Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Chci platit poplatky u doktora, proč se tedy vůbec vracím do milované ČR?

Albert EinsteinO politice jsem už tento rok psát nechtěl, ale po návratu na rodnou hroudu mě čekal opravdu tvrdý pád na matičku zem.

Opravdu jsem se neměl v noci dívat na opakování nedělních Otázek (bez odpovědí) s demagogickým hejmanem z Pardubic ani na Partii na Primě, kde byl hostem sociálně demokratický "bezertý kuní ksicht", čímž opravdu nemám na mysli Franka ze seriálu Mash ;-)

Neskutečné, co se to zase v české kotlině děje! Poslanci sociální demokracie prý schválili v parlamentu spolu s komunisty zrušení poplatků u lékaře a zamítli posílení naší vojenské mise v Afgánistánu.


Všude jen arogance, neomalenost, drzost, hloupost!

Prý, "zruště poplatky ve zdravotnictví a my vám schválíme zahraniční misi"! To jsou ale čachry, že? Vůbec se nedivím, že socanům předsedá bývalý šéf Restaurací a jídelen na Praze 1 za komunistů, kamarád všech kolotočářů, bývalý šéf všech pinglů (veksláků) v Praze, kteří se za socialismu měli skoro nejlépe, po zelinářích, zednících, řeznících a jiných hajzlících (parazitech) v ČR.

Nejde ani tak o ty poplatky, o kterých musím kriticky říci, že to byl velmi špatný začátek reformy zdravotnictví. Šlo to přece udělat mnoha jinými způsoby, které by tak neprudili všechny ty nýmandy, kteří nechápou, o co v celé reformě jde, a že 30,- Kč poplatek byl jen začátkem všech dobrých zlepšení, která se mohla realizovat.

O důvodech už jsem mnohokrát psal:

1. Špatná komunikace s obyčejnými lidmi, s traktory a nitěnkami, čímž se vyznačuje každý chytrý člověk, který není většinou schopen říci jednoduchou větu, kterou by normální občan pochopil.
--> Traktory, nitěnky a fanatici

2. Nekoncepční politika ODS plná kompromisů, způsobená ale koaličními stranami a tím, že naivní voliči volili místo silné ODS nějaké pidi-straničky, takže hlas v parlamentních volbách putoval do koše.
--> Proč nevyhrála ODS, či jiné vládní strany

3. Nekončíci tupost českého národa, která nahrává komunistům a socanům, kteří populisticky slibují pečené holuby bez práce, zdarma školství i zdravotnictví (zdarma všechno) a nikomu z tupých voličů nedochází, že to bude muset také někdo zaplatit.
--> Proč je v ČR největší spotřeba piva na světě


O zrušené poplatky ve zdravotnictví vůbec nejde, jde o to, že ČSSD spolu s komunisty ukázala nyní názorně, že si můžou vymyslet cokoliv a ve sněmovně jim to projde (také díky voličům, kteří volili pidi strany). Ten bezertý kuní ksicht v debatě na Primě třeba upozorňoval ještě na to, že dalším požadavkem ČSSD bude opětovné zavedení progresivní daně z příjmu, tj. místo současné rovné daně budou opět zavedeny skupiny 10%, 20%, +30% daně z příjmu.

Co to bude znamenat, je asi každému rozumnému jasné, neboť bude klasicky komunisticky potrestán každý, kdo se trochu více snaží vydělávat, pracuje např. i o víkendech, aby měl více peněz na život, ve volném čase se vzdělává, investuje do jazykových a odborných kurzů, aby dostal třeba lépe placené místo a pak více vydělával.

Dle budoucích požadavků ČSSD, ke které se s nadšením přidá i KSČ(M), bude takový člověk "po zásluze" potrestán. Už se "těším" na další návrhy komunistů, které socani podpoří, tj. znárodnění všech soukromých fabrik a zabavování soukromého majetku. No a jejich věrní voliči zpívají v ulicích Internacionálu a rudé šátky všude vlají ;-)


Proč se vůbec v ČR o něco snažit?

Vůbec nechápu někoho, kdo takové chování poslanců a tu demenci národa podporuje tím, že v ČR zůstává. Každý trochu přemýšlivý člověk by si měl uvědomit, že ve světě je sice chleba také o dvou kůrkách, stejně jako v ČR, ale taková post-komunistická dementnost se najde jen v pár zemích na světě.

