Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Manažerské lekce aneb malé poučení do života

Volovina jako krávaPři uklízení starých mailů jsem opět narazil na pěknou perlu od neznámého autora, která se docela hodí, neboť kromě firem, kde se krade voda a mlíko, jsou i takové, kde se to hemží všemi možnými managery, kteří nic neumí, nechtějí nic dělat, či stále lezou někomu do...


Manažerské lekce pro trpké zasmání:

Lekce číslo 1:

Vrána si sedí na stromě a celé dny nic nedělá. Králíček uvidí vránu a ptá se jí: "Můžu taky sedět jako ty a celé dny nic nedělat?" Vrána odpověděla: "Samozřejmě, proč ne."

A tak se kralíček posadil na zem pod vránu a odpočíval. Zničeho nic se objevila liška, skočila na králíčka a sežrala ho.

Manažerská lekce: Abys mohl jenom sedět a nic nedělat, musíš sedět hodně, hodně vysoko.


Lekce číslo 2:

Krocan si povídal s býkem. "Strašně rád bych se dostal až na vršek tohoto stromu", vzdychl krocan, "ale nemám na to dost sil." "Tak proč si nezobneš trochu mého trusu?" odpověděl býk. "Je plný živin."

Krocan si tedy začal pochutnávat na trusu a zjistil, že mu opravdu dodává dostatek energie, aby se dostal na vršek stromu. Brzy byl ovšem spatřen farmářem a ten ho sestřelil dolů...

Manažerská lekce: "Bullshit" (= sračky, ale taky kecy, nesmysl) tě sice může dostat až na samý vršek, ale nepomůže ti se tam udržet.


Lekce číslo 3:

Malý ptáček letěl na zimu na jih. Byla taková zima, že ptáček zmrzl a spadl doprostřed pole. Zatímco tam tak ležel, šla kolem kráva a vykadila se přímo na ptáčka. Jak zmrzlý ptáček ležel v tom hovně, začal si uvědomovat, že to vlastně hřeje. Hovno ho začalo rozpouštět!

Tak si tam ležel hezky v teple a samou radostí si začal prozpěvovat. Kolemjdoucí kočka uslyšela ptačí zpěv a začala zjišťovat, odkud jde. Šla po zvuku, objevila ptáčka v hovně, vyhrabala ho a sežrala.

Manažerská lekce:
1) Ne každý, kdo se na tebe vysere, je tvůj nepřítel.
2) Ne každý, kdo tě vytáhne ze sraček, je tvůj přítel.
3) A když už se dostaneš do pěkných sraček, aspoň drž hubu.


Tak to bylo malé poučení do života od neznámého autora, určené všem těm rádoby managerům, kterým se ostatní musí vyhýbat, aby je náhodou "nenakazili" svým pokřiveným přístupem k životu ;-)

4 comments :

Anonymní řekl(a)...

Velice poučné. Hlavně ta poslední!!

Anonymní řekl(a)...

Staré, ale stále moc dobré :-)

Anonymní řekl(a)...

1. a 3. lekce jsou vazne zajimave a moudre, nicmene lekce cislo 2 mi nedava logiku...

Anonymní řekl(a)...

2. lekce je tzv. Pun. Jde o to ze byk je anglicky bull, bullshit znamena jak rekl autor kecy, ale v prekladu do cestini proste byci hovno.

Okomentovat