Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Sympatické nápady je nutno podpořit

Psal jsem už několikrát, že chce-li někdo (dobře) podnikat a dosáhnout úspěchu, tak by neměl začínat podnikání jen kvůli penězům a vidině zisku. Když se totiž něco začne dělat bez nadšení a bez srdce, tak hrozí, že vidina případného zisku může "zaslepit" a dřív nebo později na tom celé takové podnikání dojede.

O to sympatičtější je, když narazím na projekt, který vznikl z nadšení a snahy podělit se o zkušenosti. Když s tím navíc začne někdo, kdo má alespoň trochu smysl pro podnikání, tak je radost sledovat, jak se z počátečního osobního blogu pomalu stává profesionální Web portál na vlastní doméně s dobrými předpoklady k úspěchu.

Jedná se o stránky "Studium a život v USA", které vznikly jako osobní blog studenta střední školy z Prahy (a hráče na saxofon), který se rozhodl "vydat vstříc novým dobrodružstvím a zkušenostem za oceán", a píše své poznatky o studium na "High School" v Kalifornii.


Studium v USA
Kdo chce studovat v USA, tak zde najde plno zajímavých informací a osobních zkušeností úplně od počátku, tj. jak vyplnit žádost o výměnný program, jak udělat jazykové zkoušky,... až po praktické rady, co je potřeba ke studiu a co všechno musí studenti v USA řešit. Autor píše poutavě, příspěvky jsou doplněné množstvím fotografií i linků na další informační zdroje na webu, takže ze stránek roste docela poutavý portál zaměřený na studium v USA.

Jak jsem viděl, tak autor hledá i další spolupracovníky s podobnými zkušenostmi, kteří by se podíleli na růstu a zlepšování portálu, což bude jistě přínosné, neboť více pohledů a více zkušeností může pomoci všem návštěvníkům a přinést jim větší množství informací.


A kde je nějaké podnikání, říkáte si?

Nezdá se to, ale dané stránky mají docela slibný potenciál být slušně navštěvovaným portálem s velkým informačním záběrem i v budoucnu, stejně tak místem pro výměnu zkušeností českých studentů v zahraničí. No a jednoduché podnikání začíná ve způsobu financování projektu, což je decentní Google Adsense, jež neruší, spíše naopak doplňuje obsah o zajímavé relevantní linky.

No a myslím si, že by se pomalu mohly najít firmy, které by rády inzerovaly někde na okraji daných stránek a pomohly tak podpořit provoz zajímavého portálu. Dovedete si jistě představit kolik firem se nabízí, že?

Takže hodně štěstí všem podobným nadšencům, kteří něco umí a o něco se snaží!

2 comments :

pepperos řekl(a)...

Diky za velice prijemnou recenzi nasich stranek. Zase me neco zahralo a snad nacas nakoplo pridat dalsi zajimave clanky.

admin řekl(a)...

Aktuálně můžete sledovat zážitky a studijní i volnočasové zkušenosti středoškolských studentů v USA na: https://www.cci.cz/studentske-blogy-usa-2018-2019

Okomentovat