Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Proč nemít blog na Blog.cz aneb "snídaně s novou" blogovací službou :-)

Volovina jako krávaNechtěl jsem si vůbec všímat toho, že Nova koupila Blog.cz, anóbrž CME koupila Jyxo, ale některé zprávy opravdu stojí za popularizaci ;-)

Už jsem kdysi psal, proč se mi nelíbí Blog.cz a někdy zajímavý způsob podnikání jeho (dnes bývalých) majitelů. To jsem ovšem netušil, že kromě vkládané reklamy do příspěvků uživatelů se to na Blog.cz hemží i tisícovkami automaticky vygenerovaných blogů, které pěkně matou statistiky a všem investorům asi i mozky.

Je úplně jedno, jestli o tom provozovatelé věděli nebo ne, jestli to někdo dělal s cílem někoho úmyslně poškodit nebo si jen nějaký taškář chtěl trochu pohrát. Výsledek pro mě je ten, že na stránky na Blog.cz je nutno si dávat pozor.


Moc pěknou analýzu, včetně odhalení, nabízí nová La Trine:

- Moc divná čísla kolem Blog.cz (La Trine)
"Skutečně každý měsíc navštíví Blog.cz 2,5 milionu lidí? Skutečně tam píše 400.000 aktivních bloggerů? Nebo je to jen důmyslně nafouknutá bublina?"


Viz také - Related Links:

- Nova a Jyxo: generátor návštěvnosti za 200 milionů korun
"Mediální skupina CME, provozující v Česku televizi Nova, oznámila koupi společnosti Jyxo.cz za 163 až 200 milionů korun..."

Za to si zaslouží link i "mistr všech mistrů":

- Michal Illich prodal Karlův most (aka Blog.cz)
"V CME musí pracovat naprostí idioti, protože celosvětově neexistuje nikdo, kdo by na pubescentních blogíscích 12letých slečen vydělal."

Když troubějí (umíráček) Blog.cz, pěkně mu hrají :-)

Lituji jen nebohé pisatele solidních blogů na Blog.cz, kteří za nic nemůžou a jejichž stránky může teď začít plno lidí ignorovat. Doporučuji tedy všem, než je zahltí reklama z Novy, pouvažovat o přesunu na nějaký jiný blogovací portál zdarma ;-)

0 comments :

Okomentovat