Opravdu chcete všichni ze svých daní přispívat na ty politické hrátky pinglů, kolotočářů, kuních ksichtů, bývalých komunistů, estébáků, či nefachčenků na sociálních dávkách?

Nestálo by za to vyzkoušet takový malý experiment, co by se stalo s tou slavnou politikou socanů a komunistů, kdyby všichni schopní a pracovití lidé emigrovali někam do ciziny, příp. jen do ciziny převedli své soukromé firmy, tj. zdaňovali by v cizině nebo v daňových rájích?

Z čeho by pak komunisticko - socialistický stát pod vedením rudého Paroubka platil všechny sociální dávky, důchody a financoval svou vládu? Toho experimentu bych se někdy chtěl dožít a z dálky ho pozorovat ;-)

Mimochodem, co mám dělat, když nadále chci platit poplatky za návštěvu doktora? Poradí někdo chytrý ze sociální demokracie nebo nějaký kovaný komunista, co mám dělat, abych mohl platit poplatky a neporušoval přitom zákon?

Viz také - Proč lidi prchají z ČR do ciziny...
"Není to jen kvůli penězům, to mi věřte. Mají dost té zatuchlé české povahy a přízemního myšlení většiny obyvatel..."

29 comments :

Anonymní řekl(a)...

njn, já jsem partii tuto neděli nesledoval, ale televize běžela a zrovna to o té progresivní dani jsem slyšel. A "Argumenty" toho šulínka byly opravdu úsměvné, bylo to tuším něco ve smyslu, že spousta vyspělých zemí jako USA!, Kanada, apod. podobné věci dělají.. No chce se mi z toho zvracet, zvláště když ostatní socani machrují, jak drží vládu v šachu.. V téhle republice je každý úspěch potrestán a vzhledem ke stavu společnosti je odchod do cizí země (jediná)rozumná varianta..

Jinak Vám, Caymane, přeji hezké, ničím neznechucené vánoce. Váš blog jsem objevil někdy v polovině tohoto roku a musím říci, že Vaše články mi v mnoha ohledech velmi silně pomohly... Takže ať se Vám daří i nadále...

Anonymní řekl(a)...

Super clanek Caymane, pod to bych se s klidem podepsal :-). Je to bida, v podstate uz se neda na ty socanske vyderace ani divat...

Anonymní řekl(a)...

Ja osobne trpi krajni averzi vuci osobe "pana" P z CSSD a jeho nohsleda "pana" R... To co ted predvadi CSSD je cista ukazka populismu ktereho vyuzivali vsichni vyznamni diktatori sveta(Hitler, Mussolini, Bonaparte...) Zacina to velkyma slibama ze bude vsechno jednoduchy a zdarma, budeme se mit uzasne, nebudem platit skoro zadny dane,... Proste uzasnej raj... Akorat by mohl jeste dodat to ze budem dluzit kazdymu statu na kterej se jenom podivame, nebudeme mit konkurenceschopnou ekonomiku, a nebude moci plnit podminky prijeti Eura(to povazuji za jedinou vyhodu tohoto smeru...) Jenom me desi to az na prijeti eura polozi... Uspech CSSD plyne z toho ze v nasem narode je vetsina lidi na urovni uciliste nebo stredni skoly, coz sou lide kteri bud nemaji zajem o politiku, je jim jedno kdo vladne a nebo jenom nemaji potrebny prehled... V souvislosti s tim Afganistanem me napadlo, ze kdyz teda nebudem vojaky nikam posilat tak proc CSSD nenavrhne rozpusteni armady? Zivit armadu ktera nas nereprezentuje a jenom sedi na kasarnach a lesti pistole je trosku velkej prepych na tam zhuntovanou zemi jako nase mila vlast... Jinak pod clanek bych se take smele podepsal a Caymane tobe jakoz i tvym ctenarum preji krasne a klidne proziti svatku a lepsi zivotni podminky do pristi let...

Unknown řekl(a)...

Mně už je všechno jedno :-)

Hezké Vánoce Caymane!

