Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Pro Američany není nic problém, tak se alespoň projedu po světě

New YorkTento týden jsem tady měl šéfa z USA, který v rámci "světového turné" objížděl všechny týmy po světě a navštívil všechna střediska v rámci zlepšení spolupráce a týmové komunikace.

Nevím, jak na to přišel, že se vydá na takovou pracovní cestu, ale každopádně mě to potešilo, neboť jsem již kdysi dávno bědoval Proč si na Webu někdy nerozumíme. Každý, kdo někdy pracoval "remotely" v nějakém mezinárodním týmu, tak ví, že základem každé týmové spolupráce je právě dobrá komunikace napříč kulturami, časovými zónami a umění spolupracovat s lidmi s různou úrovní odbornosti.

Potěšilo mě tedy, že sám velký VP (Vice President) se vydal na cestu, aby pohovořil se všemi zúčastněnými stranami a aby pochopil, že sebelepší VoIP, či Video Conferencing technologie nic nezlepší, dokud se lidi neznají osobně.

Výsledkem jeho návštěvy, několika hodinových meetingů, a několika hospodských "zasedání" v luxusních restauracích po Praze je to, že se brzy vydám na cesty do Indie, Egypta, USA a Chile, kde se právě rozbíhá jedno "low-cost" středisko, které s námi bude spolupracovat.

Jednoduše, pro Američany není nic žádný problém a když se dají nějak smysluplně odůvodnit takové výdaje na cestu, pobyt, konzultace, tak nic nebrání třeba cestování po světě.

Takže začínám balit, neboť většina projektů je ukončena, něco dodělám po cestě a v cílových městech si alespoň domluvím své nové působení. Jelikož Blogger.com portál umožňuje doplňování příspěvků přes email a mobil, tak budu průběžně posílat zprávy a ještě než někam odjedu, tak budu snažit publikovat všechny rozdělané příspěvky, které čekají na dokončení.

Opravdu potřebuji moře a teplo! To počasi v ČR je stejně hnusné, jako naše politika ;-(

0 comments :

Okomentovat