Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Google Wonder Wheel - Vizuální vyhledávání budoucnosti?

Když jsem psal příspěvek na téma vizuální analýza myšlenek, tak jsem ani netušil, kolik podobných projektů, nástrojů a řešení, lítá po světě. Takže, dnes se k tomu ještě vrátím s malým doplněním.

Je vidět, že vizuální prezentace myšlenek má něco do sebe, kdy se není vůbec čemu divit, neboť zapojení vizuální inteligence pomáhá rychle a přehledně zpracovat naše myšlenky a řešit spojené problémy. Však i velký Google připravil nedávno "novinku" pro zobrazení vyhledávání klíčových slov ve formě Wonder Wheel view, což je podobný princip, jako zobrazování myšlenek pomocí Mind Mapping software, o kterém jsem psal minule.

Schválně, zkuste v anglické verzi na Google.com vyhledávání nějakého klíčového pojmu a pak vlevo nahoře zvolit: Show options..., kde je dostupná ta nová volba Wonder wheel (bude to asi jen v určitých zemích, nevím, jsem právě mimo ČR).

Google Wonder Wheel - Vizuální vyhledávání na Webu

Viz také - Google Rolling Out "Wonder Wheel"

Ještě krátké video k tématu pro zájemce, kteří by se chtěli blíže seznámit s myšlenkovými mapami a jak se zpracovávají v některých software nástrojích - Mind Mapping for business users:



"Watch this video to learn how to use Mind Maps to make your tasks more effective, efficient and fun!"

3 comments :

zadirr řekl(a)...

Zajímavé.

Když se zase zmiňuješ o tom že nejsi v ČR, nechtěl bys napsat článek o tom, jak se na pár měsíců shání bydlení pro rodinu (nejenom) v zahraničí?. Láká mě představa žít vždycky pár měsíců někde jinde, ale na hotelu by to vyšlo dost draho a navíc to není ono. Pronajmout si na měsíc/dva/tři byt není úplně běžné (když jsem se kdysi v Aténách poptával po pronájmu bytu na dva měsíce, tak se mi ve všech realitkách vysmáli že dva měsíce je málo). Když je člověk sám, tak se dá kdekoliv na světě lehce sehnat podnájem/spolubydlení na inzerát. Ale když má s sebou člověk rodinu? Jak to řešíš?

Komentář se vlastně vůbec netýká tohoto článku, takže ho klidně smaž, ale kdyby se ti chtělo rozepsat se o tématu hledání střednědobého bydlení, moc rád bych si to přečetl. Díky, zadirr

JK řekl(a)...

Jo, pěkné, já se zase těším na vyhledávání ve 3D a s virtualními brýlemi :D

Cayman řekl(a)...

2zadirr: S tím bydlením je to velmi individuální, už jsem si vytvořil kontakty, mám kamarády nebo známé s volnými nemovitostmi, někdy také pracuji pro firmy, které mají vlastní byty. Většinou se ale všude dá sehnat pronájem bytu nebo baráku i na pár týdnů / měsíců, stačí pořádně pohledat.

Na úvod můžeš třeba zkusit Interhome, ale v každé zemi je něco podobného. Někde jsou třeba hotely se sítí nemovitostí, kdy si můžeš pronajmout samostatný byt nebo celý dům, můžeš si i vybrat vybavení a nemusíš bydlet přímo v hotelu.

Okomentovat