si založit nějakou sektu? ;)
Nic ve zlém a pokud to ventiluješ na svém blogu, tak je to naprosto v pořádku, ale aby jsi se za chvíli nepokoušel evangelizovat i na jiných místech, třeba v komentářích u těch zabedněných, co nic nechápou...
Jinak s tebou v zásadě souhlasím, až na to že mi doménoví spekulanti vůbec nevadí ;)

Anonymní řekl(a)...

Honzo, jak tě tohle napadlo? Psal jsem snad něco o tom, že jsem neomylný a že jedině mé názory jsou správné? To snad nebylo ani mezi řádky.

Psal jsem snad o tom, že si někdo myslí, že závidím, když kritizuji např. plat ředitele ČEZ, že závidím někomu jeho domény.

Jinak idioti.cz je pěkná doména :-)

Cayman řekl(a)...

Jinak konkrétně, líbí se ti nějaký park zaplevelený reklamou? Líbí se ti spekulativní registrace domén typu ministerstvovnitra.cz, líbí se ti město plné aut?

To není žádná "správná víra", to je snad názor zdravého rozumu, či se pletu?

Anonymní řekl(a)...

Kdybych o sviních řekl, že jsou jako lidi, urazil bych je.

Toho, kdo z lidí nemá ostré lokty, ostatní ušlapou svou chamtivostí a závistí při slepé honbě za svým vlastním štěstím.

Anonymní řekl(a)...

Závist a chamtivost je klasická česká vlastnost, která normálním lidem neustále znepříjemňuje život. Často se připadá, že být chamtivý a závistivý, znamená být normální. Pro doménové spekulanty mám tip: domény zavist.cz a chamtivost.cz jsou volné, takže máte možnost si na našem národním sportu přivydělat.

Anonymní řekl(a)...

Uprimne receno kdyz sem sel v noci ulicema Parize tak mi byli vsechny ty auta kolem docela prijemny. Ma to svoji atmosferu.

Anonymní řekl(a)...

NX: Upřímně, když jsem já byl naposledy v Paříži, tak mi přišlo divné, že nikde nevidím žádnou matku s kočárkem. A pak mi to na jednom přechodu došlo. Auta totiž parkují všude v křižovatkách, takže tam má problém projít i samotný chodec, natož kočárek... To mi moc kouzelné nepřijde...
Cayman: však říkám, že s tebou v zásadě souhlasím, ale tehle příspěvek na mě působil tak, jak jsem napsal. Co se týče zdravého rozumu, jsou jedinci, kteří ho mají zdravější ;)

Okomentovat