Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Belle Époque nastává, jsem lapen do sítě (B)Elle

Móda - EightiesNevidím nic divného na tom, že jsem byl kdysi Lapený v Google síti, neboť to byl jeden z logických kroků té agresivní náborové kampaně, která byla zaměřena na nové zaměstnance Google.

Je jen otázkou času, kdy bude podobně osloven každý IT specialista na světě, co je nějak viditelný na Webu, ať už má zajímavý profil, životopis někde online, píše si blog, či vlastní Web stránky.


Lapen do sítě módního časopisu (B)Elle...

Na tento blog odkazují různé stránky a všem moc díky za linky, neboť mne vždy potěší, když vím, kdo patří mezi čtenáře, komu se třeba i jen jeden můj příspěvek líbil, že mu stojím za to uvést tento blog někde na Web stránkách.

Nedávno jsem např. zjistil, že nastává Belle Époque tohoto blogu, neboť jsem byl lapen i do sítě módního a společenského magazínu Elle.cz, tedy lépe řečeno, byl zmíněn v blogu jedné z jeho redaktorek. Dovolím si citovat z příspěvku na Elle.cz blogu - Lapit do sítí:

"Blog tohoto programátora jsem našla úplně náhodou. Hledala jsem citaci do jednoho článku a vybafl na mě právě Cayman Islander. V tu chvíli jsem jeho slova o tom, že člověk má mít cíl a jít si za ním, opravdu potřebovala slyšet. Obdivuju jeho myšlenkové pochody i životní nastavení (život není jenom o práci, ale také o uskutečňování snů a osobním růstu). Doufám, že až budu velká (a ještě chvíli budu tvrdě pracovat), budu taky tak moudrá."

Co na to říci? Milá slova vždy potěší.


Módní rubrika na Caymanovi?

A vůbec, stejně mě moc nebaví psát jen o počítačích a nějakých RAD toolech nebo Web technologiích, které stejně za chvíli zmizí v historii a po čínské invazi budeme všichni jen hrát Pexeso a krmit holuby v parku, tj. plnit si své dětské sny :-)

Dám se asi spíše na společenské stránky, budu psát o celebritách, začnu třeba rozhovorem s ředitelem ČEZ, přidám rozhovor se sportovcem, co byl na olympiádě a nebere doping, rozvinu to diskuzí s nějakým fanatickým sportovním fanouškem, no a speciální příspěvek bych mohl věnovat módě mezi programátory u nás i ve světě.

Móda mezi "ajťáky" je takový specifický fenomén, že by se mohla dostat i do dalších prestižních časopisů. Kdo má tedy nějaké své "módní" fotografie, tak sem s nimi. Takový programátor v pyžamu, v teplákách, či neoholené a neupravené xichty, jsou ideální fotky :-)

London girl on the street

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Na dámských časopisech jsou především úžasné rubriky týkající se vztahů... Ale spíš bych se měl vyjádřit v tom smyslu, že to jsou rubriky nikoliv "úžasné", ale vlastně "hodně smutné". Elle není výjimkou. Vždy mne zaráželo, jak málo ženy vědí o mužích. Ať už o mužích, se kterými jsou denně - nebo o mužích, se kterými by být chtěly. Vždycky mi to připomene jednu mojí bývalou kolegyni. Opravdu nádherná holka. Atraktivní. Chytrá. Hodná. Příjemná. Měla všechny vlastnosti, pro které bych jí na rukou nosil. Líbila se mi. Málem jsem se do ní bláznivě zamiloval - ale nakonec to dopadlo tak, že náš vztah vydržel přesně 3 a půl hodiny. Nedalo se jinak, musel jsem to vzdát. Dal jsem přednost jiné. Pak si našla kluka, který byl hluboko pod její úroveň (a se kterým bych rozhodně nekamarádil). Asi každý tuší, že vztah královny chryzantémy a retardovaného bodláku nikdy nedopadne dobře a ani v tomto případě nedopadl. Ironií osudu je, že ta chryzantéma to zjistila až ve chvíli, kdy už bylo pozdě...

Anonymní řekl(a)...

"Vždy mne zaráželo, jak málo ženy vědí o mužích..."

Plně souhlasím a taky se někdy "bavím", když se mi nějaký dámský časopis dostane do rukou. Náhodně jsem narazil na pár rád, prý "přímo od mužských odborníků" - Ryze mužská záležitost. To pak je velmi těžké, co si některé dámy myslí a co se jim vtlouká za názory ;-)

Okomentovat