Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Sbohem a díky za všechny ryby - (Před)poslední příspěvek zde na blogu!

Time for GuinnessKonec roku vybízí každého k rekapitulaci, k dokončení rozdělaného, či naopak k přípravám něčeho nového. I já připravuji změnu, takže jsem se rozhodl k radikálnímu přístupu.

Napsal jsem poslední příspěvek na tento blog a využil skvělé funkce na blogovacím portálu Blogger.com, kdy lze naplánovat automatické publikování příspěvků někdy v budoucnu.

Poslední příspěvek je tedy už nachystán a ve stavu Scheduled, tj. v určitý den v budoucnu se bude automaticky publikovat bez toho, abych musel být přítomen a ručně dal Publish.

V posledním příspěvku jsem shrnul některé základní informace o sobě a doplnil přihlašovací Login, včetně hesla, pro případné zájemce o pokračování tohoto blogu.


Proč (před)poslední příspěvek?

Proč vlastně, když každý publikovaný příspěvek zde na blogu je také předposledním a vlastně i současně posledním až do doby, kdy se objeví nějaký další? Předposlední tedy proto, že chci jen dokončit všechny rozepsané příspěvky, co mám v Draft statusu (čekající na korekturu a vypuštění do vesmíru), no a pak už tento blog nechám čekat dle automatického Scheduleru na publikování toho opravdu posledního příspěvku ;-)

Takže, až se vám v RSS čtečkách objeví příspěvek (parafráze ze Stopaře) s názvem "Sbohem a díky za všechny ryby - Opravdu poslední příspěvek!", tak kdo si ho první přečte a bude mít zájem, může se přihlásit uveřejněným jménem a heslem na Blogger.com a celý tento blog mu spadne do klína. (Stačí si jako první změnit heslo na vlastní.)

Nejrychlejší zájemce, když tedy někdo vůůůbec bude chtít, si pak může dělat s tímto blogem, co bude libo :-)

Nebude to ale zítra ani za měsíc, naplánované datum je někdy později v jeden významný den. Může se ale stát, že se ten poslední příspěvek automaticky nepublikuje, Google zkrachuje a Blogger.com vymaže všechny blogy, třeba poslední datum ještě posunu nebo se naplní poselství, co předpověděli staří Mayové, kdo ví...


Vydržte ještě pár příspěvků...

Konec tedy ještě nebude, neboť chci publikovat všechny rozepsané (předposlední) příspěvky, což mi bude chvíli trvat. Je to ale mnohem smysluplnější, když si definujeme nějaké cíle a známe začátek, konec i výsledek. Prostě, stanovit si konec nějaké činnosti trochu více motivuje dokončit něco včas a v plánovaném termínu, jak aktivita bez viditelnosti konce.

Nikdy nekončící cesta je snad horší jak stále věčné začátky a opakování.

On the Road
Na to může každý vzpomenout, až si bude třeba definovat nějaký nový cíl do nového roku, že důležité je kromě dobré motivace i vidina konce, cíle, odměny, či vidina začátku něčeho nového.

Viz také - Nejlepší rada, kterou vám kdo dal v roce 2007:

"Chcete-li něčeho dosáhnout, chcete-li docílit nějakého snu,... přestaňte číst blbosti, které tady plodí nějaký caymanský aligátor a Do It NOW!"

Happy New Year 2009!


Takže, vydržte ještě na poslední čtení a "vraťte se sem přesně za 7,5 milionů let" :-)

(Díky, Douglasi, za nekonečnou inspiraci!)


17 comments :

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Caymane. Chtel bych ti podekovat, cetl jsem nekolik desitek tebou publikovanych clanku a citim se jimi velmi obohacen. Smekam klobouk, ze jsi si na tento blog byl schopny nalezt cas. Mrzi mne, ze jsem se vice neucastnil diskuzi, zpetna vazba byla jedinym "platidlem" za tve nahledy a ....

Drzim palce s Novym Zelandem, takovyto kontrakt je i mym dosud nesplnenym snem. Uz delsi dobu planuji naucit se surfovat....

Vse nejlepsi do Noveho Roku!

Honza Rod

Anonymní řekl(a)...

predpokladam, ze datum zobrazeni posledniho prispevku ma cosi spolecneho s datem 28.rijna 2011 :-)

Anonymní řekl(a)...

