Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Vláda by měla podporovat boháče

iDNES otiskla krásný článeček se zamyšlením určeným všem těm komunistickým a socanským křiklounům, co mají stále plnou pusu keců o sociálně spravedlivé společnosti a o tom, že zlí kapitalisté mají více platit na chudé, mají se více zdaňovat jejich příjmy (takže žádná rovná daň), protože všichni přeci jen kradou a podvádí.

Takže křiklouni z KSČ(M) a ČSSD budou stále populisticky požadovat, že na všech stupních musí být školství zdarma i pro hlupáky a "věčné" studenty, zdravotnictví zdarma taky pro všechny i pro "věčné" hypochondry, tučné sociální dávky pro všechny, včetně všech těch známých notorických flákačů a nemakačenků.

Už nějak ale zapomínají na to, že to bude muset také někdo zaplatit ;-)

Bohužel, v našem státě je stále plno tupců, kteří na ty komunisticko-socanské lži slyší a docela se jim líbí nic nedělat a mít všechno zdarma. Někteří nikdy nezapomenou na tu pohodičku, co měli za socialismu, kdy stačilo držet hubu a krok, jen chodit na 1. máje do průvodu volat sláva Husákovi a partičce z KSČ. Sice se nic nemohlo, nikam cestovat, nic říkat proti režimu, člověk nesměl nic chtít a po ničem netoužit... Že banány byly jen na podzim a WC papír na jaře? Však "Rudé Právo" taky dobře posloužilo, hlavně že byl klídeček a v pátek "mohli" všichni vypadnout po obědě na své chatičky.

Komunistický První máj
Ách jo, nejhorší je, že v podobném duchu tahle partička "vychovala" i své děti, kteří si stejné návyky a názory přenáší do života a někteří se pak dávají třeba k mladým komunistům!

Nic, musím odkaz na článek tady uveřejnit, než zmizí někde v archívu, neboť je to naprosto přesné vyjádření toho, co si myslím já, má rodina, mí kamarádi a známí, všichni, kteří se snaží něco dělat se svým životem:

"Titulek je dráždivý a leckdo jej bude považovat za hnusný. Národy však nebohatnou svými chudáky, nýbrž svými boháči. Když už je znakem rozkvětu vzrůst bohatství, má být podporován hlavně ten, kdo bohatství tvoří. A to jsou, světe, zboř se, kapitalisti. Ti, kteří organizují výrobu, hledají díry v trhu, racionalizují za účelem zisku své podnikání, zaměstnávají jiné lidi, dávají jim práci a plat. Táhnou tu káru dopředu."

Viz celý článek na iDnes.cz - Vláda by měla podporovat boháče
- 28. června 2007 - 1:03

Komunisti - Bohatá nabídky v supermarketech

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

Bohuzel je to tak.. Tu je mnoho lidi zvyknuto na to, ze vse dostanou zadarmo. Bohuzel neni tu zatim zvyklost ocenovat lidi co neco dosahnou spise naopak. Kazdy je tunelar a podvodnik. V ocich bezneho cloveka tento fakt navic umocnuji media, ktera rada informuji o Krejcirovi, Kozenym, Pitrovi atd.. Tito lide jsou sice darebaci, ale to neznamena ze tak se chova kazdy podnikatel. Bohuzel si myslim, ze v blizke a strednedobe budoucnosti se tento pristup nezmeni. Ony totiz podobne nazory maji v hodne zemich Evropy a i proto mame mozna tak blizko k Francii, kde sice je kapitalismus ale s takovyma socialistickyma vydobytkama, ze by se za ne nestydel ani Zapotocky. Ja pevne doufam, ze s postupujci globalizaci zacne prevladat anglosasky nahled na poctivou praci a bohatsvi, ale jeste to bude nejaky patek trvat.

Anonymní řekl(a)...

Toš socialismus má kořeny v závisti, na to jsme přece machři chalani. Budou se muset vystřídat dvě generace než to z lidí vyprchá, protože se ukázalo, že 50% lidí nemá rozum (voliči sociálních a komunistických stran).

Virtual life:
syn: tatí, proč nejsme bohatí, když si vidělal tolik peněz?
otec: protože stát(zvolení zástupci stádem tupounů) nám nařídil každému ze sousedství (9 lidí) darovat 10% našeho majetku.
syn: a proč mají furt méně než my?
otec: protože je promrdali synku, promrdali

:-(

Okomentovat