Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Pařížská láska a Google reklama, která nemá chybu

Keep Right Go LeftJiž jsem tady zmiňoval, že Google je trochu jako anděl s ďáblem v těle. Dokonalé produkty na jedné straně, dokonalý marketing a propagace, nadšení uživatelé. Na druhé straně někdy takové to mírně zmatené uvádění nehotových produktů na trh, jak se např. projevilo u Google Wave nebo Google Buzz služeb.

Časem se to vyladí, já vím, jen by firmy takového formátu neměly moc hřešit na loajalitu uživatelů ;-)

Dnes bych ale chtěl Google pochválit, neboť jeho reklama "Parisian Love", co uvedl minulý týden na Super Bowl 2010, vůbec poprvé ve své historii, opravdu nemá chybu!

Na YouTube ta reklama byla prý již od listopadu loňského roku, ale asi málokdo o ní věděl. Popularitu získala až při uvedení na obrazovkách v hlavním vysílacím čase. (Reklama o délce 30s v průběhu vysílání Super Bowlu přijde prý na nějaké +$3 miliony USD. Je ale také vyvážena maximální sledovaností diváků v USA.)

- Parisian Love - An American finds love in Paris:



"The brilliance behind it’s simplicity was that each search showcased a different Google search feature: query suggestions, did you mean, Maps, language translation, web definitions, flight tracking and Google’s overall ease of use."


Nejlepší je, že v té Google reklamě byla ve zlomku sekundy zmíněna firma CEA - GoWithCEA.com, co poskytuje kurzy (nejen) v Paříži a které se tak několikanásobně zvýšila návštěvnost Web stránek. Dostali ale dobrý nápad a na Google reklamu odpověděli okamžitě svou vlastní reklamou:

- From Paris, With Love:



"CEA's Paris study abroad program was highlighted briefly in Google's popular "Parisian Love" commercial. It went by pretty quickly, but we all got pretty excited when they clicked on our link."

Mám rád dobré reklamy, které vymýšlejí lidé, co umí. Jen je otázka, co bylo účelem té dobré Google reklamy. Zvýšit povědomí o značce na US trhu? Nalákat lidi, co Google Search nepoužívají? Kdo vlastně dnes Google nepoužívá? Stojí takoví lidé vůbec za reklamu?

Každopádně, líbilo se mi to. Fall in love with Paris... Příště by mohlo být třeba Fall in love with Prague... s ukázkami krásy města. Co na to říká česká pobočka Google?


Viz také - Related Links:

- Google’s Super Bowl Spot – Subliminal Advertising
- 2010 Super Bowl: Some search touchdowns

5 comments :

Cayman řekl(a)...

Ha, GoogleJobs nabízí internship (nejen) v Praze s odkazem na tu reklamu "Parisian Love":
- Like the look of Parisian Love?

Kdybych byl student, tak jdu do toho, neboť vždy mě zajímal marketing a reklama, jen jsem se k tomu nikdy moc nedostal :-)

Unknown řekl(a)...

Videl jsi reklamu na Chrome?? Me prijde uplne skvela: http://www.youtube.com/watch?v=SC-2VGBHFQI

Cayman řekl(a)...

2Azimut: To video není špatné a jsou tam dobré nápady, jen bych to trochu sestříhal, ať to má větší švih a spád. Díky za link.

Fit řekl(a)...

Opravdu fajnová reklama :-). Já mám ten Google prostě čím dál tím víc rád, teď už i ten Chrome :-). Ještě kdyby opravdu odešel z Číny, to by bylo ušlechtilé gesto!

blog řekl(a)...

Ahoj, vlastním e-shop s elektronikou, autodíly aj. Nemáte prosím někdo návrh, kde nejlépe a jak udělat reklamu a prosadit se tak do světa? S příponou .com, jedná se o zahraniční e-shop, který funguje již více jak rok na trhu, ale nikdo o nás ve světě zatím moc neví. Děkuji za návrhy/nápady. Nyní používáme google adwords.
Pište prosím na email uvedený níže. Děkuji

S pozdravem Martin Niec

stormmc@seznam.cz

Okomentovat