Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jak jsem chytil "italského" hackera v Praze

Jsou děti, které mají doma počítač a hrají na něm hry, chatují s kamarády přes ICQ, telefonují se spolužáky přes Skype, píšou si seminárky, tvoří Web stránky, píšou si blog, skládají hudbu, dělají grafiku...

Pak jsou ale u nás i děti, které nemají takové možnosti, o které se domestikovaní "Italové" moc nestarají, nechají je lítat bez dozoru celý den po městě (hulákat a otravovat slušné lidi), nechají je nakupovat bez kreditních karet v obchodech, nechají je uklízet v parku (dělat bordel),...

No a z takových dětí ulice pak můžou vyrůst třeba zkušení hackeři počítačových a bankovních systémů. Doufám jen, že Komerční banka je dostatečně zabezpečená proti takovým náhodným útokům hackerů všech kategorií, že má zabezpečené své bankomaty, že servisní PIN není datum narození Harryho Pottera nebo Nea z Matrixu.

Dnes jsem náhodou potkal jednoho mladého začínajícího hackera, který se vší silou za použití metod Smurf Attack a Brute Force Attack snažil obelstít zabezpečení bankomatu KB. Jeho znalosti nebyly na takové výši, aby obešel veškerá zabezpečení, ale metody jeho Brutal Force Attack by stály za zapsání do knihy Hacking a cracking bez tajemství.

Mladík použil sofistikované metody strkání všeho možného do zdířky pro platební karty, od jízdenek MHD, přes staré papírky o transakci, až po pivní vršky válející se kolem, a všechny své hackerské pokusy doplňoval obouruč vyťukáváním stovek numerických kombinací na klávesnici.

Rychlost vyťukávání a síla úderů do klávesnice bankomatu byly obdivuhodné a je vidět, že kdo nemá doma vlastní počítač, tak má nejlepší předpoklady pro budoucí kariéru v hackerské profesi. Zdá se také, že mladý hacker se chybějící znalosti zabezpečení snažil nahrazovat jednoduchou metodou:

"Tož tam naflákej ňáký numero, Dežo, hlavně ať sú prachy!"

Dovolil jsem si vyfotit mladého borce při akci, za což jsem si vysloužil obdivný pokřik celé komunity v okolí, která povzbuzovala mladého hackera, takže jsem raději prchnul, aby mi pro dobročinné účely nezabavili foťák, mobil, notebook, či peníze, kreditky, mikinu...


Doufám jen, že Komerční banka má zabezpečené bankomaty proti vetřelcům všeho druhu - od chrobáků, komárů, až po kladiva, sekyry i vreckové nožíky ;-)

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

"Ital" jak vyšitý... :-)

Okomentovat