Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Proč Google penalizuje Web stránky?

My IdeasMáte-li nějaké linky na svých stránkách (kdo nemá), které odkazují na jiné stránky, měli byste si dát pozor, aby je Google nevyhodnotil jako placené a nevyřadil vás úplně z Google Indexu, přip. aby vás nepenalizoval za to, že prodáváte nějaké linky.

V jednom minulém příspěvku, Google, anděl s ďáblem v těle, jsem se zmínil, že Google penalizuje stránky nabízející textové linky - míněno jako prodej textových linků. Stále ale není nikomu jasné, jak Google zjistí, že nějaký váš link na Web stránkách je placený. Ukazujete snad někdo Googlu své účetnictví?


Na čem vlastně vydělává Google?

Nejprve je potřeba si uvědomit, že všechny ty dokonalé služby a produkty zdarma, včetně požitků pro zaměstnance, které firma Google nabízí a poskytuje, něco stojí a z něčeho se musí hradit. No a jelikož všechno tohle hradí Google z příjmu za reklamy, tak se dá pochopit, že firma se musí snažit zvyšovat svůj příjem, což souvisí i se současnými praktikami na ovládnutí trhu.

Takže, jednoduchá cesta, když zapomeneme na "Don't Be Evil" pravidlo, je např. eliminace případné konkurence na světě a zavedení monopolu na online reklamu na Web stránkách ;-)

Je následující myšlenka zaslaná jedním mimozemšťanem pouhou spekulací, či má nějaké reálné základy?

"It's unfair on Google’s part to expect people to earn money
only from Adsense…
"

Používáš Google Adsense? V pořádku, jsi náš kamarád, ale nesmíš používat žádnou jinou PPC reklamu. Zadáváš reklamy do Google Adwords? Dobře, ale zaplať trochu více, jinak nebudeš úplně na první pozici v Google Search. Nelíbí se ti nějaká naše pravidla a chceš přejít ke konkurenci? Minimálně tě budeme penalizovat, že si kupuješ textovou reklamu od někoho jiného, vyřadíme tě třeba z Google Indexu, současně budeme penalizovat i všechny stránky, které se pokoušejí trochu přivydělat a prodávají textové linky.


Proč a jak Google penalizuje Web stránky?

Když porušujete Google Webmaster Guidelines, tak vaše Web stránky budou buď úplně vyřazeny z Google Indexu (nikdo je nenajde), případně budou odsunuty na "druhou kolej", tj. někam dozadu ve vyhledávači (opět je nikdo nenajde).

Jelikož Google začíná mít ve světě monopol a většinu návštěvníků všech stránek na světě tvoří právě návštěvníci z Google Search, tak každý, kdo má založeno podnikání na pozici ve vyhledávači, musí daná pravidla respektovat, jinak je "out of business", tj. bez návštěvníků a bez případných platících zákazníků.

Proč mi to trochu připomíná dřívější monopol Microsoftu s Internet Explorerem, příp. s MS Office nebo MS Windows? Podobnost čistě náhodná?


Jak pozná Google placené linky od neplacených?

Jedno z pravidel, o kterém se stále dokola diskutuje (viz odkazy níže) je penalizace za prodávání a nakupování linků, což by se dalo pochopit, kdyby Google sám neprodával (reklamní) linky. Takhle to opět působí jen jako snaha eliminovat konkurenci, případně marná snaha nějak upravit svůj algoritmus ve vyhledávači a algoritmus na PageRank, který je právě na zpětných links postaven.

Problém ale je, že nikdo na světě není schopen odhalit nějaké placené linky, proto základní otázka zní, jak pozná Google, že na někoho linkuji za peníze, příp. zdarma, jen proto, že se mi nějaké stránky libí?

Viz také - Why should I report paid links to Google?

"Buying or selling links that pass PageRank is in violation of Google's webmaster guidelines and can negatively impact a site's ranking in search results."

Jak pozná Google, že krátké recenze zde v sekci Web Reviews nejsou placené a nebudu za to penalizován, příp. tento Web nebude kompletně vyřazen z Google Indexu? Na to nikdo nedokáže odpovědět ;-)


A zde ještě pár linků k tématu s použitím nových <Google> Tags:

<Google CONTENT="internal-message-for-google">
There are only "unpaid links" below related to the post, so please don't penalize this site nor linked sites!
</Google>

<Google CONTENT="first-position">
google, marketing, paid links, devil, ichtyl, taškařice
</Google>

<Google CONTENT="unpaid-links">

- Why Google Shouldn’t Penalize Us for Their Incompetence
"My general opinions on paid links aren’t important and neither are yours. This isn’t about whether or not paid links should or shouldn’t have value."

- No More Text Link Ads and Paid Links?
"Personally I will follow Google’s guidelines on paid links. I might not agree with their policy completely, but I really do not feel in the position to risk getting penalized."

- Google penalizing sites selling text links
"Google is main traffic source for most of the web sites and if you want to grow your business without any obstacle then you have no other option than following the Google rules."

- Google Penalizing Paid Links
"Google has officially said that buying and selling links that pass PageRank is a violation of the company's Webmaster Guidelines, and can result in a drop in search rankings."

- Selling Paid Links Can Hamper Your Google Rankings
"Google has never penalized any site for link selling. To the foremost, what Google does is prevent links from a site to pass page rank. But now the scenario is changing."

</Google>

0 comments :

Okomentovat