Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Co je v životě nejdůležitější a co si přát do nového roku?

New York ChristmasJak "Bohatýho Ježíška a Štastný Nový Cosi"? Běžte s tím už všichni do háje! Nemám rád fráze jakéhokoliv druhu a vánočních svátků i konce roku se to asi týká nejvíce.

Co je v životě nejdůležitější? Co bychom si měli přát? Po čem toužit a co obdivovat? Chci klidně chudého Ježíška, ale přeji si něco úplně jiného. Co třeba otevřené srdce, pochopení pro druhé, umět více naslouchat druhým, mít více trpělivosti a tolerance? (Netýká se to, samozřejmě, tolerance k hlouposti, vypočítavosti a ke všem těm hajzlíkům, co vidíme kolem.)


Dělat věci s nadšením a od srdce!

Do nového roku přeji tedy všem náhodným i pravidelným čtenářům hodně sil dělat vše, co je baví, s nadšením, upřímně a srdečně se chovat k lidem kolem. Přeji plno elánu realizovat i všechny bláznivé nápady a neutuchající touhu dosáhnout vyšších cílů. Jedině vysoké cíle nám totiž pomůžou realizovat i ty naše malé sny a přání.

Ověřil jsem si několikrát, že jedině zápal pro věc, nadšení pro něco, nám dokážou pomoci realizovat na cokoliv si vzpomeneme a na co máme fantazii. Nesmí nás ovšem motivovat vidina nějakého zisku, ale rozhoduje jen čisté nasazení pro věc a naše víra, že toho vysněného cíle dosáhneme.

Minulý rok jsem zmínil Veselé Vánoce v podání Nightwork, tentokrát zase něco jiného, co může trochu otevřít oči.


ONCE - Falling Slowly:

"This is one of those times where you truly see music as a beautiful art..."



(Pro hudební fandy ještě odkaz na originální "pure" verzi Falling Slowly, kterou hrají The Frames bez Markéty Irglové.)

Myslí si snad někdo, že tato píseň vznikla kvůli penězům, byla motivovaná nějakým ziskem nebo aspirovala na udělení Oscara, kterého pak následně dostala? NE, šlo právě o tu syrovost, nadšení, vášeň a otevřené srdce, které je cítit v každém tónu písně.

No a to je TO, o co v životě běží, pro co stojí za to žít a je to ten základní způsob, jak realizovat své sny. Nadšení, vášeň a otevřené srdce!

Okomentovat