M. řekl(a)...

Caymane, Johne.. Vam vsem s mozkem hlave, sny a touhou v srdci, dekuju. Udalosti poslednich par mesicu me zacinaji silne srat! Cim vice ctu nazory podobne zamerenych lidi, tim vice se ve mne kupi vztek a hnev. Jsem mladej kluk, kterej zacinal a stale zacina od piky. Firma je zalozena, prvni lide maji praci, tesim se z kazdeho dne, tesim se na vytycene cile, uspech, cestovani a zivot, ktery chci zit.
Opravdu me zacina srat (pardon) celej tenhle posranej (pardon) narod se vsemi ubohymi malymi ufnukanymi nicotnymi zavistivymi Cechacky. Mozna si nadavam sam sobe, ze jsem se hned po skole nesebral a nezacal podnikat a zit ve Svete.. Inu, utesuji se tim.. ze mi nebrani nic.. Koneckoncu, az pretece pohar trpelivosti, seberu se a uz se nevratim.
Omlouvam se za vyse uvedene "stezovanisi" Vsem preju klidne Vanoce

Anonymní řekl(a)...

Já si myslím, že politika je o tom říkat jedno a dělat druhé, co já vidím, tak se to zlepšuje, vláda naopak zmírní progresy a od nového roku těm nejbohatším daně klesnou. Sám to přesně tvrdíš, vláda naslibuje hory doly, ale nemůže to udělat.

Stejně tak se zdravotnictvím, pak můžeš zjistit, že ti co budou chodit častěji k lékaři budou mít vyšší pojistné kvůli bodům, nebude se to jmenovat poplatek, ale jinak, ale zůstane to.

Nejlepší přirovnání uvedu z jedné vánoční oslavy, kde kolega číšnici řekl "já jsem si neobjednal americké brambory, ale opékané" a ona na to "aha, tohle jsou opékané" (byly to americké), vzal si je a ani necekl :)

Anonymní řekl(a)...

Češi nejsou blbý Caymane...jen líný se starat sami o sebe. :)Nejlepší cesta jak snížit počet lidí, kteří volí socany by bylo zavíst povinou výuku ekonomie na středních školách. Pak by dost lidí začalo chápat i jinak dost protiintuitivní věci, které vláda nedokáže pořádně vysvětlit a proč je argumentace pana Pazourka tak hrozně pitomá. Pan Prasourek má taky moc rád kroky typu: "snížíme daně" a "zvednem důchody" a "šecko špatný hodíme na ty před náma".

Přeju jen naší vládě po dobu předsednictví EU co možná nejvíc úspěchů, jakými by bylo třeba: "Zrušení evropské unie" :) a to myslim vážně.

Anonymní řekl(a)...

2Mikinsson: Bojím se, že výuka ekonomie moc lidem oči neotevře. Jednodušší by bylo všem nabídnout guláš a pivo zdarma a hned máš bandu lidí, co zvedne ruce pro cokoliv.

Asi jsi slyšel jak vyhrál volby do Evropského parlamentu Železný kdesi na Břeclavsku nebo Znojemsku (nevím teď za co vlastně kandidoval), kdy všem platil pivo a guláš a pak ho všichni jednohlasně zvolili ;-)

Český národ se opravdu nedá předělat!

Anonymní řekl(a)...

ahoj Caymane,diky za dalsi zajimave zhodnoceni situace od cloveka co ma nadhled! Kazdy vecer si jeste v posteli na mobilu(jako ted)prectu par clanku z Tvojeho blogu. Vzdy se tesim co se dozvim-momentalne resim dilema-par mesicu do dokonceni VS a me web projekty,ktere na ukor toho stoji!aspon tady nacerpam trochu motivace!diky Ti za to a preju hezke Vanoce Tobe i rodine.

Anonymní řekl(a)...

Já se bojím že většina rudooranžových volič chápe, že někdo to všechno musí zaplatit, ale bohužel z jejich úhlu pohledu je nejlepší, když to zaplatí třeba ten jejich zlý soused, který jezdí v bavoráku a má chatu na Kanárech, protože si na to beztak na všechno nakradl.

Anonymní řekl(a)...

2zadirr: To máš naprostou pravdu, hlavně, když to nemusí platit oni sami. Bohužel, takhle uvažuje více než polovina národa ;-)

Anonymní řekl(a)...

Protože si naši dědové v roce 1948 mysleli, že je to jen na pár let, protože si naši otcové v roce 1968 mysleli, že to nebude tak strašné a protože jsem si to celé prožil a za pár let mi bude padesát, jsem i se ženou rozhodnutý, že v případě vládní koalice KSČSSD odcházíme.

Život je moc krátký na to, aby člověk doufal a čekal, že se něco změní...

Prodám firmu, pronajmu barák, a budu na novém místě dělat cokoliv, třeba řídit náklaďák...

