Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Budoucí trendy Software Businessu

Zkuste si udělat testík na téma, kam se bude ubírat software průmysl, který dělali CEO a investoři - Predicting the Next Software Decade - "Microsoft as open source partner… Oracle as application vendor... Bangalore as development leader... The Internet as a secure corporate network…"

Moc pěkný průzkum s přehledem minulých i budoucích trendů v software businessu, kdy se nejprve zobrazí otázka, na kterou odpovídali účastníci konference Enterprise 2007, poté výsledky v grafické podobě. Dozvíme se tak, že ze současných "software industry leaders" měl na enterprise software největší vliv Linus Torvalds (developer of the Linux kernel) a Marc Benioff (chairman and CEO of salesforce.com), kdo bude mít největší vliv na software industry, jaká firma bude mít největší úspěch s rozšiřováním "customer base", jaká firma bude dle předpovědí koupená druhou, jaký současný trend (technologie) bude považován za úspěšný, či za nezdar v roce 2010.

"Most Enterprise 2007 attendees were in agreement that SaaS would be the most successful new model by 2010. When asked which trend would be a failure, Web 2.0, SOA and, surprisingly, offshoring, were all cited as contenders."

0 comments :

Okomentovat