Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Doba vánoční, více fantazie, tolerance a pochopení aneb Alza - nejlepší eshop v ČR

Líbí se mi ta doba vánoční i následný konec roku, neboť přichází doba zamyšlení, co a jak jsme prožili, co se povedlo a co nás čeká. Hlavně se mi líbí, že u většiny se nějak (na pár dní) mění pohled na svět, a i když na něco nemáme přes rok čas, tak alespoň ten čas vánoční nás (snad) přinutí k přemýšlení o něčem jiném, jak o práci, či penězích.

Nesmíme se ovšem dostal do vleku hektického nakupování dárků, vaření, pečení, úklidu,... ale spíše si udělat čas na druhé, na pochopení, toleranci, a možná přijdeme i na to, jak se vlastně máme všichni dobře, i když z nás třeba nejsou milionáři.

Je to doba oceňování všeho dobrého, co nás potkalo, doba pochval tajemné eL, která ale správně chválí celý rok, doba charity, či pro někoho "jen" daňové optimalizace, je čas na nové plány a předsevzetí, či nápady a fantazii.

Dovolím si tedy, v kontrastu s některými kritiky, nejprve pochválit můj oblíbený internetový obchod, kde jsem v poslední době nakoupil pár "nepostradatelných" vylepšení počítačového parku.


Alza - nejlepší eshop v ČR!

Již delší dobu totiž nakupuji většinu počítačového haraburdí na stránkách Alza.cz, což je "největší obchod s počítači a elektronikou". Pozor, tohle není reklama, jen mé subjektivní hodnocení a poděkování za skvělé služby, které jsou jedním slovem - dokonalé!

Jak jinak charakterizovat internetový obchod, kde najdete skoro všechno na skladě, vyberete dle mnoha filtrů ze skvělého katalogu s obrázky i hodnocením, objednáte, zaplatíte online a do 4 hodin vám zboží přivezou? (Nemám žádné reklamace, žádné problémy, jak někteří, asi také proto, že nekupuji nekompatibilní speciality, jak někteří stěžovatelé.)

Alza Shop - nejlepší eshop v ČR


"Odpovědnost přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost!"

Delší dobou si (nejen) všímám, že internetový obchod Alza.cz spolupracuje s neziskovým sdružením Život dětem a jak se píše na stránkách sdružení i na Alza web shopu "...k dnešnímu dni jste nákupem srdíček přispěli částkou 515 500,-Kč na sdružení Život dětem".

Proč tedy všichni, alespoň v době vánoční, nepodpoříme i něco jiného, jak jen naše ledničky a jen naše dárky pod stromečkem?

Dárcovská SMS
Proč tedy neposlat alespoň dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM
na číslo: 87777


Život dětem, občanské sdruženíProč nepodpořit občanské sdružení Život dětem přímo v jejich eshopu, zakoupením nějakých drobnosti?

"Posláním občanského sdružení Život dětem je pomoc nemocným dětem v rámci celé České republiky."


Fórum Dárců - Czech Donors Forum

Proč nepodpořit nějaké aktivity, které pořádá Fórum Dárců (Czech Donors Forum), což je občanské sdružení, které svojí činností již 10 let úspěšně podporuje rozvoj filantropie v České republice?

7 comments :

pepperos řekl(a)...

Zajímavé, nevědělěl jsem, že Život dětem má také svůj eshop. hned jsem se tam podival a zjistil, ze temer vsechny jejich vyrobky jiz ame doma. :-) Jinak popravde s Alzou mam spatne zkusenosti. Chodim si pro zbozi osobne a minule pred vanocemi jsem tam stravil nekolik hodin pobihanim. Nikdo se o me nezajimal a nakonec mi vratili penize a nic jsem nekoupil, jelikoz popletli faktury. :-(
Chodim tam, protoze to je pro me rychlejsi nez na postu. Nechavas si to poslat postou?

Cayman řekl(a)...

Nezapomeň, že Alza je "internetový obchod", kam se nemůže (nesmí) chodit osobně :-)

Taky jsem slyšel, že osobní návštěva je horor, proto se tomu vyhýbám, protože vím, že internetový obchod není kamenný obchod.