Průšvih není v tom, že by k vládě přišla opozice. Průšvih je ve většinové náladě celé společnosti - ten starý vtip o zlaté rybce a třech přáních, kde si jeden soused přeje krávu a druhý si přeje, aby tomu prvnímu zdechla - je pro Čechy velmi výstižný...

Většina pasivní společnosti se nechce prací, studiem, snahou domoci lepších podmínek. Chtějí, aby těm úspěšnějším byly jejich statky odebrány.

Po dvaceti letech jsme zpět v socíku a díky této lůze demokratickou cestou.

Doporučuji:

http://jdem.cz/aqv53

a

http://jdem.cz/aqny5

Posun v náladě společnosti je symbolizován tím, kdo se dostává k moci - vzteklí psi Rath, Paroubek, Dryml, Zaorálek...

Pěna u úst, zpocené zátylky, zákeřnost v očích...

Samopaly do rukou a jsou z nich typičtí milicionáři stojící se zbraní v ruce na obraně socialismu.

Ve spojení s Putinovým Ruskem, kam KSČSSD kormidluje naši zemi je to nejjistější cesta k balkanizaci naší země.

OK, většina společnosti to tak chce, je mi to líto, ale soudruzi se v budoucnu budou muset obejít beze mne a mých daní...

Anonymní řekl(a)...

2Mirek: Je to smutné, ale asi to tak bude. Příští volby, ať už předčasné nebo normální, vyhraje ČSSD. Lidi ušetří 30,- Kč a budou si tu "lidskou" politiku socanů pamatovat. K tomu pak to zdanění všech, co vydělávají +40 tisíc, a mají vítězství v kapse.

Jelikož už nyní v krajích ukazují, že jim komunisti nevadí, tak to vidím právě na tu koalici ČSSD + KSČ a je vymalováno.

Už jsem slyšel od více lidí, že prchnou do ciziny. Přesně, jak píšeš - raději dělat řidiče ve svobodném světě, jak debila v ČR, který vydělává na rudé socany ;-)

Anonymní řekl(a)...

Tohle jsou takový ty trochu natvrdlý pravičácký kecy přesně v duchu ODS. Nechat si vymejt mozek kecama modrých soudruhů a pak to papouškovat na svým blogu. Pochybuju, že se tady pan tvrdý pravičák Cayman někdy zamyslel nad tím politickým soukolím, nad příčinami a důsledky jednání polit. stran a následným chováním voličů atd. Budu o tom muset sám asi něco napsat, aby se těmto pánům kapitalistům trochu rozsvítilo (tím nechci působit dojmem levičáka, protože jím nejsem).

Anonymní řekl(a)...

Jinak je velice úsměvné tu vidět ty nářky těch webařů a jinejch podnikatelů, jak bědují nad českým národem. Ano kázat o morálce a přitom ji o volbách ignorovat, cpát ekonomii do škol a přitom ji sám nerozumět, to vše tady z těch nářků jasně a evidentně vidím.

Anonymní řekl(a)...

Nevím, co jsou "natvrdlý pravičácký kecy" (příště, prosím, konkrétně), ale vymytý mozek určitě nemám. To je spíše oblíbená kratochvíle socanů a komunistů, kteří takhle ovlivňují své voliče a příznivce ;-)

Mimochodem, "Inteligente", píšeš, že nejsi levičák, tak co vlastně jsi, když se ti nelíbí pravičáci?

Anonymní řekl(a)...

Ja se taky snazil po revoluci neco budovat a tesil se jak bude republika vzkvetat. Pak jsem se probral, nad ceskym narodem zlomil hul a odesel do USA. A jak tady koukam, tak jsem rozhodne chybu neudelal. :-)

Anonymní řekl(a)...

