Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Podnikání v USA a realitní trh s Virtual Tours

Na webu Podnikání v USA běžela svého času zajímavá diskuze o malém nápadu jednoho dobrého chalana na podnikání, který se "cudoval, ze to nikto nerobi". No a poslal nápad, že každá realitní nabídka by se mohla doplnit o krátkou video prezentaci daného bytu, kanceláře, či nemovitosti, s tou úžasnou výhodou, že zákazník tak nebude ztrácet čas osobní prohlídkou ;-)

Pominu teď, že snad chtěl za tento skvělý nápad něco zaplatit, popř. si nechat "vyplacat nejake percento z predaja", což bylo asi způsobeno jen a pouze neznalostí a nezkušeností daného mladíka, který se asi ještě nenaučil hledat na Webu. Kdyby totiž uměl hledat v Googlu, tak by jistě lehce objevil plno realitních stránek, které už dááávno takové a podobné video prohlídky realit na Webu nabízejí - jak v ČR, tak i ve světě.

Pěkné virtual tours nemovitostí jsou k nalezení opravdu všude na Webu, v nepřeberném množství a kvalitě, stačí jen trochu pohledat.

Ovšem ty legrační ceny nemovitostí v USA mě překvapují stále dokola a napíšu o tom asi zamyšlení v příštím příspěvku, neboť je potřeba trochu otevřít oči všem nešťastníkům, kteří si šetří na svůj pěkný byteček, který si chtějí koupit na výhodnou hypotéku někde v paneláku v Butovicích, kterou pak budou splácet snad až do důchodu a vůbec netuší, jaké jsou opravdové ceny nemovitostí v reálném světě ;-)

5 comments :

Anonymní řekl(a)...

- otázka o percentách bola všeobecná, pri realizácii, využívaní a zhodnotení výsledkov nejakého nápadu

- ktorá z realitiek CZ a SK to robí?

- prečítaj si to ešte raz, zjavne si nič z toho nepochopil, skôr ako niečo hodnotíš - skús sa nad tým zamyslieť, najjednoduchšie je kopnúť si - vymyslieť niečo je ťažšie, však?

- ako by si ty robil webovú prezentáciu inak a lepšie ako väčšina realitných webov? Teším sa na tvoje "úžasné" nápady.

- prínos tohto článku?

Cayman řekl(a)...

Takže koukám, že "potrefená husa se ozvala", takže odpovídám tak, jak si přála:

1. otázka o % mohla být všeobecná alebo konkrétná, to je jedno; stupidní nápad, který už dávno předtím zrealizovala stovka firem není žádný "nápad", o nějaké provizi za zaslání "nápadu" ani nemluvě (kdybys četl pozorně příspěvky na Podnikání v USA, tak bys pochopil, že tvůj nápad nebyl nic, a že realizace je 99% úspěchu).

2. Ktora realitka to robí v ČR a SK, to si pohledej sám, znáš Google.com?

3. Čo jsem nepochopil? Co tak úžasného jsi vymyslel? Když já mám nějaký nápad, tak nejprve pohledám na Webu, jestli to je vůbec "nápad", jestli to už někdo někde několik let nedělá, a pak teprve potom přemýšlím o nějaké realizaci, popř. požaduji po někom nějakou provizi :-))

4. Do podnikání s realitami bych se vůbec nepouštěl, neboť tento trh je již dávno nasycen a nemá cenu se tím vůbec zabývat; jestli tohle jsi nepochopil, tak nechápeš základní pravidla podnikání a businessu obecně.

5. Přínos článku je v tom, že doplňuje můj komentář na Podnikání v USA o ukázkový příklad, že "virtual tours" není žádný úchvatný slovenský nápad, ale že se to už dááávno používá všude na světě, jen o tom malý český nebo slovenský človíček ani neví.

Anonymní řekl(a)...

čo k tomu dodať, máš pravdu - poučil som sa, precitol som - je to hlúposť, musím vycestovať a objaviť životné pravdy o ktorých nemám ja ako slovenský človíček ani tušenia:

"tento trh je již dávno nasycen a nemá cenu se tím vůbec zabývat"

je jasné, že nemá cenu pokračovať v dialógu a čítať takéto skvosty od nadčloveka tvojej veľkosti.

Cayman řekl(a)...

Nemusíš nikam cestovat, stačí, když nejprve použiješ Google a zkusíš pohledat na Webu, než budeš chtít provizi za svůj dokonalý nápad ;-)

Anonymní řekl(a)...

Já se tomu "anonymovi" ani nedivím, většina lidí chce nějak získávat peníze...

Okomentovat