Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Mafia Game v Čechách

Mafia Game (Illusion Softworks)Děti doma objevily kdesi pod stolem volant s pedály, co jsem kdysi pořídil k excelentní hře Mafia od české firmy Illusion Softworks, no a hned zkoušely všechno možné na PC ovládat volantem (třeba Operu nebo Word). Byl jsem docela rád, neboť mi připomněly, že někdy rád relaxuji u dobrých počítačových her.

Nejsem sice žádný herní pařmen, abych musel mít všechny možné novinky, ale jsou hry, které mě uchvacují. Jednou z takových úchvatných her je i Mafia, kde se snoubí dokonalá technologie s úžasným příběhem a atmosférou. Ne nadarmo je jednou z mých oblíbených knih i Kmotr od Maria Puzza :-)

Vzpomínka mi ale nedala a jal jsem se zkoumat, co je nového v Mafia světě. Potěšilo mě, že se chystá 2. díl Mafia Game, což je dokonalé, neboť gansterských příběhů je alespoň v knihách plno a když mají autoři nastavenou technologii, tak snad nemůže být takový problém změnit příběh, či postavy. Narazil jsem ale na zprávu, že Mafia tentokrát nebude mít český dabing, neboť se sice prodalo celosvětově asi 2 milióny kopií, ale v Čechách prý jen 1-2 tisíce vzhledem k tomu, že všichni (zmrdi) čecháčci si "museli" hru okopírovat! Fakt neskutečné!

Takže, hra Mafia II bude, ale bez českého dabingu, což je naprosto rozumná a normální reakce výrobce hry. Proč by se měl platit nějaký český dabing pro uživatele, kteří jen kradou? Dobře jim tak, všem českým zmrdíkům, neboť jinak tu českou povahu nazvat nelze!

Mně osobně nevadí, že Mafia nebude v češtině, já si ji koupím a zahraju i v AJ, ale jsem moc rád, že snad možná někomu v Čechách dojde, že když krade, tak že to je malé, stupidní, dementní a velmi omezené. Copak nelze ušetřit těch pár korun a koupit si kvalitní originální software a podpořit tak autory hry?

Copak nelze říci třeba rodičům, ať někomu originální program nebo hru koupí na vánoce nebo k narozeninám?

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Podobny pocit jsem zazival u prvniho Half-Life, ale to asi kazdy. Jinak nedam dopustit na oba dily Fallout, i kdyz to neni FPS. Pamatuji si, jak jsem se pri kazdem dalsim spusteni hry bal, jesli je muj hrdina v poradku :) Postapokalypticka atmosfera husta jak krupicova kase.

Anonymní řekl(a)...

Ano, Mafia je jedna z nejlepsich her se kterymi jsem se kdy setkal. Na mafianskou tematiku sem jinak znalec - videl jsem a cetl jsem snad vse co za neco stoji a stale hledam nova a nova dila... Jinak ohledne ceskeho dabingu a mafia 2 to neni tak uplne pravda tady je link: http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=23815

Okomentovat