Můj čas je mi drahý, tak zatím jsem vše objednával s dovozem "kurýrem" do 4 hodin a to nemá chybu. Ten mírný poplatek za dopravu opravdu stojí za tu úsporu času.

Něco mi chybí, třeba Wifi switch, tak najdu na Alza.cz, zkusím ještě 1-2 další obchody, kde vidím obvykle dražší cenu, tak objednám u Alza, připlatím za dopravu, jdu na oběd, no a zvoní kurýr se zásilkou.

Jsem zatím spokojený a nikdo mi nedoporučil žádný jiný podobný obchod.

Anonymní řekl(a)...

Alza je katastrofa! Dnes jsem tam byl osobne (nedelaji dnes kuryra a PPL by se asi nestihlo do vanoc) a jak jsem videl ty stovky cekajicich ve fronte, tak jsem to radeji vzdal, objednavku necham zrusit a na vanoce koupim neco jineho nebo nekde jinde.
Jsem rad, ze jsem neplatil predem, to bych tam musel asi cekat 3 hodiny. HRUZA!

Anonymní řekl(a)...

V Alze jsou fronty úplně stejné jako u CzechComputer.cz, vůbec nechápu, co lidi blbnou, že si musí zrovna teď všechno kupovat. Potřebuju blbý cédéčka, tak asi půjdu vystát pokorně frontu do Datartu v Tescu. Fakt hrozné!

Anonymní řekl(a)...

Jestli hledáš dobrý eshop, tak doporučuji www.softcom.cz, kde mají skoro všechno, jak v Alze a i lepší ceny. Dokonce tam ani nejsou fronty. Včera jsem tam byl osobně vyzvednout zboží a za 5 minut jsem měl nakoupeno.

Původně jsem chtěl nakoupit v Alze, ale ty fronty tam jsou děsné, tak jsem zkusil Softcom a jsem nadšen!

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím. V Alza fronty vzdy byly- to je nepochybné. Nicméně musím hned na úvod poznamenat, že do těch "šílených" front vidím i z druhé strany bojové fronty- jsem jednim z vedoucích pracovníků Alza.cz

Teď konkrétně. Loni i jiný předchozí rok jsme měli fronty hlavně na skladě a přiznávám (i když nerad) že byly i přes hodinu, v extrému i přes 2. Zákazníka sice oprávněně nezajímá, že v zadu ve skladu pracoval každý, kdo jen mohl. Věřte ale, že v té době jste na skladě kromě majitele mohli potkat účetního, programátory, ředitelku a prostě skoro všechny... Letos jsme se ale na sezonu opravdu důsledně připravili a je to sakra znát.

V čem je teda letošek jiný? Téměř ve všem.
Když začnu u skladu, tak nejdelší průměrná hodinová čekací doba byla maximálně 12 minut (i ve špičce!!!) Jasně- řeknete, že to je jen průměr. Tak přidám další číslo- nejdelší hodinový 10. decil (průměr 10% nejpomaleji obsloužených zákazníků) nepřelezl ani jeden den přes 20 minut. To si myslím že je obrovký rozdíl.
Pokud se zastavíme u prodejnu, tak zruba cca 20 metrovou frontu ve trojstupu nám prodejna zpracovává v řádu 20 minut. Takže s klidem můžu říci, že víc jak 90% zákazníků od nás včetně zaplacení a vyzvednutí zboží odešla do 30 minut- to nám i Tesco může závidět.

Škoda, že někteří se vyděsili takové masy lidí, ale opravdu to letos odsejpá :-)

Martin Jakubec
vedoucí servisních služeb

Anonymní řekl(a)...

Díky za objasnění z pohledu Alza.cz, myslím, že každý rozumný zákazník pochopí, že období svátků je kritické pro každého prodejce a většinou zákazníci mají pochopení.

Já osobně jsem s vašimi službami spokojen a musím jen chválit! Naposledy jsem u vás zažil tu akci párek + káva zdarma při čekání. Sice jsem nevyužil, neboť mé číslo se zobrazilo u výdeje asi za 2 minuty, ale chválil jsem ten přístup.

Ať přežijete úspěšně vánoční návaly a přeji hodně úspěchů!

Okomentovat