Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Goosh.org - Chcete Unix Command Line Interface for Google?

No není úchvatné, co jsou chytří lidé schopni vymyslet, když mají dostatek volného času? Pomocí Google AJAX API vyvinul Stefan Grothkopp z Mnichova takový malý Unix terminal v okně browseru, který slouží pro zadávání command line příkazů pro Google vyhledávač :-)

Já osobně tedy preferuji GUI a to ve všech podobách a na všech systémech, ale chápu, že fanatičtí příznivci příkazové řádky a Unix příkazů, kteří nehledí moc na produktivitu práce, by si tohle mohli vychutnat:

Goosh.org - The Unofficial Google Shell
"Goosh is a command line interface for Google that behaves similar to a Unix shell."

Goosh.org - The Unofficial Google Unix Shell

Funguje klasické vyhledávání v Google, ale i zobrazování obrázků, man nápověda, příkazy ls, cd,... Stačilo by ještě doplnil ftp, ssh, či další Unix commands a bylo by to dokonalé. Fakt, dobrá taškařice, která nemá chybu :-)

Source: Goosh, A Command Line Interface For Google

6 comments :

Anonymní řekl(a)...

"Já osobně tedy preferuji GUI a to ve všech podobách a na všech systémech, ale chápu, že fanatičtí příznivci příkazové řádky a Unix příkazů, kteří nehledí moc na produktivitu práce, by si tohle mohli vychutnat:"

:)) Tohle me teda pobavilo :) Docela by me zajimalo, proc si myslis, ze radka snizuje produktivitu. Nechapu logiku tohodle tvrzeni. Je to asi jako tvrdit, ze jezdit autem je rychlejsi nez chodit pesky - na dalnici urcite, ale v centru Prahy v pet odpoledne urcite ne ...

Jinak Goosh jsem zkousel a docela se mi libi. Pouzivat ho sice nebudu, ale zajimavy napad a hezka ukazka co vsechno lze v Google AJAX API udelat.

Anonymní řekl(a)...

"Fanatičtí příznivci příkazové řádky, kteří moc nehledí na produktivitu práce... :-D

Autor se docela odkopal, už také mluví o něčem co zrovna není jeho parketa jakoby tak, že to je špatné. Tady někdo čte RH a snižuje se mu malinko iq. To mne docela mrzí - ještě 2-3x podobný nesmysl a člověk zase přišel o relativně dobrý blog.

Cayman řekl(a)...

2Botanicus: Jsem přesně věděl, že vyjádření ve stylu "fanatičtí příznivci příkazové řádky, kteří nehledí moc na produktivitu práce" hned někoho osloví. Proto jsem to také tak expresivně přehnal, aby byla alespoň nějaká reakce v komentářích :-)

Jen pro zajímavost, tenhle příspěvek četlo +900 návštěvníků a komentáře žádné. Se pak nediv, že se čtenáře snažím trochu provokovat, aby nebyli tak pasivní, jak celá česká společnost.

Samozřejmě, používám příkazovou řádku každý den a na druhém monitoru mám stále Unix okno na rychlé řešení pomocí příkazové řádky.

To popíchnutí bylo myšleno spíše pro všechny ty vývojáře, co píšou každý příkaz na command line místo, aby využily generátory kódu, GUI pro správu databáze, RAD tools na vývoj aplikací.

Cayman řekl(a)...

2Anonym: Nevím, proč bych se měl nějak "odkopávat", evidentně mě vůbec neznáš a nevíš, že jsem příznivce Unix / Linux systémů, a že správa Enterprise Unix serverů v RAC konfiguraci činí dosti podstatnou stránku mé práce a zábavy.

Takže jen na vysvětlenou, Unix je má parketa :-)

Mimochodem, myslíš si, že více práce a tudíž větší produktivitu budeš mít v SQLPlus nebo v SQLDeveloper nebo v J-Developer tools?

A můžeš porovnat produktivitu vývoje dB aplikací, správu aplikací, instalaci nových verzí, upgrade, či update databází různého typu :-))

Anonymní řekl(a)...

Cayman: Tak to jo ;) Jasny, nad GUI se neofrnuju a pouzivam to, co mi prijde blizsi, lepsi a efektivnejsi. Nicmene diky tomu pisu treba v TeXu misto Office :) Jinak generatory nebo radka neni mozna uplne stastna formulace, ja osobne, jakozto Ruby on Rails vyvojar, pouzivam Rails generatory, ktere jsou vsechny radkove (a tedy je to nezavisle na IDEcku atp.)

Anonymní řekl(a)...

Ruby on Rails vůbec neznám, nějak není čas, asi to znáš také. Každopádně jsem o Ruby slyšel jen chválu.

Ať se daří.

Okomentovat