Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Kdy už konečně přestaneme tolerovat komunisty, komunismus a socialistické ideje kolem?

Volovina jako krávaPůvodně jsem nechtěl reagovat na poslední politické zprávy z domova, neboť všechno již bylo mnohokrát řečeno a napsáno mnohem povolanějšími osobami.

Navíc si myslím, že tupým osobám stejně žádné sebelepší argumenty nepomůžou otevřít oči a změnit jejich fanatický názor. Komunistické vymývání mozků za socialismu, příp. následná výchova dětí "socialistickým" směrem, se nedá změnit nějakými argumenty ani žádnými důkazy.

Když jsem ovšem náhodně viděl následující video z demonstrace mladých komunistů, k tomu ještě projev estébáka Filipa, který cosi blekotal o vraždách a současně obhajoval Vítězný únor 1948 jako "demokratické" převzetí moci komunistů, když slyším, že na Topolánka za ocenění Mašínů někdo podal trestní oznámení, tak to je opravdu příliš a musím na to reagovat.

Po shlédnutí těch fanatických výkřiků komunistické mládeže z minulého týdně (viz video níže) se musím ptát:

- PROČ každý komunisty perzekuovaný jedinec nepodal trestní oznámení na KSČ a všechny její členy?

- PROČ Marta Kubišová a všichni zpěváci nepodali trestní oznámení na komunisty a estébáky, kteří jim zakázali zpívat?

- PROČ všichni herci nepodali trestní oznámení na všechny ty parchanty, co jim zakazovali hrát v divadlech a v TV?

- PROČ všichni, co si doma "dovolili" poslouchat desku Kryla nebo Svobodnou Evropu a šli za to do vězení, nepodali žaloby na všechny komunisty?

- PROČ všichni političtí vězni a všichni, koho komunisti za politické názory vyhodili z práce a poslali třeba do kotelny, nežalovali komunisty?

- PROČ každý, komu komunisté zavřeli někoho v rodině za politické názory a proto třeba nemohli studovat nepodají žalobu?

- PROČ každý restituent, kterému vrátili po revoluci zdevastovaný majetek, nepodal trestní oznámení na KSČ a všechny jejich představitele?

- PROČ tedy všichni jen tiše mlčíme a v rámci tolerance a demokracie dovolíme existenci komunistické strany?

- PROČ ještě komunistům a estébákům v parlamentu přispíváme ze svých daní na jejich plat, tj. na prosazování idejí Lenina, Stalina a Gottwalda?

Ty důchodce na videu bych ještě pochopil, neboť demence a senilita se nedá tak lehce léčit, ale jaké prášky předepsat těm mladým? Nebo je tohle opravdu normální?

- 25. únor 2008: Komunistická demonstrace za socialismus!



"Videoreportáž z demonstrace Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) a Komunistického svazu mládeže (KSM) uskutečněné v pondělí 25. února 2008 v Praze. Na demonstraci namířené proti protilidové politice současné vlády vystoupili předsedkyně Pražské rady KSČM Marta Semelová a předseda KSM Milan Krajča. Demonstrace byla zakončena bojovným pochodem k úřadu vlády České republiky."

Nemá cenu moc argumentovat s fanatiky, takže jen dva názory z počátků komunistických dějin:

- Karel Čapek - PROČ NEJSEM KOMUNISTOU? (Přítomnost 4. XII. 1924)
"Nenávist, neznalost, zásadní nedůvěra, to je psychický svět komunismu; lékařská diagnóza by řekla, že je to patologický negativismus."

- Josef Čapek - PROČ NEJSEM KOMUNISTOU? (Přítomnost 1. I. 1925)
"Nejsem tedy komunistou, protože mám rád člověka, protože mám větší úctu a lásku k dílu než k jakékoliv moci."

A kdo nepochopí ani ty klasiky a stále bude jen zavírat oči před vším tím zlem, které komunisti za svých 40 let "panování" způsobili, tak si nezaslouží žádné pochopení ani soucit.

Kdo stále bláhově volí komunistickou partičku v čele s estébákem Filipem, který bral za svou estébáckou "činnost" prý "nevědomě" peníze od STB, komu nevadí bachař Vondruška, který prokazatelně mučil politické vězně a stále sedí v parlamentu, tak jedinou smysluplnou odpovědí by snad mohl být ten otevřený dopis komunistické partaji.

- Dopis poslaneckému klubu KSČ(M):



2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Ono žalovat předchozí totalitní režim obecně nebude asi nic jednoduchého. To asi ani v našem právním systému nejde (?). Žalovat asi může politický vězeň nějakýho bachaře, který ho tloukl ve vězení (2 konkrétní osoby), ale aby někdo podal žalobu na KSČM, to asi dost dobře nejde. Každopádně to, že Filip a spol nám mnohdy káží o demokracii je celkem zvláštní situace. To, že komančové nebyli zakázáni je však dílem jiných komunistů, komunistů v ODS, komunistů v ČSSD atd. Já byl tenkrát ještě malej, ale ono v tom 89tym to bylo asi dost podivný - komunismus padnul, ale desítky lidí si oblíkli jen jiný kabát a jelo se dál, a někteří tito převlíkači kabátů pad seděli v demokratických vládách a budovali tržní ekonomiku. Někdo (jako třeba Paroubek) argumentuje tím, proč KSČM zakazazovat, vždyt takové strany existují i v záp. evropě, ale prožila např. Francie 40 let totality, politický vraždy, koncentráky? Co se týká těch vymytých mozků alias mladých komunistů, tak těch je doufám hodně málo, ale když to člověk vidí, tak by jim nejradši rozbil hezky nedemokraticky držky :-)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
máte pěkné stránky.
Ale, jestli to myslíte vážně s antikomunismem, vězte, že vulgárnost je jen druhá stránka komunismu, kterou šíří amorálnost ve svobodném světě, aby se jí potom lépe agitovalo.
Co komunismus nesnáší, je slušnost, pravda, čistota.
Mějte se pěkně
NadejeTondlova@seznam.cz

Okomentovat