No to je teda překvápko :-O

Doufám že nová činnost, kterou budeš trávit ten čas který jsi trávil psaním tohoto blogu (a určitě to bylo spousta času) tě bude bavit aspoň tak, jak tě bavilo psaní. Kdyby se náhodou ukázalo, že se ti po blogování stýská, tak se nestyď založit si caymanislander2.blogspot.com a pokračovat :-)

Doufám že těch rozepsaných článků máš ještě hodně, třeba o tom tvém pobytu a podnikání na Kajmanských ostrovech a o tom, jestli (respektive od jakého zisku) se vyplatí udělat si tam "mateřskou" firmu a danit zisky tam.

Anonymní řekl(a)...

Toto som nikdy nedokazal, napisat niekolko prispevkov a dat ich automaticky publikovat. To by bolo idealne, pisat raz za cas a postupne publikovat.

Do noveho roku ti prajem dobre vlny.

Anonymní řekl(a)...

Jen na vysvětlenou, psát blog budu dále ale na jiné adrese a v AJ. Až to bude připravené, tak sem nejspíše hodím odkaz.

Díky všem za přízeň a milá slova, také přeji všechno NEJ!

Pierre řekl(a)...

pevne verim ze v draftu jich mas jeste pozehnane.. ponevadz tento blog procitam temer denne a jeste me to neprestalo bavit :-)

jinak taky vse nej do Noveho roku.

Anonymní řekl(a)...

I ja se pridavam ke gratulacim... jen ted nevim jaky bude muj dalsi nejoblibenejsi blog :)

Anonymní řekl(a)...

V Draftu jich mám asi 50-100, takže stačí jen udělat rychlou revizi, nastavit publikování každé 2-3 dny a vystačí to na 2-3 měsíce automatického publikování příspěvků i bez mé účasti.

Takže, žádný strach, čtení bude ještě dostatek, dokonce se ozval někdo, kdo by chtěl autorská práva na vydání motivační knížečky s vybranými příspěvky (to je prý dnes moderní). Tento blog bude tedy ještě chvíli žít svým vlastním životem.

Nechci ale odvolávat, co jsem slíbil a slibovat, co jsem odvolal, jak někteří bloggeři s velkým egem, kteří několikrát končí s blogováním, několikrát prodávají svůj blog a pak se mnohokrát vrací, jako by jejich slovo nemělo žádnou hodnotu ;-)

Jiri Benes řekl(a)...

dik za peknej blog.

Anonymní řekl(a)...

Hodně štěstí, občas jsem tě četl, a bylo to fajn :).

Anonymní řekl(a)...

Škoda. Zamačkávám slzu, jsem citlivý člověk. Určitě k tomu máš pádné důvody. Ale určitě chci link na tvůj anglický blog. Snad to budoucí nový majitel nechá tak, jak to je. Co jsem sledoval prodej jednoho blogu, tak po prodeji drtivě klesla návštěvnost. Nebylo, co číst a nový majitel nic nepsal. Sám jsem tam rád chodil, ale po prodeji nebyl důvod. Blogy se prostě neprodávají. Blog lze pouze opustit, ale nikdy bych neprodával. Ale to je na každém, aby si to promyslel.

Cayman řekl(a)...

Jirko, ukončení blogu nebylo myšleno tak, že zkopíruješ celý autorský obsah a budeš ho nabízet nelegálně k downloadu někde ke stažení.

Že jsi to stáhnul ty sám, to by se dalo ještě tolerovat, ale můžeš, prosím, SMAZAT všechny kopie, které jsi NELEGÁLNĚ umístil na všech těch download stránkách?

Nezlob se, ale tohle se nedělá, proto jsem také smazal tvůj komentář se všemi těmi nelegálními odkazy. Díky!

Anonymní řekl(a)...

Caymane gratuluji! Jednak k NZ a jednak k rozhodnutí skončit...

Sobecky dodávám, že mi bude tvůj blog chybět, ale současně také, že se těším na ten nový v AJ.

Tak mnoho štěstí v roce 2009...

Anonymní řekl(a)...

Caymane hodně zdraví, štěstí a všechno nej v dalším roce a díky za psaní :-)

Anonymní řekl(a)...

Zajimave a prekvapujici rozhodnuti, Caymane. Good luck!

Anonymní řekl(a)...

Caymane, nebudu to tady zdlouhavě rozepisovat, vše co jsem ti chtěl říci, jsem napsal již ke komentářům k článku, kde si popisoval jak se naučit anglicky... Takže jen ve zkratce: díky za vše, co si tady napsal.. Tvé články bylo opravdu radost číst a měl si pár pěkných témat na zamyšlení... Na tvůj anglický blog se budu velmi těšit... Hodně štěstí...

Anonymní řekl(a)...

Zamáčknu slzu...

V nejlepším se má přestat. No jo. Good luck!

Okomentovat