Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Soutěžní maratón v programování "Win The Web"

Be the First and Win a fortressDostal jsem opět nějaký email, který posílá Microsoft vývojářům ve své Developer's Network. Nic neobvyklého, ale zaujaly mě dvě zajímavé akce. No a jelikož na Google mail jsem také reagoval, tak i Microsoft si zaslouží krátké vyjádření.

O tom, že Microsoft umí dělat hodně věcí dobře a profesionálně jsem se již párkrát zmiňoval (Yahoo story teď stranou). Nejde jen o excelentní marketing a propagaci, která u Microsoftu nemá chybu. Jde hlavně o to, že MS byl první firmou, která začala myslet na běžné uživatele a user-friendly produkty dokázala změnit pohled na svět počítačů.

Kdyby podobně před lety uvažovala i firma Apple, tak by možná situace na trhu byla trochu jiná, ale co chcete po prodavači limonády, který Pepsi Apple kompletně odboural z trhu.

(Žádný Linux - Windows - Apple "flame war", prosím! Jsem fanoušek a hardcore Linux user, velký fanda Apple, ale nejsem žádný fanatik a vím, že třeba Linux v dnešní době nemá na desktopu šanci, podobně jako Solaris, či HP/UX, stejně tak Apple se svou cenovou politikou.)


Soutěžní maratón v programování "Win The Web"

Microsoft pořádá o víkendu 17. – 18. května 2008 paralelně v sedmi zemích Střední a Východní Evropy 24 hodinový soutěžní maratón v programování. Přineste si vlastní notebook a přijďte zapařit!

- 24 hodinový soutěžní maratón v programování
"Pomocí technologií Silverlight, ASP.NET 3.5 a Windows Live Services vytvořit mini web aplikaci a nahrát ji na stránky soutěže. Soutěžním týmům (max 3 osoby) je k dispozici seznam témat navrhovaných soutěžních web aplikací."

- Win The Web - Oficiální anglické stránky
"Have you ever spent 24 hours continuously with web software development? We have as well... Can you recall the effect it had on your body and mind? How about doing that again, as part of a Central-Eastern Europe contest?"

Win The Web - 24 hodinový soutěžní maratón v programování - Microsoft


Asi bych si toho nevšímal a neupozorňoval na takovou akci, ale pobavil mě program té soutěže, neboť v 02:00 ráno, po odevzdání úkolu č.2, je plánovaná Xbox/Hallo party – Paříme! V 04:00 ráno svačinka a pak se programuje dál :-)

Vůbec nevím, o co jde. Silverlight neznám, ale ta soutěž mě zaujala a jestli budu v Praze, tak bych snad i přišel. Samozřejmě, bude to také záležet na tom, jestli do té doby budu schopen něco nastudovat o té Silverlight technologii, abych nebyl za úplného debila ;-)

Asi Microsoft takovou soutěž nepořádá poprvé, ale přiznám se, že zatím šla tak nějak kolem mě. Vůbec jsem o tom neslyšel, ale vypadá to na zajímavou taškařici. Kdysi jsem se podobné programátorské soutěže účastnil v Holandsku, což pořádala jedna nezávislá firma. Tam ale nezáleželo na technologii a šlo právě o to, aby různé týmy z celého světa ukázaly, jak rychle a kvalitně vyřeší nějaký neznámý úkol s použitím svých nástrojů.

Mimochodem, tohle se mi zdá jako skvělá a ideální akce pro všechny studenty, co mají dostatek času, ale i pro nadšené profesionály, kteří třeba marně hledají uplatnění, neboť jim chybí nějaké roky praxe nebo reference, ale jsou schopní natolik, že by dokázali zaujmout a upozornit na sebe v takové soutěži.

Stávající soutěžní týmy můžou inspirovat, jaká by mohla být konkurence, příp. mrkněte, zda někoho neznáte. Z ČR tam moc lidí není, spíše ze Slovenska. Nic ale nebrání tomu, založit vlastní tým nebo se přihlásit jako jednotlivec.

A kdo není moc programátor a na nějakou takovou soutěž si netroufá, tak by ho mohla zaujmout druhá akce:

- Pochlub se vlatní webovou stránkou
"Jsi počítačový nadšenec a chceš si vyzkoušet nové technologie pro začínající web designéry nebo programátory? Pak máš velkou šanci dostat úplně zdarma nejlepší myš pro počítačové hráče s bočními tlačítky a vyvažovacím závažím Microsoft Sidewinder Mouse nebo pěkné triko!"

PS: Toto není "cvičení" ani žádná reklama, jen upozorňuji na to, co mě zaujalo při "čištění" mailboxu. Viktor "čistič".

4 comments :

Anonymní řekl(a)...

Coze? Srovnavat takto user-friendly pristup v MS a Apple? Tve clanky ctu opravdu se zajmem a s mnohymi Tvymi nazory se docela dost ztotoznuji, ale tohle je IMHO fakt mimo. Apple je user-friendly odjakziva, MS s tim zacal az ted s MS Office 2007. Take neni pravda, ze Linux na desktopu nema sanci, IMHO je to otazka (delsiho) casu.

Jinak na ten Silverlight se podivej, fakt stoji zato :)

Cayman řekl(a)...

Na vysvětlenou, ten "user-friendly pristup" znamená i to, že cena za HW/SW je přístupná běžnému uživateli a nechceš snad říci, že Apple počítače byly někdy (cenově) přístupné normálním lidem?

TO je ten problém firmy Apple, který přetrvává až do dnešních dob, kdy dokonce Microsoft vlastní nějaké akcie Applu. Drahé výrobky, drahý support, uzavřenost.

Ad "Linux na desktopu": Kolik znáš normálních uživatelů (nemyslím IT specialistů), co používají Linux na desktopu? Kolik uživatelských programů je pro Linux, kolik her je pro Linux, kolik např. účetnictví je pro Linux?

Anonymní řekl(a)...

Aha, tak to potom ano. Ceny jsou opravdu nekde mimo, ale to neni problem celeho Apple, ale toho evropskeho. Podivej se na ceny v USA, jiste Ti prehnane neprijdou.

Co se tyce uzavrenosti, MS taky neni az tak otevreny, ne :) ? Ja vim, zacina, viz .NET, ale stejne tak ma Apple nektere OSS projekty jako treba WebKit. Myslim, ze v tomto ohledu jsou na tom stejne (mizerne).

A Linux na desktopu? Samozrejme ze dneska ho pouziva minimum uzivatelu. Ja si ale myslim, ze jeho cas prijde. Dokonce znam docela dost BFU, kteri jej pouzivaji. Sofwaru je pro nej az na nektere kategorie vice nez dostatecne. Co chybi jsou hry, ucetnictvi a Photoshop :) IMHO jen otazka casu. Treba se pletu, ale treba taky ne ;)

seema řekl(a)...

wonderful post body to body spa in south Delhi
body to body spa in Delhi
b2b spa in delhi
spa in delhi open now
Happy ending b2b spa near me Delhi
best spa in connaught place
best massage spa in delhi
full night spa near me
full service spa near me
spa near me with extra service

Okomentovat