Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak může britská královna vyřešit finanční krizi?

Když se tento týden konal G20 Summit v Londýně tak mě zajímalo, na čem by se mohli asi všichni ti významní účastníci zájezdu summitu dohodnout a co vymyslí, aby opět nastartovali světovou ekonomiku, která zápasí s největší krizí na světě od 30. let minulého století.

Ještě o tom napíšu extra příspěvek, neboť některé závěry se významně dotýkají i Cayman Islands a firem v daňových rájích, dnes jen nějaká zábavná videa k zamyšlení (jen na vlastní nebezpečí).

Recepce v Buckingham Palace totiž ukázala, kdo je opravdovým pánem (paní) na světě. Ano, je to britská Královna. Když vidíte všechny ty delegáty světového summitu, jak se Její Výsosti klaní při vstupu na recepci v královském paláci, tak snad musí být jasno, kdo může všechny problémy na světě vyřešit - i Topolánek s Kalouskem se pokorně klaněli :-)

- Reception at Buckingham Palace #1:




Nejzábavnější párty na světě?

Jen nějak stále nevím, zda ti "panáčkové" v dokonale padnoucích oblecích, burnusech, či hábitech, budou schopni něco vymyslet a na něčem produktivním se dohodnout. Přeci jen, nikoho z těch delegátů netrápí žádné opravdové starosti a většina delegátů by si měla raději zamést před svým prahem. Každopádně, víc upřímných úsměvů a dokonalé zábavy, aby člověk pohledal ;-)

- Reception at Buckingham Palace #2:




Co může dělat britská královna, aby pomohla vyřešit krizi?

Mohla by se stát světovou Královnou, neboť už dnes má docela respekt u všech světových lídrů. Pomáhat by ji mohl americký prezident Obama, který by jistě zvládnul Severní i Jižní Ameriku dohromady, včetně Mexika, Kuby a Ohňové země. No a při znárodnění Bahamských ostrovů by bylo dostatek financí i na rozběhnutí americké ekonomiky, kdyby se Čína rozhodla, že se zbaví amerického dolaru ;-)

Vedením Evropy by Královna mohla pověřit Sarkozyho s Merkelovou (nebo s Klausem, kdyby byl zájem), Putin s čínským premiérem by si vzal na starost Asii a Blízký východ, který by snad z pozice síly zmákli zpacifikovat. Afriku by mohl dostat na starosti Bono Vox a pomáhala by mu nějaká nezisková organizace, příp. Brad Pitt s Angelinou, kteří by se mohli specializovat na adopce chudých dětí, kdy Madonna by jim dělala hudební doprovod.

Hloupé srandičky, já vím, když jsem ale viděl ty panáčky na G20 Summitu a četl některé závěry, tak mi bylo jasné, že tito pánové a dámy krizi moc nevyřeší ;-)

5 comments :

Anonymní řekl(a)...

Nechci nějak rýpat, ale AFAIK "královna" a "královna matka" není totéž. Alžběta II. je královna Spojeného království. Její matka byla titulována "Královna matka", ovšem před několika lety zemřela. Alžběta II. se stane "Královnou matkou", pokud po ní převezme vládu Charles a ona odejde "na vejminek". Do té doby je regulerní královnou.

Toulonnaise for a while řekl(a)...

LOL

Cayman řekl(a)...

Pravda, jsem myslel, že to na ni automaticky přešlo, "Její Výsost" je asi nejlepší :-)

Paul řekl(a)...

Co bys taky čekal od G20? Obama má starosti s americkou ekonomikou, Čína bude vždy hájit své zájmy a americké dluhopisy jí jen nahrávají. Jsem jenom zvědav, jak bude vypadat export aut z Německa do USA, když krachnou velké automobilky a teď tam zase oprašují "Buy American" kampaň ;D

Cayman řekl(a)...

Souhlasím, US si bude těžko moci dovolit chránit svůj trh, pracovní místa, vlastní výrobu, když nemůže nasadit žádné sankce na dovoz (čínského) zboží.

Jak také trefně poznamenal Vladimír Dlouhý, poradce Goldman Sachs, na iDnes v článku - Po cestě do pekel se můžeme svézt i my:

"USA a Evropě není vůbec jasné, jak překonat krizi a od summitu G20 mnoho nečekejme. Chceme regulovat finanční a bankovní sektor, tento sektor však už hodně regulován byl (asi špatně)."

Jak fandím Obamovi, tak cestou z krize určitě nejsou žádné "dotace" a finanční injekce. Důvody krachů některých bank, automobilek a mnoha firem v US, jsou způsobeny něčím úplně jiným a jsem jen zvědav, jak na to šéfové jednotlivých zemí zareagují ;-)

Okomentovat