Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Která hudba dokáže oslovit aneb trochu energie na víkend

Kosheen Promo Photo"You have to come to a place that doesn't tolerate anything but the best!" (Leo Burnett)

Lituji ty, kdo neposlouchají hudbu a teď je jedno jakou, neboť každý má jiný vkus a proti gustu...

Možná byste nevěřili, ale jsou mezi námi lidé, kteří opravdu hudbu neposlouchají (nemají na ni čas), kteří nečtou knihy (opět nemají čas), kteří nechodí do kina ani do divadla (stačí jim TV), na nějakém koncertě byli snad někdy v dětství se školou a nikdy by "nevyhodili" prachy za "předražené" lístky na nějaký světový koncert, kteří snad nikdy nebyli nikde na výstavě v galerii, kterým neříká nic ani pohled na pěknou architekturu ani je nenadchne rozbouřené moře, či pohled na oblohu s galerií mraků jako od Rubense.

Když si vzpomenu, jak jsme kdysi za studentských let jeli stopem (nebyli peníze) do Budapešti, kde koncertoval Peter Gabriel, či když jsme otvírali nějakou výstavu fotek v Drážďanech a s sebou jsme měli jen batohy, spacáky a pár drobáků na pivko...

Čas a doba nás opravdu trochu deformuje a já jsem jen rád, že stále chodím s batohem na zádech, že dokážu vnímat svět v jeho bohatosti a neutápím se v honbě za penězi za každou cenu, když vidím některé ty nešťastníky kolem sebe.


Jaká hudba mi dokáže dodat energii a to za každé situace?

- Foo Fighters - Best Of You (Původní, originální videoklip, jsem musel nahradit, neboť má nyní na YouTube status "Embedding disabled by request", což tedy opravdu nechápu, proč? To jako všichni musí jít na YouTube, aby dané video mohli vidět?)



A pro koho by byli Foo Fighters moc "uřvaní", tak co tohle úžasné video a skvělý song v podání elektrizující zpěvačky Sian Evans ze skupiny Kosheen?

- Kosheen - All In My Head



Schválně, jaká hudba vám osobně dodává energii? Nebo co považujete za dokonalé "nakopnutí"?

2 comments :

Dolfa řekl(a)...

Já před nějakou dobou objevil Hooverphonic a už se nemůžu dočkat, až letos budou koncertovat znovu u nás. Snad mi to vyjde...
Jinak Peter Gabriel taky dobrý, koncert Still Growing Up je úžasný, mrzí mě, že jsem ho viděl jen na DVD :(.

Anonymní řekl(a)...

Hudba je droga stejne jako kafe nebo caj. Ovlivnuje tvuj mozek a meni tve emoce zpusobem ktery neplanujes a neovladas. Jisty cas jsem hodne poslouchal Pink Floyd ktery obsahuje velice emotivni momenty, enegricky Liquid Tension aka Dream Theater, pekne dokaze nakopnout, nejaka elektronicka hudba treba Basmati od Dziha&Kamien. Uz par mesicu se snazim drzet mozek "clean".

Okomentovat