Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kde najít specialistu na Google PPC reklamu?

Tak to je moc pěkné! Google koncem roku publikoval (zatím bez oficiálního ohlášení) kompletní databázi specialistů na PPC reklamu s titulem Google Advertising Professionals. Konečně nějaká oficiální databáze, kterou využije každý, kdo hledá nějakého specialistu a nechce se prodírat tím balastem ve výsledcích vyhledávání, aby našel někoho schopného z oboru.

Je možno vybrat Country (zatím jen USA), Marketing Budget a také zvolit Type of AdWords, kterou hledáme, kdy se nám pak zobrazí seznam certifikovaných Google Adwords specialistů / firem. Pěkné, ale opravdu nechápu, proč někdo udělá nějakou službu a omezí to jen na USA. Copak je to nějaký problém s databází nebo něco tajného, co brání zprovoznit službu hned celosvětově? Jazyky na stránce přepínat lze, kdy se změní i nabízené hodnoty z číselníků, proč tedy takové omezení?!


Google Advertising Professionals:

Google Advertising Professionals


Certifikace jako záruka kvality a úspěchu?

Taky jsem získal nějaké odborné certifikace, vím tedy, že jen nějaká certifikace není ještě zárukou nějakého úspěchu. Co mi třeba pomůže specialista na PPC reklamu, když nerozumí mému oboru? Každopádně, lepší alespoň něco, no a jak se chytře píše na jednom dobrém serveru - Jak psát web, kde jsou uvedení alespoň někteří čeští držitelé titulu Qualified Google Advertising Professional:

"Účelem titulu je odlišit břídily a mluvky od skutečných profíků, kteří marketingu v Google AdWords rozumějí."

Moc pěkné hodnocení, ale znovu opakuji, kdo rozumí "marketingu v Google AdWords", tak ještě nemusí rozumět mému oboru, pro který chci připravit kampaň, což vidím jako mnohem více rozhodující ;-)

Viz také - Google Advertising Professionals Program

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

Tady je podobná databáze, ale nikdo z ČR:
http://www.google-advertising-professionals.net/

Okomentovat