Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Free eBooks ke stáhnutí (nejen) pro bloggery

Nejprve něco k mému oblíbenému tématu o hodnotě peněz a času, kdy některé chytré myšlenky a tipy se pár čtenářům můžou hodit...


Thriving on Less - Simplifying in a Tough Economy
(Leo Babauta)
:

Thriving on Less"The recent economic recession has a lot of people worried, about their jobs, their businesses, their homes and their bills. When your income is dropping or in jeopardy and you still have a mountain of bills to pay, things can get pretty scary."

Kdo následuje principy GTD (Getting Things Done), tak asi již slyšel o ZTD (Zen To Done), více na Zen Habits, což je jeden z nejúspěšnějších Top 100 blogů na Internetu věnovaný osobnímu rozvoji a produktivitě, s více jak 100,000 čtenáři. Autor toho úspěšného blogu uvolnil jednu svou chytrou knihu volně ke stažení.

Ještě dva odkazy pro bloggery na Blogger.com, neboť v příručkách níže se dá najít skoro cokoliv, co by zajímalo každého, kdo si chce ručně vytvářet nebo upravovat šablonu svého blogu na tomto blogovacím systému:


The Cheats' Guide to Customizing Blogger templates
(Amanda Fazani)
:

The Cheats' Guide to Customizing Blogger templates"This eBook will offer you many options and examples to customize your existing Blogger template quickly and easily, whichever style of template you are using..."

Tento guide by si měl přečíst každý, kdo by chtěl více porozumět kódu v šablonách, dobře umět upravovat svůj blog na Blogger.com, tj. ručně upravovat XHTML kód a měnit design v templatu svého blogu. Kromě této základní příručky je na stránkách autorky snad nejlepší kolekce tipů pro blogy na Blogger.com, takže doporučuji všem, kdo ještě neznají.


The Woork Handbook (Antonio Lupetti):

The Woork Handbook"The Woork Handbook is a free eBook about CSS, HTML, Ajax, Web Programming, Mootools, Scriptaculous and other topics about Web Design..."

Hned v prní části věnované CSS jsou na příkladech jasně popsané základní struktury blogu na Blogger.com, včetně vysvětlení všech hlavních elementů používaných v šablonách blogů, jak se na to kdosi minule ptal. Je tam i plno další tipů, neboť autor udělal takovou elektronickou verzi svého blogu ke stáhnutí.

Další podobné odkazy sem budu průběžně doplňovat...

0 comments :

Okomentovat