Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Information R/evolution

To video sem musím dát, neboť vzpomínka na papírové lístečky ve vědecké knihovně mi vehnala slzu do oka :-)

Mimochodem, chodíte ještě někdo do vědecké knihovny nebo vůbec někam do knihovny půjčovat si knihy? Já osobně byl v knihovně kdysi dávno za časů studií a to jen kvůli nějaké povinné četbě. Beletrii, která stojí za to, si kupuji s tím, že až bude čas, tak si ji přečtu.

Myslím ale, že už jsou pryč ty časy, kdy se veškeré informace nacházely jen v knihách a odborných časopisech. Dnes, když koupím odbornou knihu, třeba o databázi nebo vývojovém prostředí, či nějaké technologii, tak než ji dočtu (prostuduji), tak je na trhu nová verze a mohl bych kupovat další knihy.

Odborné knihy už tedy kupuji minimálně, stačí mi ty tuny script a odborných časopisů s odkazy na detailní dokumentaci kdesi na Webu.


Information R/evolution - Everything is Miscellaneous!

"This video explores the changes in the way we find, store, create, critique, and share information. It was created as a conversation starter, and works especially well when brainstorming with people about the near future and the skills needed in order to harness, evaluate, and create information effectively."



- High Quality WMV download
- Quicktime format

5 comments :

pepperos řekl(a)...

TO je moc pekne. Kdyz to slo tak z historie, myslel jsem, ze to taky trochu nastini budoucnnost. Co bude po internetu...?

Cayman řekl(a)...

Jak píšou "It was created as a conversation starter", takže je to pro další diskuzi. Já myslím, že Internet tady bude vždycky, jen bude v jiné podobě.

Web 2.0 udal trochu směr, tak teď musíme něco vymyslet a navrhnout Web 3,4,5... Milióny $$$ na nás čekají :-)

Cappy řekl(a)...

Tak ono je to hlavně jedno. Ta myšlenka na web 3.0 má cenu jedině pokud je zrealizovaná.

I kdybych teď hned někomu řekl, co je hlavní problém současného internetu, co by mohla být další velká věc a co udělá třeba z Googlu směšnou muzeální raritku, tak s tím dotyčný stejně nic neudělá.

Jednak nebude věřit, že to co říkám je pravda, a druhak proto, že prostě většina lidí na to nemá energii nebo schopnosti. Což je paradoxně často i můj případ a nebojím se to přiznat. Já bych tu myšlenku nedal sám dohromady kdybych se zbláznil a vím že i mnohem povolanější a chytřejší, se kterými jsem to diskutoval, měli problém zůstat v obraze.

V momentě kdy si uvědomíte, co je to internetová bublina 2.0, tak by asi bylo záhodno hbitě konat. Ale to je jako přinutit krychli válet sudy....

Cayman řekl(a)...

Cappy: Hezky napsáno a většinou souhlasím. Každopádně do konce roku bych měl většinu projektů dokončit (konečně!) a pak chci zkusit "přinutit krychli válet sudy" :-)

Anonymní řekl(a)...

Cay, tak se už konečně ozvi, až budeš mít volné ruce. Já ti klidně pomůžu s těma krychlema. Už jsem ti to psal, tak až bude čas, dáme pokec. Měj se a ať vše stihneš dokončit!

Přijedu na vánoce, tak jako každej rok pod mostem a se slivovicí!

Okomentovat