Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Umíte PHP a chcete 1000,- Kč za 90 min. testování NetBeans? Přihlaste se na Usability Study!

Dostal jsem pozvánku od Sun Microsystems v Praze na další testování připravované verze nástroje NetBeans na vývoj Java aplikací.

V daném termínu už budu ale někde ve světě, tak bych využil výzvy, že můžu danou nabídku přeposlat do svého "okolí". Jelikož ale nesnáším nevyžádanou poštu, tak snad má lepší hodnotu publikování dané pozvánky zde na blogu. Věřím, že to není nic proti ničemu :-)

NetBeans IDE - Sun Microsystems

"With over 18 million downloads of the NetBeans IDE to date, and over 500,000 developers participating, the netbeans.org project is thriving. Each month visitors from over 130 identifiable countries use and contribute to NetBeans."

U následující pozvánky jsem jen upravil diakritiku a originální email nahradil kontaktem na CZ pobočku, což je snad dostačující pro přihlášení na dané testování:


Dobrý den,
dovolujeme si Vám oznámit, že pražská pobočka společnosti Sun Microsystems organizuje usability testy prototypu nové funkcionality vývojového nástroje NetBeans IDE.

Momentálně sháníme účastníky testu, který je plánován na čtvrtek 26.6. 2008. Tentokrát hledáme programátory, kteří pracují s PHP. Z tohoto důvodu se obracíme na Vás, zda-li pracujete s PHP a chtěl byste se těchto testů zůčastnit. Pokud máte ve svém okolí PHP programátory, kteří by mohli mít o účast na testu zájem, přepošlete jim, prosím, naši pozvánku.

Usability testy se konají v laboratoři v sídle Sun Microsystems na Chodově. Test spočívá v tom, že účastníci vykonávají předepsané jednoduché úkoly, které simulují reálné použití vývojového nástroje. Na základě průběhu testu se pak posuzuje obtížnost (jednoduchost) používání testované funkcionality. Maximální délka testu je 90 minut.

Každému účastníkovi nabízíme:
- možnost ovlivnit vývoj produktu pro programátory
- zajímavou zkušenost
- odměnu 1000,-Kc

V případě Vašeho zájmu mne, prosím, kontaktujte.
(Jakub Franc, Sun.com)

6 comments :

Anonymní řekl(a)...

Dík za tip, zkusím jim napsat. Na základě čeho dostáváš takové maily od Sunu? Nevíš, kde se k odběru přihlásit? Na jejich webu jsem nic takového nenašel.
Díky, Martin.

Anonymní řekl(a)...

Zkus se prihlasit do nejakeho z jejich Mailing Lists ale ne na Sun.com. Musis jit na Netbeans site:
http://www.netbeans.org/community/lists/top.html

Jen bych doplnil Caymana, ze to chce taky trochu znat Netbeans a ne jen PHP.

Anonymní řekl(a)...

OT: Cay, cetl jsem tady kdysi, ze znas i J-Developer. Jak hodnotis ty dva tools a co bys doporucil zacatecnikum jako lepsi? J-Developer nebo NetBeans?

Docela by me zajimalo Tve srovnani.

Anonymní řekl(a)...

Hmm, vážně nevím, jak se jmenuje ta mailová skupina ani kde se do ní přihlásit. Jsem tam už několik let a v tom orig. mailu o tom není žádná zmínka.

Ale jak psal JT, tak zkus nějaký z těch listů na té adrese.

Jinak o tom J-Developeru mám už rozepsán příspěvek, tak až to více setřepu, tak nějaké mírné srovnání sem hodím.

Anonymní řekl(a)...

Dekuji autorovi blogu za otisteni me pozvanky. Uprimne me potesilo, ze nekolik hodin po rozeslani pozvanek se na zaklade vaseho blog postu prihlasilo nekolik lidi.
Vy, kteri byste chteli dostavat pozvanky na usability study pravidelne, napiste prosim mail primo me (jakub.franc_zavinac_sun.com) a uvedte, v jakych programovacich jazycich pracujete. Znalost NetBeans neni pro ucast na testech rozhodujici. Cast kazdeho vyzkumneho vzorku je totiz tvorena i temi, kteri NetBeans neznaji. Testy se konaji nekolikrat rocne, vetsinou jsou vsak zamereny na Javu.
Jakub Franc, Sun Microsystems

Anonymní řekl(a)...

Děkuji zástupci Sun Microsystems za upřesnění a za doplnění přesného kontaktu pro zájemce. (Kvůli spamu jsem si nedovolil ten email publikovat.)

Pozvánku jsem uveřejnil proto, že mám rád dobré vývojové nástroje a NetBeans patří mezi ty nejlepší. Jsem tedy rád, že to k něčemu dobrému alespoň trochu přispělo.

Okomentovat