Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Chcete telefon v USA?

Skype Free Phone CallVětšina jistě zná Skype Phone služby pro telefonování zdarma mezi počítači kdekoliv na světě. Co ale možná málokdo využívá, tak je možnost zřídit si SkypeIn - Online Phone Number, což je lokální číslo (jako pevná linka) kdekoliv v USA i v dalších zemích na světě.

Kromě všech států v USA je tak možno si přes SkypeIn zřídit telefonní číslo např. ve Francii, Německu, Velké Británii, či v Austrálii (Skype podporuje v současnosti +20 zemí ve světě). Kdokoliv vám pak může zavolat normálním telefonem na vaše normální číslo a nemusí volat přes počítač pomocí Skype programu.

Navíc ke SkypeIn číslu dostanete zdarma Skype Voicemail, tj. hlasovou schránku. Tu si dále můžete plně konfigurovat, tj. nahrát si vlastní hlasovou zprávu pro volající nebo si nechat všechny hovory i přesměrovat na jiné číslo. Funguje to tak, že příchozí hovor můžete přijmout na počítači, popř. když neodpovídáte, tak se buď zapne hlasová schránka a/nebo se hovor přesměruje na jiné číslo, třeba na váš mobil v ČR.

Právě mi přišlo upozornění, že jednomu mému číslu, které mám registrované v Bostonu, vyprší za měsíc platnost a jestli ho chci prodloužit. No jasně, bostonské číslo používám na vizitkách a mám i na firemních stránkách. Navíc, nekup to za tu cenu :-)


Online number SkypeIn - Skype personal phone number!
- €15 for 3 months or €50 for a full year

SkypeIn Personal Online Phone number

Trochu nyní zdražili to roční předplatné (asi závislost na kurzu dolaru), ale stále je to dokonalá služba, neboť za asi 4 EUR na měsíc mám k dispozici lokální číslo v Bostonu (mám takhle zřízené ještě lokální číslo v Californii a firemní číslo na Floridě).

Skvělé, dokonalé! Tedy v případě, že chcete podnikat globálně a máte nějaké zákazníky v cizině. Lokální SkypeIn číslo totiž umožňuje všem zákazníkům ve světě nabídnout volání na lokální číslo a za lokální sazby v jejich zemích. No a ve spojení s hlasovou schránkou (zdarma), popř. přesměrováním na mobil, jste tak dostupní komukoliv a kdekoliv na celém světě.

Když jsem třeba byl v Londýně, tak mi volal kdosi z USA na mé další telefonní číslo, co mám v Californii. Hovor se mi přes VoIP přesměroval na mobil v Londýně, kdy zákazník mi volal za lokální sazbu na číslo v L.A. místo toho, aby musel platit nějaký mezinárodní hovor. Kdybych daný hovor nepřijal, tak by se mi zapnula hlasová schránka a já bych hovor vyřídil někdy později.

(Kdo má více zákazníků po světě, tak si může pořídit až 10 SkypeIn čísel v různých zemích a rozjet tak opravdové globální podnikání i bez fyzické přítomnosti na daném trhu.)

Někdy příště se rozepíšu, jak je podobně jednoduché založit si takhle rychle online firmu v USA a zřídit bankovní účet v USA pro opravdové podnikání bez hranic ;-)


3 comments :

Anonymní řekl(a)...

Skype-In používám taky a nemůžu si to vynachválit. Mám lokální číslo v Las Vegas a přesměrované na mobil v ČR. Perfektní a levné!

Anonymní řekl(a)...

Díky za tip, právě řeším, jak založit firmu v USA a začít telefonem není špatný nápad :) Těším se na další článek na dané téma.
Jan

Unknown řekl(a)...

Caymane jestli Te muzu poprosit tato veta me navnadila ... založit si takhle rychle online firmu v USA a ZŘIDIT BANKOVNI UČET v USA pro opravdové podnikání bez hranic ;-)... uz sem se ptal i Johna ale ucet a podobny veci mimo incparadise nedela. Podnikam v UK ale chci prejit i do US. Jestli to nedela poziže byl bych opravdu rad za info.
"Ted pomalu znovu prebyram tvuj blog a ctu fakticky jedno z adruhym. Dekuji

Okomentovat