Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Dnešní idylka a neustálý vývoj

Je vidět, že bez ohledu na zaměstnavatele, aktuální pozici nebo pracovní náplň, jak se tomu kdysi říkalo, se programátor ve mně nezapře. Stále nějak uvažuji v intencích vývojáře, a jelikož mám pořád co zlepšovat ve svých aplikacích, tak sedím u počítače a nedám si pokoj.

Už jsem omezil všechny písemné poznámky s nápady, které jsem si všude dělal (co zlepšit, doplnit, dodělat,...), neboť se stejně dle toho neřídím. Svůj vývojový plán mám i tak přeplněn, že bych mohl klidně 2 roky doplňovat a zlepšovat. Jednoduše řečeno - vývoj, myslím tím, kvalitní a smysluplný vývoj něčeho, co slouží lidem a na co může být vývojář pyšný, je "never ending story". Jak už kdosi napsal:

"Ve psaní knih a tvorbě software je mnoho společného, např. že posledních 10% práce zabírá 90% času a že JAKMILE JE VŠE HOTOVO, máte pocit, že byste nejraději všechno předělali."

To jsou slova, která by se mohla tesat...

Už jsem přišel na to, že vše je otázkou kompromisů a není možné mít všechno. Kvalita dokončeného projektu je vždy kompromisem, neboť ne vše může být kvalitně integrováno, když dalších deset věcí čeká na vyřešení. O rodině a jiných prioritách v životě ani nemluvě.

Jak je to tedy s tou dnešní idylkou a vývojem?

Rodinka je v pohodě, neboť stále podobné "starosti" jako škola, hudebka, nákupy,... No a jelikož je žena po pařbě, kterou měla včera s kámoškama, tak asi půjdou všichni brzy spát. Tak si dopíjím vínko a asi dodělám maličkosti ve svém programu, se kterými nejsem až tak moc spokojen. Bude to dnes takové příjemné programování, neboť zlepšování a dovádění k dokonalosti mi jde skvěle :-)

Doplním tedy potřebnou "code table" s časovými zónami a všechny kalkulace pracující s datem a časem budou používat předdefinovou hodnotu "User's Timezone", což bude excelentní, neboť firemní databáze má vše v CST (US Central Standard Time), ale GUI aplikace se používá všude na světě, takže takové dynamické přepočty on-the-fly budou jistě vítané všemi uživateli.

Tím dostanu i novou funkci, kterou bych mohl dát do hl. menu Tools - Timezone Converter, a navíc se naučím další WinAPI funkce (zjištění current timezone, daylight saving time), což bude asi výzva, neboť nevím, jak je to podporováno na nové verzi Windows (Vista).

No uvidíme...

Jdu doplnit vínko a vrhnu se na to. Věřím, že do rána bude vše hotové.

PS: Australský Merlot je vynikající, podobně jako steaky z Uruguay, co mají v Ambiente.

0 comments :

Okomentovat