Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Proč nás takový dobrý Online Business nenapadl aneb TopSpots se šíří světem

Be the First and Win a fortressKoukám, že popularita TopSpots systému na online prodej "tips", co nabízí portál ScratchBack, se šíří světem internetovým a to nejen v anglických zemích, ale i v ČR. Dokonce i velký pan Marigold umístil TopSpots na své stránky :-)

Říkám si jen, proč nás to někoho již nenapadlo naprogramovat, neboť ten jednoduchý systém na online prodej linků, i když se tomu říká prodej "tips", je úchvatnou službou, která časem může klidně pokořit všechny ty systémy na prodej textových linků, či prodej kontextové reklamy za pár šupů.

O nové službě ScratchBack pro všechny vlastníky Web stránek jsem psal zhruba před 1,5 měsícem v příspěvku Jak vydělat na Webu s online reklamou a chválil jsem, že docela chytře doplňuje všechny podobné reklamní systémy a online prodej linků na Webu.

ScratchBack - A fancy tip jar for your blog!
"ScratchBack is an online 'tipping' system (or as we like to call it, a fancy-schmancy tip jar). It allows you, the blogger, to accept tips and 'give back' links in return on your blog or website."

Vpravo jsem současně umístil "Are You In My TopSpots" linky, kdy každý, kdo má zájem, si může umístit link buď na své vlastní stránky pro zvýšení návštěvnosti, příp. i na jakékoliv jiné, které mu jsou sympatické a na které chce upozornit.

Stačí mít účet na PayPal pro online platby a příjem peněz z Internetu (kdo nemá, měl by napravit), po kliknutí na nějakou volnou pozici vyplnit základní údaje na Scratchback stránkách (Link URL, Text - název linku, Link Message - bublinková nápověda), zaplatit částku za umístění přes Paypal, což je nabízeno automaticky, no a link je ihned zobrazen, nastavil-li autor automatické zobrazování.

Cenu za jeden takový "tip" si každý může nastavit individuálně pro dané stránky, stejně tak dobu nebo způsob zobrazování linků. Já jsem zvolil ten zajímavější způsob, který funguje jako hra, kdy každý nový "tip" na dobré stránky bude automaticky vložen na 1. pozici In My TopSpots.


Jak zvýšit návštěvnost Web stránek?

Kdo chce zvýšit návštěvnost a popularitu svých Web stránek, tak pro to musí něco udělat, tak je to holt v tom online světě už zařízeno. Aby byla návštěvnost třeba "10.000 návštěvníků denně", tak nestačí jen optimalizovat stránky pro vyhledávače.

Všichni to ví a každý to řeší různě, někdo vsadí na nějakou online reklamu typu Google Adsense nebo eTarget, někdo si platí linky v Text-Link-Ads, no a další zkusí investici do TopSpots na nějakých dobře navštěvovaných stránkách.

Kdo tedy chce být "In My TopSpots" zde na blogu, tak pro informaci uvádím, že cena jednoho "tipu" je $10 USD, kdy plánuji zvýšení ceny na $25 USD poté, co se zaplní všech současných 10 pozic (5 je ještě volných).

Každý nový "tip" se dostane automaticky na první pozici a ostatní se posunou níže, takže proto to zdražení, aby všem prvním odvážlivcům ty linky nějakou dobu vydržely ;-)

13 comments :

Anonymní řekl(a)...

Takže je možné, že za 10 dolarů mi ten link vydrží třeba jen minutu, než přijde 11. a koupí si link, čímž se posunu mimo zobrazovanou oblast linku?

Anonymní řekl(a)...

[1]
Ne, jestli to dobre chapu (nezkousel jsem) tak v cayman's blogu by tvuj link se dostal na 1. misto a zmizel by az po 10 pridanejch, v casovym omezeni by se po pridani 10. linku cekalo az se uvolni nejake misto (mezi tim by neslo nic pridat)

Cayman řekl(a)...

Každý nový link začíná na 1. pozici nahoře. Když někdo přidá další nový link, tak všechny ostatní se posunou níže, takže kdo byl na 1. pozici klesá na 2. atd.

