Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Paroubek, pan Vajíčko a vajíčková bitva u Anděla

Pan Vajíčko a Jiří ParoubekNeodpustil jsem si dnes před odletem do světa ještě účast na vajíčkové bitvě v Praze u Anděla, kde Paroubek, Rath, Sobotka, Březina a spol. odolávali na tribuně vajíčkovému útoku odpůrců ČSSD, kteří se sešli na jednom jejich pražském předvolebním meetingu. Asi to většina zahlédla někde ve zprávách, já tohle píšu již těsně před odletem z ČR, tak jsem celkem v klidu.

Na úvod musím uvést, že se mi moc nelíbí házení vajíček ani jiných věcí po politicích, chápu to trochu jako recesi, při které se chce někdo ventilovat, ale připadá mi to trochu dětinské. S politikou ČSSD nesouhlasím, demagogie socanů a jejich metody jsou neuvěřitelné, ale na Paroubka je opravdu škoda i těch vajíček. Šel jsem tam jen proto, že to mám kousek a před několikaměsíčním pobytem v cizině mi to přišlo jako pěkné zpestření odletového dne ;-)

(To je také jedna z výhod bydlení na nábřeží u Vltavy, kdy je kamkoliv po Praze blízko, stačí krátká procházka a člověk je součástí "dění", které jen tak někde nezažije.)

Přemýšlím, jak přesunout (odstěhovat) všechny příbuzné a známé do ciziny, kteří mě částečně v ČR drží. Kolik by stál vlastní přesun, náklady na ubytování a sehnání práce pro všechny, kterým se nelíbí, že nové volby vyhraje ČSSD, která dle všeho usedne společně s komunisty v nové vládě?

Mám totiž pocit, že situace v ČR se velmi silně přiostřuje. Psal jsem nedávno o politice v Zoo, kdy každý normální člověk musí jen kulit voči, co se v ČR děje, nyní tedy alespoň poslední fotky před odletem, co jsem ukořistil po té vajíčkové bitvě.

Jiří Paroubek po vajíčkovém útoku vypadá, že je nad věcí, ale užil si určitě své (až mi ho bylo "lidsky" líto):

Jiří Paroubek


Podobně dopadl i Karel Březina, který se snažil vlastním tělem chránit svého chlebodárce:

Karel Březina


Bohuslav Sobotka to také pěkně schytal, oblek v "hajzlu", ale ať se ten teoretik všech ekonomických teorií nediví:

Bohuslav Sobotka


David Rath se snažil chránit deštníkem, ale moc mu to nepomohlo, narcisticky nechápe, že by ho někdo nemohl nemilovat:

David Rath


Co mě ale zarazilo, tak bylo množství mladíků, kteří se propůjčili ČSSD, ať už z přesvědčení nebo za peníze:

ČSSD is sexy

Už minule jsem psal, že "lámu hůl nad tou nekončící hloupostí v české společnosti", tohle je ale taková pomyslná tečka za politickými příspěvky zde na blogu, kdy bude jen následovat logická tečka nad celou českou společností. Tečka ;-)

17 comments :

Anonymní řekl(a)...

jaj Caymane, to je škoda že jsi to neřekl dřív, já tam šel náhodou kolem(pracuju tam), bych ti alespoň podal ruku, s takovou legendou, no zažil si zase Kocourkov že jo ;-)

Jakub řekl(a)...

Presto ze je mi z vetsiny ceske spolecnosti (volici jakoukoliv levici a nacky) smutno, tak nad CR zatim hul nelamu, snad se tam jeste nekdy vratim..

Anonymní řekl(a)...

To s tím zařízením a přestěhováním všech známých je dorbý nápad :-). Připomíná mi to když jsem byl malej, jak jsem si říkal, že když na to budu mít, koupím všem kámošům motorky a budem jezdit... Teď na to mám a nic z toho se nestalo :).
Jinak z ČR se stala, jak už někdo někde řekl, divná země. ... i poslední úředník má větší moc než občan, NIKDE nejsou vidět ty obrovské daně, atd. Vždy když se také odněkud vrátím, vidím jak lidi tady jsou prostě svině, asi to vidíš po příjezdech též. Samo ne všichni, ale je to tu hodně zřetelný... Je mi to líto.

zadirr řekl(a)...

Já už jsem taky dávno přestal doufat v normální budoucnost ČR, ale tento týden se objevily nové průzkumy volebních preferencí a údajně tři agentury nezávisle na sobě změřily že ODS už zase vede nad socialistama... tak třeba se nakonec vše v dobré obrátí.

