Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nestíhám, ale projekt se řítí dál a konto mi roste

Nějak nestíhám, asi jako každý, kdo dělá nějaký tvůrčí obor, jako je vývoj v IT, kde nelze žádnými prostředky předpovědět, jak dlouho bude něco trvat, kde nelze nijak odhadnout, kdy bude něco hotovo.

Navíc, když je nutno navázat na špatnou analýzu a nějak to opravit, aby výsledek vypadal dle představ klienta, kdy je potřeba opravit dB model a pak rozchodit všechny požadavky,...

O to více potěší mail od šéfa z USA, který mi i přes mé zpoždění se vším možným napíše:

"Thank goodness you're on this project! There is no way a single person could do it all. I'm glad you're heading this project. After this is all finished we'll have to take them out for a celebration or something. I'm planning on going to Panama in October, want to come?"

Opravdu nevím, jestli budu schopen si jen tak zaletět do Panamy na nějakou oslavu ukončení projektu, ale uvidíme. Sazbu mám takovou, že si nějakou letenku do Střední Ameriky můžu dovolit, včetně letenek pro rodinku. Každopádně se rozhodnu, až projekt bude dokončen. Takové potápění v moři v době, kdy v Praze bude pěkně hnusně, se mi docela líbí a myslím, že i holkám doma by takový výlet udělat dobře.

Někdy si ale připadám, jak neskutečný počítačový "dement" podobně, jak píše můj US šéf:

"Right now my work/sleep schedule is intense. I basically will be working from 10am until 3 or 4am with a 2 or 3 hour break somewhere in there. This will be my schedule 6 days a week until Sep. 15th. My fiancée won't let me do that 7 days a week ;) I have internet connection up whenever my computer is on and I am amazed you are online as often as you are. The time zone is working well but sometimes I don't even remember what day it is."

Co k tomu říci? Dokončujeme projekt a všichni makají jako vzteklí, neexistují žádné omluvy a jde jen o to dokončit požadovanou funkčnost aplikace v termínu a v odpovídající kvalitě, neboť závěrečný balíček bude opravdu stát za to. Naštěstí se sešel dobrý tým, takže není problém ani s "flákači" z US, takže to snad dokončíme dle plánu.

No uvidím, nechci to zakřiknout, ale vypadá to dobře, takže zřejmě za 2-3 týdny mě čeká výlet do Panamy, kde si udělal šéf z US takové malé detašované pracoviště s jachtou :-)

0 comments :

Okomentovat