Se článkem souhlasím, mluví mi z duše. Jen kvůli jedné věci se musím ozvat. Odmítám postoje typu, "vykašlu se na to tady a odejdu na západ". Možná že přesně kvůli tomu jsme myšlenkově i ekonomicky tam, kde jsme (i když zas tak hrozný to taky není, byli jste někdy na Ukrajině, v Rumunsku, Rusku? Stačí se kouknout za hranice k Polákům, startovali ze stejný pozice a přesto je vidět rozdíl). Prakticky od Bílý hory stíhá českej národ jedna vlna emigrace za druhou. Emigranty netvořil nikdy českej průměr, byla to inteligence, elita, která se různejm nepřátelům znelíbila (většinou němcům)Pokud oslabujete národ tolikrát za sebou a vyháníte jeho špičky za hranice, co můžete čekat?
Pocházím ze vzdělaný rodiny, můj otec je vědecký pracovník, za minulýho režimu měl několikrát šanci i nabídky zůstat na západě. Přesto to nikdy neudělal a nás s bráchou vždycky vychoval stejně - máme prostě k Česku vztah. Pokud se ti něco doma nelíbí, zůstaň a změň to. Nikdo jinej to totiž za nás Čechy neudělá. Kdy si konečně schopný lidi se znalostí jazyků atd. uvědoměj, že svym neustálym mizenim za hranice týhle zemi škoděj. Brzo dokončim vejšku, umím jazyky a o krátkodobém životě v cizině uvažuju. Žil jsem ve státech, žil jsem a pracoval v Norsku. Ale budoucnost je pro mě vždycky tady, protože to tu chci změnit. Lámat hůl je totiž Čechoameričane hrozně snadný, zůstat a snažit se, bojovat, to je daleko težší.
Dnešní politická situace mě ukrutně sere, ale tim, že vezmu roha ji jenom pomůžu.
Petr Náhlovský

Anonymní řekl(a)...

2Petr Nahlovsky: Myslim si, ze jsem "bojoval" dost dlouho. CR je skoro 20 let po revoluci a cesky narod se nezmenil ani trosku co se tyce mysleni. Je par takovych, kteri budou myslet jako ty nebo ja, jenze jak dlouho chces "bojovat"? Mas pravdu, ze z Cech utikala vetsinou inteligence, ty tupejsi vzdycky sedeli v teplicku a cekali jak se o ne stat postara. Tohle mysleni bohuzel u vetsiny naroda stale pretrvava, dukazem jsou volby. Ja si svoje "odbojoval" a pak se rozhodl pro normalni zivot a muzes mi verit, ze me mrzi, ze ten pohodovej zivot nemuzu mit v cesky domovine, kde jsem vyrostl. Do USA se vracim radeji nez jezdim do CR a to o necem svedci.

Anonymní řekl(a)...

Petře, souhlasím s tím přístupem, jak píšeš "Pokud se ti něco doma nelíbí, zůstaň a změň to.", to je moc chytré a podobně vychovávám i své děti. Jen bez toho slůvka "doma", tj. když se ti něco nelíbí, tak jen nekritizuj, ale sám něco změň.

Tak to má být a je to naprosto v pořádku.

Trochu problém je ale situace v ČR, kdy mě opravdu nenapadá, jak to změnit kromě snad toho, že bych kandidovat do parlamentu a vytřel jim zrak svým přístupem a rozumným pohledem.

Stojí mi to ale za to? Není život příliš krátký na to, abych jim plýtval na boj za všechny ty pepíky, kteří chlemtají pivo, čtou blesk, čuměj na fotbal... a v hlavě mají jen, že on to všechno NĚKDO zařídí?

Jak píše Cechoamerican, tak on tě ten "boj" za pár let přejde, neboť je to opravdu jako "házení perel sviním". Viz jak dopadly volby 20 let po revoluci ;-)

Anonymní řekl(a)...

Jen se zeptám, volili jste někdo z vás, kteří žijete v cizině?
Petr Náhlovský (omlouvám se, neumim to napsat do jména, já jsem levej na počítače)

Anonymní řekl(a)...

Já jsem volil, plno lidí v cizině také volilo. Nevím, jak Ceko-US-Man, ale každopádně těch pár lidí v cizině to nějak nevytrhne. Základem jsou voliči v ČR.

(Jinak, jméno v komentáři lze dát při volbě Název/adresa URL, kdy místo názvu stačí zapsat jméno a URL prázdné.)

Anonymní řekl(a)...

Jo, máte pravdu, že voliči z ciziny už to ovlivní minimálně. Navíc já vás neobviňuju z toho, že jste našli novej život jinde, však svět je moderní a lidi se různě usazujou a žijou, to je v pořádku. Já jen, aby se to nestalo trendem schopnejch českejch lidí tak, jak to zařídily socani třeba v Maďarsku (Gyurcsány je tam už asi sedm let, žejo, a za tu dobu stih Maďarsko dostat do totální recese-mezi mladejma Maďarama mám spoustu přátel, nikdo nechce zůstat doma).