Cechoamerican řekl(a)...

Je to smutny, ale je videt, ze nejsem sam, co se do rodne vlasti vraci jen na navstevy a pak se tesi na navrat "domu", coz uz je jinde nez v CR. Cesky narod asi rozum nedostane, vzdyt je to 20 let!!! po revoluci. Navic je videt, ze plno nazorove podobnych lidi z CR jiz odeslo, odchazi a nebo se k tomu chysta. V dobe naproste globalizace, internetu a otevrenych hranic to asi bude podobne pokracovat az tam Paroubkovi zbydou jen ti jeho nejvernejsi. V tom okamziku se ovsem opet vracime o nekolik desetileti zpet. Historie se opakuje a nikdo se nepouci a nepouci ...

Fondil řekl(a)...

Podle mě je ČR na dlouhou dobu pořád ztracená. Bude ještě trvat nějaký čas, než se lidi začnou chovat "normálně". A já na to čekat nechci, takže jakmile bude možnost, odcestuji.

Dave řekl(a)...

Ahoj,

i ja se musim pripojit, k tem co se snazi utect pryc. Tedka pred nekolika tydny se mi konecne podarilo premluvit i zbytek rodiny, kteri se zdrahali odjet, at uz pro svuj starsi vek nebo z lasky k vlasti, kde prozili vetsinu sveho zivota, ktera se jim ovsem po nekolika poslednich letech, znacne odcizila.

Snad ted resime uz jen jediny problem a to do jake zeme to vlastne zkusit. Delam nekolik let v IT jako vyvojar, jsem jeste mladej, mam i nakonec ten casto bezvyznamnej titul, takze co jsem se tak dival po emigracnich strankach uradu statu ruzne po svete, tak to vypada na prvni pohled docela dobre. Ovsem nedelam si iluze, bude to znamenat jeste hodne driny a nervu, nakonec to je stejne vsechno o urednicich od kterych potrebujete to dane razitko abyste mohli ve Vasi nove domovine pracovat.

Dovolim si vyuzit tohoto blogu a polozit tak do plena nasledujici otazku hlavne tem, co jsou mimo CR.

Ktera zeme je podle Vas nejlepsi na zivot?

Muj ranking list je nasledujici:
Kanada, Australie, Novy Zeland a Anglie.

Jednoznacne chci zemi kde se mluvi anglicky. Dale pak zemi vetsi nez CR, kterou clovek muze neustale objevovat a poznavat. Chci zemi, kde jsou lidi pratelstejsi a milejsi nez v CR, kde si lidi dokazou pomoc (Jeden priklad za vsechno: pred x-lety v Americe jsme kdesi v Utahu pozde v noci pichli kolo u auta. Behem 15 minut co jsme tam tak zachmurene stali, kolem nas projely 4 auta a kazde zastavilo a lidi se nam snazili pomoc! Dokonce nam nabidli, ze nas odtahnou k nejblizsi opravne. Proste pro Cecha neco neuveritelneho, dodnes na to vzpominam).

Takze snad toho tak nechci az moc a pokud nekdo zije v dane zemi ze zmineho listu, tak bych byl moc rad, kdyby mohl napsat svuj nazor na zivot v dane zemi.

Popr. pokud nekdo vite o zemi, ktera by stala podle Vas za zvazeni (opravdu nutna podminka je anglictina a ne prosim US), tak budu taky za napsani rad.

Diky predem

dubee řekl(a)...

Dave, nejprve bych poznamenal, ze chleba je vsude ve svete o dvou kurkach a starosti jsou skoro uplne stejne. Vsude na svete najdes hloupost a veci, co te stvou. Na druhou stranu nikde na svete neni tolik koncentrovane blbosti jako v CR a "laska k vlasti" je jen takovy prezity pojem. Nejvetsi "vlastenci" maji plnou hubu reci a pak nakonec voli komunisty nebo socany.

Ja jsem s Caymanem zacinal kdysi v Irsku a i kdyz on pak odletel do USA, tak ja jsem zde uz patym rokem a nemuzu si to vubec vynachvalit. Kanada a Australie me take lakala, ale vzhledem k rodicum jsem zvolil blizsi lokalitu a z Dublinu to mam kousek domu na obcasne navstevy. Dnes uz tady neni takovy boom v IT ale stale hodne firem hleda lidi, co neco umi. Osobne bych Ti tedy doporucoval Irsko nebo UK.

