Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala nebo navštivte Sellfish portál!

sellfish jobsV jednom komentáři k příspěvku Chcete pracovat pro Google... se objevil odkaz na Web stránky, které se mi docela líbí, neboť doplňují mezeru, která dosud na českém trhu chybí.

Na Webu je sice plno Jobs pages, které se věnují nabídkám práce a kde se uchazeč o práci může zdarma registrovat, vyhledávat pracovní nabídky u nás, či ve světě, ale zdá se mi, že všechny takové portály jsou skoro úplně stejné.

Firma Resolute na svém novém portálu Sellfish.cz nabízí ale i něco nového, kromě obvyklých věcí, jako je registrace zájemců o práci a registrace volných pracovních pozic.

Sellfish - Práce si vás najde sama!
- Unikátní systém pro hledání práce a pracovních míst

sellfish jobs

"Kandidát v rámci systému Sellfish dostane k dispozici čas a schopnosti prostředníka, který mu pomůže zvládnout celý proces, navíc dodá cenné rady jak proces absolvovat s co největší pravděpodobností úspěchu."


Čím se Sellfish portál liší od jiných Jobs stránek?

Jak píší autoři, jedná se o "systém, který vytváří vazby mezi uchazečem o pracovní pozici a jeho agentem". Portál nabízí unikátní možnost registrovat se jako agent, tj. člověk, který by byl schopen vybranému uchazeči najít odpovídající práci. Tohle se mi líbí jako skoro geniální nápad, neboť kolik lidí si dnes stěžuje, že by chtěli nějakou změnu, že by chtěli více peněz, příp. se nudí a neví, jak by si mohli přivydělat.

Kolik znáte lidí, kteří hledají nové místo za více peněz? Co to třeba zkusit, vytipovat si takové zájemce a pomocí portálu Sellfish.cz jim nějaké zajímavé místo najít, přitom si i něco vydělat?

Na portálu lze nalézt veškeré informace, včetně popisu práce agenta, charakteristik uchazeče i různých smluv, takže kdo má připojení k Internetu, telefon a pár hodin času, a hlavně chuť něco zajímavého dělat, tak dveře dokořán.


Hledáte nebo nabízíte práci?

Portál samozřejmě nabízí běžné věci pro všechny zájemce o práci, jako je registrace nového uchazeče, či registrace nového zaměstnavatele, kdy předpokládám, že tyhle věci fungují stejně, jako u všech ostatních hráčů (nezkoušel jsem do detailu).

Tento sympatický projekt můžu tedy jen doporučit všem, co hledají práci, nabízejí práci, či by uměli dohodit někomu jinému práci.


Co by se mohlo zlepšit?

Neodpustím si na závěr pár podnětů ke zlepšení, neboť autoři jistě tuší, že ne vše je dokonalé. Takže kromě lepšího SEO všech stránek a pár technických zlepšení bych doporučoval zejména:

1. Jazykové verze portálu
- Registroval bych asi další country-specific domény pro hlavní světové jazyky a stránky lokalizoval do dalších jazyků. Český trh je příliš malý na velký počet hráčů, takže více jazykových mutací by mohlo pomoci v rozvoji.

2. Public Relation
- Asi každý ví, že reklama je základ u všech služeb nejen na Webu, takže bych zvážil investice do popularizace a lepší propagace portálu.

3. Více Jobs nabídek
- Tohle je asi základ, takže bych investoval čas na oslovení buď přímo firem, hledajících zaměstnance, příp. personálních agentur, které by mohly využívat služeb portálu a publikovat nějaké nabídky.

Výhody všech doporučení jsou asi jasné: větší návštěvnost, více uchazečů, více nabídek práce i více agentů. Je mi ale každopádně jasné, že vše souvisí se vším a další investice do rozvoje jsou podmíněny úspěchem první verze.

Držím palce všem takovým projektům a věřím, že se bude dařit i v silně konkurenčním prostředí na trhu v ČR, jako jsou právě všechny stávající jobs portály s pracovními nabídkami z celého světa.

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Diky za recenzi, viz mail.

Cayman řekl(a)...

Jsem rád, když můžu něco pochválit, když narazím na něco zajímavého, co stojí za podporu a o čem by mohlo vědět více lidí.

Jen jsem zvědav, jak Google pozná, že to není žádná placená reklama, že to není žádný placený link, a doufám, že žádná ze stránek nebude nějak Googlem penalizovaná :-)

(O tom ale chystám extra příspěvek.)

Ať se daří!

Okomentovat