Aby tedy zmizel přidaný link, který začne na 1. pozici, tak se musí přidat dalších 10 linků. Proto jsem psal, že po zaplnění všech deseti pozic linky zdražím, aby ten posun nebyl tak rychlý.

Cayman řekl(a)...

Ahoj Ostrovanko, díky, ale "geniální" je příliš silné slovo, zase to nemusíš tak přehánět. Nevím, jak bys pak ocenila mé opravdu "geniální" nápady, které zde nepublikuji :-)

Jinak, link na tvůj blog už tu nějakou dobu je, mrkni do pravého sloupce do sekce "Interesting Stories of Life". Není zač :-))

Anonymní řekl(a)...

ahoj caymane, toho jsem si vsimla a kdybych vedela o tvych nepublikovanych napadech, nazvala bych te supergenialnim:))

ja vim, ze mas odkaz na muj blog, ale kdybys ho taky cetl, vedel bys, ze mam nove www stranky www. corfu-services.eu anebo taky cesky korfu-servis.cz a ty jsem mela na mysli. tak ja te na ne davam do odkazu, jo? ty jsem chtela vymenit...moc zdravim do tramtarie:))

paja-ostrovanka

Cayman řekl(a)...

Tak dobře, budu se asi brzy jmenovat (super)Mario (geniální)Bros a mimochodem, tvé stránky čtu, ale to upozornění na nové stránky mě nějak minulo ;-)

Díky za linky, já ti ho oplatím ale jinde, neboť mezi ty osobní deníčky a blogy zde se moc nehodí ty české cestovatelské Korfu Servis ani ty anglické Corfu Services.

Dokončujeme ale stránky o cestování, kde by se ty tvé nové stránky mohly hodit, tak na to budu myslet a dám vědět.

Cayman řekl(a)...

Mimochodem, taky tě asi trochu štve, kam směřují domény www.korfu.cz, www.korfu.com, že? Klasicky, kam přijde nějaký vypatlaný spekulant s doménami nebo naprostý dement, který si na svou doménu nechává přesměrovávat kromě korfu.cz i www.tanga.cz, tak tam zůstává rozum opravdu vynechávat ;-)

Vzal by si snad někdo půjčku od takové firmy?

Anonymní řekl(a)...

hmmmm.... jo,koukala jsem. to korfu.com ma aspon neco spolecneho s korfu, ale cz je teda sila, fakt...

jinak diky za pozornost a budu rada, kdyz me nekam napises, protoze je jasne, ze zacinam a potrebuji si trosku zvysit navstevnost. ale nechci to delat za kazdou cenu, jestli mi rozumis...paja-ostrovanka

Anonymní řekl(a)...

Pajo-islanderko, jen taková poznámečka: Možná nevíš, ale ta doména korfu.com má společného s Korfu jen reklamy.

Je to tzv. "zaparkovaná" stránka, kde nic jiného není, jen reklamy. Na co tam klikneš, tak majitel té domény dostane "za nic" penízky.

Cayman to tady na webu dost kritizuje a v tom s ním souhlasím, je to jen "parazitování" na jméně domény.

iGurman řekl(a)...

ScratchBack som si spustil na mojej stránke a som spokojný, už som predal prvý odkaz, hihi

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji k prodeji prvního odkazu. Tady mi ten TopSpots vpravo (ScratchBack) nějakou dobu už stagnuje. Jak vidět z logu, tak někteří zájemci si totiž myslí, že je to zdarma, tak vyplní formulář, ale platbu už nepotvrdí ;-)

Anonymní řekl(a)...

Jestli to neni tim, ze si nevsimnou na zacatku te ceny, ktera se objevi potom pri platbe. Jsem byl asi jednim z nich, tak se omlouvam za prazdny zaznam.

iGurman řekl(a)...

Poďakovanie : TopSpots som našiel vďaka tvojej stránke, tak som obetoval na teba 5 dolárov a umiestnil som si ťa na mojej stránke-blogu v
" My TopSpots ". Máš dobrý blog, je tu čo čítať.
Ďakujem

Okomentovat