Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Láska nebeská a Vánoce všude kolem nás :-)

New York ChristmasKdosi mi hlásil, že sníh už konečně dorazil do nějakých odlehlých částí ČR, kdy Praha sice stále odolává, zřejmě díky své dokonalé smogové ochraně a globálnímu oteplování města. Vysvětlujte to ale sv. Václavovi někde na Hradě ;-)

Nic to ale nemění na tom, že vánoce jsou "all around us", ať se nyní nacházíme kdekoliv na světě, takže si dovolím v tomto čase vzpomínku na jeden dokonalý vánoční film, který není vůbec špatným dárkem pod stromeček, jestli tedy někdo ve vašem okolí má rád romantické filmy. Film Love Actually (Láska nebeská) je sice starší film, ale viděl jsem ho už několikrát a vždy mě pobaví. Kdosi někde psal, že je to "the best Christmas movie ever", s čímž musím souhlasit.

Už jen ta plejáda hvězd, které tam hrají - Hugh Grant, Liam Neeson, Colin (Valmont) Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Andrew Lincoln... a je to film od tvůrců takových hitů jako je Bridget Jones's Diary nebo Notting Hill, jestli tedy máte rádi podobný styl anglického humoru a milé nadsázky.

Na Youtube je plno video ukázek, ať už od fanoušků z celého světa, kdy za všechny stojí připomenout např. neskutečný tanec, který předvádí Hugh Grant, jako premiér UK, Christmas is coming movie trailer, příp. The Story Tellers z bonusového DVD s českými titulky. Někdo může také preferovat jednu z těch nejhezčích scén z celého filmu Love Actually.

Jedním z vrcholů "koncertu" ve filmu je, dle mého, příběh postarší rockové hvězdy, který se proplétá celým tématem filmu, kdy následující video je opravdu velmi pěknou parodií na celé slavné Vánoce - blondýnky prominou ;-)

- Billy Mack - Christmas is all around me (Love Actually):



Takže, "if you really love me, come on and let it show, come on and let it show..." :-))

10 comments :

Anonymní řekl(a)...

Love Actually, nejoblíbenější film mé přítelkyně ... a asi bude dlouho oblíbený, minulé Vánoce jsem jí stylem jedné scény požádal o ruku ("řekni, že to jsou koledníci...") :o)

Anonymní řekl(a)...

Moc hezká žádost o ruku, to muselo zapůsobit. Je to jedna z nejhezčích scén celého filmu, když pominu to promítání videa, na kterém je jen ta Keira Knightley.

Anonymní řekl(a)...

Souhlasim, kdyz jsem si to poustel poprve, tak jsem od toho moc neocekaval, ale kdyz jsem si loni pred Vanocema poridil FullHD projektor, tak uz jsem nepremyslel dlouho, cim ho odpanit. :-)

Anonymní řekl(a)...

cayman: Zapůsobilo. Zvlášť když toto bylo dovršení mé předtím připravené delší strategie. Zapůsobilo to ve finále tak, že jsme musel čekat několik minut než se vybrečí, abych se dozvěděl "odpověď" :o)

Václav Tunka řekl(a)...

Love actually je opravdu skvostnej film :). Rozhodně je to nejlepší vánoční film, jestli se tomu dá tak říkat. Každopádně je to i jeden z nejlepších filmů vůbec.

Anonymní řekl(a)...

Zrovna minuly tyden jsem na nej koukal (vubec poprve) a dost se mi libil :-). Podobne mily vanocne-romanticky film je jeste Lasce na stope, i kdyz ten je o dost "jednodussi", ale o to prece jde, nebo ne? Jednou za cas moc nepremyslet nad dejem a nechat se opijet podobnymi filmy :-).

Agnes řekl(a)...

Taky mám ten film ráda, loňský Vánoce jsem ho viděla několikrát x) .. dokáže navodit takovou tu vánoční atmosféru ... :)

Anonymní řekl(a)...

Ten film bude dávat Prima TV 23. 12. 2008 ve 21 hod. Asi tě čte někdo z jejich redakce ;D

Anonymní řekl(a)...

"This video has been removed due to terms of use violation."

Anonymní řekl(a)...

Díky za echo, stačilo zadat keywords na YouTube a našel jsem desítky stejných videí, takže link opraven.

Vůbec nechápu, co pořád někomu vadí, že ta videa z YouTube stahují ;-)

Okomentovat