Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Když se někdy nudím...

Když jsem již znaven vývojovou prací a počítačů mám dost, když mě nečeká žádná akcička s rodinou ani s kamarády, když se nudím a do ničeho se mi nechce, když mám chvíli času (což není tak často), tak si vyrobím něco z papíru, třeba malý počítač.

Kdysi dávno jsem objevil stránky jednoho nadšence, který se zabývá návrhem Papercraft modelů, a jelikož to byl fanda Apple počítačů, tak vytvořil několik pěkných barevných modelů. Líbil se mi ten nápad a tak jsem si dal tu práci a našel dokonalou kolekci linků na zajímavé Papercraft models.

Ještě dnes nosím v jedné kapse zapomenutý model notebooku, který jsem si kdysi asi za 10 minut slepil a je to docela legrace, když jsem s někým na obědě a řeknu, že mám s sebou notebooka a z kapsy vytáhnu papírový PowerBook G4, který se mi vleze do dlaně :-)

Není to žádné origami ani nic náročného, na to bych neměl čas, ale vyrobit si třeba nějakou profesionální vlaštovku nebo miniaturní papírový mobil je docela legrace. Navíc to nic nestojí, jen papír v tiskárně a 5-10 minut trpělivosti.

A taky je to pěkný dárek, když někomu jen tak dáte "nového" notebooka, či autíčko Austin MINI Cooper nebo VW New Beetle.

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

Tak to je hustý, něco takového by mě ani nenapadlo hledat.

Kdysi když jsem ještě neměl počítač, tak jsem občas lepil modely z Ábíčka. Jednou i počítač, tehdy žhavou novinku IBM PS/1, bohužel jsem to už asi vyhodil...

Okomentovat