Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Chcete Web stránky s využitím Joomla, potřebujete webovou prezentaci?

Kdysi se jedna čtenářka ptala v komentářích, zda neznám Joomla systém, kdy jsem ji musel zklamat, neboť s tím nemám žádné praktické zkušenosti. Vím o co jde, neboť mi to kdosi předváděl a ten systém na mě udělal dobrý dojem, nemohl jsem ale nijak pomoci s následujícím dotazem:

"Ahoj Caymane, jako totalni BFU se na tebe obracim s otazkou zda mas nejakou zkusenost s Joomla CMS systemem (www.joomla.org) a zda bys nenapsal nejaky clanecek o tom, jak ma postupovat bfu co ma jiz domenu, ale bez cms, pri implementovani cms aniz by otravoval programatory kolem."


Specialisté na Joomla se vždy hodí!

Asi se tedy bude někomu hodit link na stránky, které jsem náhodně našel, kde se dá najít pomoc s Joomla systémem, kdy kromě instalace RS Joomla s českou lokalizací, se nabízí i instalace šablon, implementace SEO, kompletní vývoj Web prezentací.

Vím, že firem, které se zabývají Web designem a návrhem Web prezentací je plno, ale přímo na Joomla specialisty jsem nenarazil, proto sem dávám (pro budoucnost) na dané stránky link.

- iJoomla.cz - Tvorba kompletních webových prezentací s využitím redakčního systému Joomla



Vzpomínám, že kdysi někdo také hledal poslední záchranu a radu, jak implementovat Joomla VirtueMart eShop, tak zde je možno snad nalézt odpovídající odbornou pomoc.

Jinak, kdyby měl někdo dobré zkušenosti s nějakými Web návrháři, designery nebo programátory, tak díky za každý tip v komentářích.

8 comments :

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, Joomle se už věnuji nějakou dobu a musím říct, že na složitější stránky mi přijde ideální. Mezi plusy řadím hlavně přehledný objektový model a strukturu do které lze naimplementovat prakticky cokoliv. Rovněž administrace se dá relativně rychle pochopit. Nevýhodou je, že mnoho modulů (hlavně produkty třetích stran) má ještě staré tabulkové výstupy a je potřeba si je trochu upravit. To se týká i modulů na SEF adresy, šablon atd. Přesto myslím, že pokud se člověk s Joomlou trochu sžije, na větší projekty už nebude chtít jinou věc. Na jednoduché prezentace se mi ovšem zdá zbytečně masivní, wordpress zvládne jednoduché stránky stejně a s daleko menším počtem nutných úprav.

Anonymní řekl(a)...

2ziki: Díky za komentář, jsem věděl, že se najde určitě více specialistů, kteří ovládají Joomla CMS. Když bude někdo hledat nějakou pomoc, tak sem vždy odkážu. Ať se daří!

Anonymní řekl(a)...

ziki: To se rika i o Drupalu, tak ktery je na opravdu rozshale stranky lepsi?

Anonymní řekl(a)...

Zalezi jake mas zkusenosti pro ty mene znale je lepsi joomla....Delam jen v joomle a zatim spokojenost pokud clovek prekona prvotni problemy.

Petr Chutný řekl(a)...

Joomla se mi líbí, postavil jsem na ní web s maturitními materiály. Bohužel je doopravdy pomalá

Anonymní řekl(a)...

FYI - Joomla vs Drupal - Battle of the CMSes
http://www.odesk.com/blog/2009/02/joomla-vs-drupal-battle-of-the-cmses/

Cayman řekl(a)...

Kdosi hledal nějaké Joomla Templates, tak zde je link s přehledem některých vybraných a s odkazy na další zdroje - 35 Beautiful Commercial And Free Joomla Templates, třeba to někdo využije.

Honz@ řekl(a)...

Petr:Pomalý je hosting nebo šablona ale joomla pokud použiješ optimalizovanou šablonu ale zálež jak na co.

Nevíte kde sehnat programátora pro implementaci platebních modulů?Díky

Okomentovat