Ale co myslíte, proč jsme vlastně my Češi takový? Proč průměrnej Čech závidí, volí populisty, je předposranej se pouštět do riskantních věcí a další záporný vlastnosti? Proč je česká politická scéna plná dementů, neustálejch skandálů a hrochokožců, co ne a ne vypadnout od koryt, i když se provalej naprostý špinavosti? Když si to člověk porovná třeba se spiritem první republiky, dobře, nebylo to ideální, byla nezaměstnanost, národnostní rozpory, ale ta společnost byla zdravá, směřovala k nečemu, ctila se tradice, slušný chování (třeba v podnikání). Jak se může národ proměnit za dvě tři generace k nepoznání?

Podle mě jsou to ty komunisti, který za čtyřicet let uplně překroutili chápání obyčejnejch lidí a vzhledem k tomu, že rozhled obyčejnejch Čechů je hodně malej, tak to zas několik generací bude trvat, to vyléčení. Já jenom vim, že chci svoje děti vychovat jako Čechy, aby byly u toho, mám takovou optimistickou ideu, že to budou oni, který budou tvořit tu už míň zkaženou generaci a který vychovaj mý vnuky tak, aby z nich byly plnoprávný Evropani, který se můžou v klidu rovnat se zbytkem světa.

Pokud se podíváte do světa na země, který ten komunismus zažili taky, tak jsme my společně se Slovinskem a Pobaltim to zatim dotáhli nejdál. Myslim si, že to je taky potřeba říct, i když samozřejmě to není důvod k usnutí na vavřínech. Kdokoliv, kdo aspoň trochu poznal země na západ od nás potvrdí, že je co dohánět, ale kdokoliv, kdo to poznal na Východě mi musí dát za pravdu, že ještě máme bejt na co pyšný.

Anonymní řekl(a)...

2Petr Nahlovsky: Ryba smrdi od hlavy a tak to je i v CR. Co chces od naroda, ktery ma vladu, ktera kasle na lidi a volebni sliby a jde ji jen o vlastni osobni prospech a ego? Pripada mi, ze uz to ani nikdo netaji, vsichni to vedi, vsichni to delaji a nikomu uz to nepripada divne. Ceskou politickou scenu jsem prestal sledovat na podzim, po precteni rannich zprav z CR jsem se vetsinou nasral a nemam zapotrebi si kazit naladu hned po ranu, navic tim omezim riziko infarktu :-)
Zivot kdekoliv na svete ma klady i zapory, nejde o to srovnavat se z vychodem nebo zapadem, jde o to citit se dobre a zit si zivotem, ktery se mi libi. Bohatstvi ti vylepsi zivotni styl vsude, ale pro me je lepsi zit normalne a byt spokojeny. Odchod do zahranici uz neni o penezich, protoze ty se daji vydelat mnohdy vetsi v CR nez treba v USA, ale o ziti zivotnim stylem, ktery mi vyhovuje.

Anonymní řekl(a)...

Přesně, "zahranici uz neni o penezich" a také ty zprávy z ČR jsou mnohdy na infarkt a na zvýšení TK, takže je lepší se tomu spíše vyhýbat, když si chce člověk zachovat trochu toho duševního zdraví ;-)

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím... Já bych strašně moc přála těm, co si stěžujou, že musejí platit nějakých 30 Kč (nebo kolik že to teď v ČR stojí) u lékaře, aby si zaplatili jako já 50 USD za každou návštěvu. Nejsmutější na tom je, že lidi si fakt myslej, že těch 30 Kč ušetřej :(

Anonymní řekl(a)...

