Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Jazz Software Development a kde najít opravdovou Jam Session v Praze?

Dnes jen krátký příspěvek na dvě zdánlivě nesouvisející jazzová témata aneb co může mít společného jazzman a programátor :-)

Často se "Software Development" srovnává s nějakou tvůrčí činností a mnohdy se vývoj programů pro počítače přirovnává k umělecké tvorbě, psaní knih, či skládání hudby. Asi je mnohým známý ten citát od neznámého autora:

"Ve psaní knih a tvorbě software je mnoho společného, např. že posledních 10% práce zabírá 90% času a že jakmile je vše hotovo, máte pocit, že byste nejraději všechno předělali."

O tom, že se takových metafor dá pěkně využít i v marketingu, svědčí i "Jazz Community Site" firmy IBM, která pěkně pojmenovala sadu svých produktů.


Jazz.net - Jazz Community Site

"At IBM Rational's Jazz Community Site, we're building a new generation of products to help make software development more collaborative, productive, and enjoyable."

Jazz.net - Jazz Community Site, IBM

Tyhle stránky jsem objevil nedávno a s nástroji nemám zatím žádné zkušenosti. Vypadá to ale zajímavě a líbí se mi ten koncept, takže to v nejbližší době vyzkouším prakticky. Kdo by měl zájem, tak jak začít nějaký nový projekt s Rational Team Concert se vysvětluje v několika krátkých video prezentacích - Getting started with Rational Team Concert (Part 1, Part 2, Part 3).

Nyní ještě zmínka o úplně jiném Jazz "produktu" na trhu, který jsem také náhodně objevil...


Jazz Dock - Nový jazzový "přístav" na břehu Vltavy

Možná si málokdo všiml, že na břehu Vltavy u Janáčkova nábřeží v Praze se objevilo nové pódium pražské hudební scény.

Někdo by možná mohl preferovat staré dobré kamenné jazzové kluby, ale nový Jazz Dock je výjimečný nejen svou polohou (na druhé straně Vltavy naproti Mánesu), ale i dokonalou akustickou izolací, která umožňuje provoz hudebního klubu až do kuropění, což mají i někteří programátoři rádi :-)

Jazz Dock - Jazz & Blues Bar & Café

Jazz Dock - Jazz & Blues Bar & Café
Janáčkovo nábřeží 2 (náplavka), Praha 5 - Smíchov
Otevřeno: každý den 11-04 AM
Začátky koncertů: 22:00, vstupné: 150 (90) Kč

Jazz Dock se vyznačuje také bohatým programem i zaměřením na české návštěvníky, kdy standardní vstupné pouze 150 Kč (90 Kč do 25 let) je nepochybně pražskou vzácností.

Do 25.7. se každý den večer představují se svými koncerty lektoři a účastníci International Summer Jazz Workshop (18. - 25.7.), což je Mezinárodní letní jazzová dílna, kdy vstupné na koncerty je zdarma (začátky vždy ve 21h), takže dobrá možnost užít si dobré muziky a seznámit se s novým klubem.

Od 26.7. pak začínají obvyklé denní koncerty špičkových českých i zahraničních interpretů. Více informací a kompletní program je dostupný na stránkách klubu (viz screenshot výše).

Až budete mít tedy chvíli "after-hours", tak Jazz Dock může být docela dobrá volba :-)

0 comments :

Okomentovat