Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Práce plno všude, ale nějak stále nejsou IT experti

Follow your dreams!Kdybych o tom nedostatku specialistů už několikrát nepsal, tak neřeknu, ale poslední dobou dostávám stále častěji nějaké pracovní nabídky, ať už v ČR nebo ve světě.

Asi budu muset "vyvěsit" ceny, abych nebyl obtěžován nějakými nabídkami, které jsou úplně mimo. Mírný problém ale je, že to nejde účinně odfiltrovat (podobně jako spam), neboť ani zadavatel práce mnohdy neví, jakou přesně může nabídnout odměnu za práci.

Jak jsem se zmiňoval kdysi v příspěvku Práce všude plno, tak to není jenom práce pro Google, který hledá nějaké "odporníky" na všechno možné. Jak vidím, tak i ta americká firma ApexSQL, o které jsem už psal, stále hledá nějaké chalany na remote work a dokonce to často inzeruje na Webu v Adwords. Vůbec, uspěl už alespoň někdo u té nabídky na práci pro programátora za 120 (90) tisíc?

Každopádně, jsem rád za všechny ty nabídky, co dostávám, neboť tak získávám pěkný přehled o tom, kam kráčí trh informačních technologií, jaké specializace jsou žádané a jací odborníci chybí na trhu. To je neocenitelný zdroj informací o tom, co firmy, tj. koncoví zákazníci, opravdu hledají a jaké jsou současné i předpokládané trendy v technologiích.

Dle toho, jaká technologie nebo specializace je dnes žádoucí, se dá totiž předpovídat, co bude platné ještě několik let. Na všech současných projektech se totiž bude nějakou dobu pracovat, pak bude následovat pár let ladění a optimalizace s následným supportem, příp. vývoj nových verzí, rozšířování a napojování na další externí systémy.

Díky všem těm mailům a nabídkám, co dostávám, jsem tak náhodně narazil na další zajímavou nabídku pro IT specialisty, kterou poskytuje portál CoolPeople, který nabízí "pronájem IT expertů a outsourcing IT služeb", což je trochu něco jiného, jak všechny ty personální agentury kolem.

Mezi jejich služby patří, jak pronájem IT kapacit (body shopping), prověřování IT odborníků, tak i kompletní projektové týmy (team leasing) dle požadavků zákazníků.


Hledáme IT experty!

"Cool People" stále na svých stránkách hledají IT experty, příp. i začínající specialisty, kdy nabízí nadstandardní finanční ohodnocení formou hlavního pracovního poměru i externí spolupráce pro práci na prestižních IT projektech v ČR i v zahraničí.

Hned první zajímavá zahraniční pozice, co jsem u nich viděl, je Senior Project Manager (Saudská Arábie) s plně hrazeným pobytem, ale mají i plno dalších v Praze, či v Brně, např. PHP developer, Oracle administrátor, ActionScript / JavaScript (AJAX) developer, popř. .NET nebo Delphi developer v Německu.

Možná se to někomu bude hodit a jejich služeb využije...

Cool People - Jobs and Contracts


Viz také - Related Links:

- CoolPeople - Pronájem IT expertů a Outsourcing IT služeb
- CoolJobs - Aktuální nabídka volných pozic na IT projektech

Co ještě dodat? Snad jen to, že kdo chce, tak si dobře placenou práci vždycky najde, neboť záleží jen na naší specializaci a na tom, co umíme a jak se snažíme něco naučit, příp. jak se umíme "prodat". To je totiž asi to nejdůležitější.

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

co se tyce te prace za 120 k, tak kamarad se tam hlasil a vzali ho, ale s tim ze nemaji projekt a muze delat primo pro ne za polovinu. tak jim podekoval a nevzal to :) takze asi tak... nicmene to neznamena ze neni mozne takto (a lepe) placenou praci sehnat i v CR

Okomentovat