Nespokojenost s politickou scénou roste. Osobně mohu potvrdit tuto zkušenost s inteligentější vrstvou obyvatel (VŠ vzdělání). Kde je zakopaný pes? V tuposti národa? Možná. Já osobně vidím psa ve výběru při volbách. Někde jsi psal, že by bylo fajn kdyby lidi volili jen ODS nebo ČSSD. Já říkám, že je to blbost. Proč? V těch stranách jsou uplně stejný lidi. Všichni chtěj sedět jen u rozdělování peněz (koryto) a je jedno jestli je to na stavebním úřadě, nebo v parlamentu. Na lidi kašlou uplně stejně. Vlastně si myslím, že vláda modrých je ještě horší než těch růžových (efektivní rozpuštění protikorupční policie, zákaz publikování odposlechů, persekuce policistů co opravdu dělají svou práci, provázanost pol. špiček s "podnikateli" typu Kočka - vím že tohle je Paroubkova specialita, ale věřte že Bém má velmi podobné konexe). Není žádným tajemstvím, že investoři vytváří fondy na zaplacení úplatků lidem rozhodujících o jejich projektech (obvykle 10% z celkové ceny projektu, u zahraničních investorů až 20%). Jinými slovy, je jedno koho zvolíš, vždycky to budou paraziti.
Jedinou cestu vidím ve vzniku (nebo propagaci již stávající strany) s lidmi uvažujícími jako já nebo blogger, ale stále hrozí riziko "propašování" do strany lidí, kvůli kterým by tato strana vznikla a došlo by tak nejen k znehodnocení té myšlenky ale totální letagrii. Jako když jsem volil zelené, né protože bych si myslel, že ty jejich zelené nesmysly měli význam, ale protože jsem chtěl vidět na pol. scéně novou tvář, někoho, za kým by lidi mohli jít. Bohužel Bursík není o nic lepší než modří či oranžoví, snad jen jeho rétorika, nikoli úmysly.

Anonymní řekl(a)...

Insider: Zajímavý komentář, ale trochu jde z něj cítit paušalizování. I když já sám jsem již téměř absolvent VŠ (všechny předměty mám, chybí mi jen obhájit závěrečnou práci), jen s obtížemi bych tvrdil něco jako "zkušenost s inteligentější vrstvou obyvatel (VŠ vzdělání)"... Bohužel denní realita studia mě přesvědčila i tom, že i mezi těmito lidmi se najdou jasné úkazy o tom, že i když mají titul, nemusí nutně jít o inteligentního člověka.. (a to už vůbec nemluvím o extrémních případech, jako popisoval Cayman v článku: http://jdem.cz/ax768)... A teď si i jako skoro absolvent všímám, že i mezi mými kamarády a známými existují lidé, kteří VŠ nemají vůbec a myslím, že by některé mohli svými znalostmi stčit do kapsy :).. A teď jeden případ, který mi vyprávěl jeden bývalý kolega z práce. V jeho město zná člověka, který má jen základní školu! a dokázal se vypracovat na pozici senior programátora. Nebo v nadnárodní firmě, kde teď budu nastupovat, pracoval vyučený kuchař číšník a získal praxi na SAPu.. Ano není to nic extra, ale na jeho dalšího zaměstnavatele (IBM) tato praxe udělala dojem a klidně ho zaměstnali...

Co se týče politiky, nedělám si iluze, že by to tam bylo vše čisté a v pohodě. Ale dám ruku do ohně za to, že ty největší průsery tvoří jen pár několik členů na těch nejvyšších postech, ten zbytek (a o něm se právě moc nepíše, proč taky, když lidi zajímá něco jiného) se snaží svou práci dělat alespoň trochu rozumně. Například onen Evžen Tošenovský, pro celý kraj udělal tolik, že mu to snad nikdy zapomenuto nebude. A nikdy se o tom příliš nemluvilo... Za to teď tu přišli socani a na plnou hubu tu vykřikují ty své demagogie a cítím, že ještě ty pravé průsery příjdou...

Také si nemyslím, že ČSSD a ODS je stejná. Obě to jsou silné strany, avšak nejvíce se děsím z toho, že lidé nevidí skutečné zlo v lidských zvratcích pánů Paroubka či Ratha! Kteří jsou pro uspokojení svého ega schopní naprosto cokoliv... Topolánek možná není nejchytřejší ani nejférovější, nicméně za kroky které doposud udělal a ještě doufám udělá má můj obdiv, protože narozdíl od mnoha tlučhubů a demagogů jeho kroky mnohem smysluplnější a mnohem lepší, než co jsou tu schopni předvést někteří jiní... Zmrdi jsou pak asi všude, ale nelze takto paušalizovat, za konkrétními činy vždy stojí konkrétní lidé ;)...

JVJ řekl(a)...

Zdravím, je mi skoro 45 a taky jdu ven. Jsem povahou optimista ale tady mě doopravdy všechno se... Jsem zajištěný a jdu tam spíše na důchod.
Podle mýho názoru by se měl schopný mladý člověk chopit taky trochu politiky a nejenom utíkat. Mladí dávám zelenou a tak se snažte ačkoliv vím, že je to běh na dlouhou trať. Hodně chuti a sil do života přeji
JVJ

Okomentovat