Unknown řekl(a)...

dubee, diky moc za napsani.

Jasne, nedelam si iluze, ze existuje raj kde je vsechno super. Ostatne, pro nekoho ten raj nekde muze opravdu byt, zalezi na pozadavcich cloveka, co chce, co mu vadi tam kde zije apod..

Jsem rad, ze jsi prihodil dalsi zemi, o Irsku jsem velice uvazoval a za dva mesice jedu po Anglii obhlidnout dalsi mesta.

Myslis, ze bych se te mohl jeste na par veci pres nejaky IMko zeptat? Mel bych par obecnych dotazu, zadneho Cecha Ircana jeste v referencich nemam ;-) Jestli neva, posli mi pls na sebe pripadne nejaky kontakt. Diky predem.

Cayman řekl(a)...

Nechtěl jsem moc rozpoutávat diskuzi u tohoto příspěvku, neboť to bylo spíše takové povzdechnutí nad českou společností, politickou (ne)kulturou a hloupostí některých voličů. Posunulo se to ale trochu jinam, tak trochu zareaguji. Jak píše Dubee z Irska, všude je něco, ale kdo je schopný a snaží se něco dokázat, tak všude jinde má mnohem lepší podmínky něco dokázat.

Jsem nyní opět v Londýně a na každém kroku vidím slušnost, úroveň a kulturu mezi lidmi. To "ovzduší" a atmosféra jsou motivující, dodávají sílu, otvírají obzory, kdy záleží na každém jednotlivci, jak se k životu postaví, zda něco dokáže nebo bude jen pasivně přihlížet.

Bavil jsem se s jedním mladým Čechem, co pracuje v jednom obchodě na Oxford Str. a ten to přesně vystihl: "I s nižším příjmem v Londýně mám vyšší životní standard a možnosti, jak někde v ČR."

Každopádně, základem v cizině je něco umět, tj. být odborníkem v nějakém oboru, což zajistí získání úvodní práce, poté snaha učit se nové věci, nasazení, aktivní přístup a schopnost řešit rychle a kvalitně svěřené úkoly. Každý aktivní a schopný člověk má pak dveře dokořán a nemusí řešit hloupost v české společnosti ani přeskakovat klacky, které mu ostatní hází pod nohy ;-)

Michael řekl(a)...

Pro me bylo resenim presunuti do usa, jsem zde s pritelkyni na poznavani a praci uz 2 roky a je to nejlepsi misto. Predtim jsme byli v UK, procestovali AU i NZ, ale pro schopne je US nebo i Canada asi to nejlepsi z AJ zemi.

Caymane napis az pojedes, jsme zde do konce cervna. Zdar!

boj-o-berlin.cz řekl(a)...

bereto to ze špatn0ho konce světa. Nejdřív to chce do Mongolska, Severní Korea nebo Etiopie. To vám nastaví správný žebříček hodnot. Přestěhovat se do nejvyspělejší země to umí každý.

Michael řekl(a)...

V Rusku, Mongolsku, Cine, Korei (S/J),... uz jsem byl, cestovali jsme navic stopem, tak "zebricek hodnot" uz mam asi nastaven :D

Anonymní řekl(a)...

Neco pro zasmani - Rath nema chybu :-)
http://www.ateo.cz/f/images/k/kazisvet-vi-hlava-pomazana.jpg

Michael řekl(a)...

Pro Davida: do Kanady bych se moc nehrnul, jestli tedy nechces take pozadat o azyl :D
http://www.novinky.cz/domaci/170327-cesti-romove-opustili-letiste-v-torontu.html

Radek řekl(a)...

Michael: A proč by tam neměl jezdit? Do Kanady se dá úplně v pohodě dostat na trvalo, když člověk něco umí.. Existují speciální víza, která se udělují na základě určitého počtu bodů (a to jak do anglofoní, tak i frankofoní části, i když počty bodů se v těchto oblastech trochu liší). Pokud je získá, pak není problém se tam dostat. Do USA je to složitější, ale Kanada, Austrálie a myslím, že i Nový Zealand, jsou v pohodě. Stačí umět něco, podat žádost a odjet pryč, dokud to ještě jde... :)

Michael řekl(a)...

Radek: Jo, Kanada je v poho pro kazdeho, kdo neco umi a ma VS, ja narazel na ty stovky Romu na letisti v Torontu. Cesi tam asi nebudou mit dobrou povest.

Okomentovat