Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Granty z Islandu, Lichtenštejnska a Norska podporují Jarní cyklojízdu Prahou

Velká jarní cyklojízda Praha 2008Minule jsem o tom psal na podzim, tentokrát tedy jedna jarní akce upozorňující na přemnožení krys aut v Praze. Stále platí, že kdyby méně lidí jezdilo autem, kdyby si lidi raději dokázali vychutnat ranní procházku do práce čistým městem...

A tohle je vážně síla k zamyšlení, KDO musí podporovat takové akce:

"Jarní cyklojízda je podpořena grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti."


Velká jarní cyklojízda za přívětivější Prahu
Čtvrtek 17.dubna 2008, 18 hodin, nám. Jiřího z Poděbrad

"Podle výzkumu by téměř třetina Pražanů ráda na kole jezdila do práce či za nákupy. Ovšem za podmínek, že k tomu budou mít vhodné prostředí, zejména bezpečné cyklostezky a parkování. Dokáží Pražané o jízdním kole přesvědčit vedení města? O to usiluje právě cyklojízda!"

Velká jarní cyklojízda za přívětivější Prahu 2008


Viz také - Related Links:

- Auto*Mat - pro zdravější město
"Jsou dopravní zácpy konečným výrazem naší automatické svobody pohybu? Je závislost na automobilu automaticky méně nebezpečná než závislost na drogách? Je automobil ve městě automaticky rychlejší než jízdní kolo? Proč se automaticky zvyšuje počet zabitých a raněných na silnicích?"

- Den bez aut aneb kdy nás asimilují Borgové
"Kdyby bylo obecně méně aut a lidi by se naučili uznávat jiné hodnoty, tak by se nemusely třeba ani stavět dálniční obchvaty, budovat nové tunely ani dálnice Českým rájem, omezila by se korupce při zadávání státních zakázek, neboť by žádné nebyly, nestoupala by cena benzínu, neboť by o něj neměl nikdo zájem..."

A jelikož opakování je matka i otec všeho: "Proč myslíte, že Google podporuje ekologii a místo firemních aut nabídl všem zaměstnancům v Evropě kola zdarma?"

0 comments :

Okomentovat