Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Vyhneš se klíči, vyhneš se míči!

Albert EinsteinNedávno jsem si poznamenal chytrý citát: "Hodně nadaní a úspěšní lidé využívají intuici rovným dílem jako inteligenci."

Vzpomněl jsem si na to, když Arthur publikoval Malý test kreativity, kde si každý účastník mohl vyzkoušet svou fantazii, na co je dobrá cihla, přikrývka, příp. Twitter. Moc zábavný test a docela jsem se pobavil, když jsem četl komentáře a bláznivé nápady všech účastníků.

Připomnělo mi to také Alberta Einsteina a jeho slavný výrok:

"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world!"

Není na tom kus velké pravdy a kus toho "neuchopeného" poznání, které odlišuje úspěšné lidi od neúspěšných? Není právě TA fantazie, představivost a imaginace, TO pravé, co mění náš pohled na svět?

Osobně jsem přesvědčen, že to je přesně ono, co nám dodává dobré nápady, co nám pomáhá odlišit se od konkurence, co nikdo není schopen okopírovat. Jsou to totiž nápady, kdy nezáleží na kapitálu, na penězích ani na známostech, kdy jsme schopni dokázat i nemožné a zrealizovat i bláznivý projekt nebo nápad.


Vyhneš se klíči (cihle), vyhneš se míči!

Napsal jsem tam Arthurovi pár ptákovin, co mě napadly, neboť to byl smysl celého průzkumu, ale kupodivu to docela sedlo do celkového kontextu a stylu všech příspěvků. Hodí se asi doplnit alespoň jeden z mnoha zdrojů, který mi byl inspirací:

"If you can dodge a wrench, you can dodge a ball!"



Mimochodem, Vybíjená je skvělý film a kdo nezná, tak by měl určitě napravit, neboť kromě zábavy je to i jedna ze skvělých příruček, jak např. odpálkovat konkurenci. Thank you, Chuck Norris ;-)

Viz také - Základem v životě je fantazie, představivost...

1 comments :

Anonymní řekl(a)...

zajímavé :-)

Okomentovat