Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Poslední záchrana, rada, zakázka? Joomla VirtueMart - eShop interface do MoneyS3

Money talks - Prachy, jak je vydělat, ušetřitObrátil se na mě čtenář z jedné ostravské firmy, že jim nějak nefunguje interface mezi zakázkovým eShopem a účetním systémem MoneyS3 od Cígler Software, tj. přenos objednávek do MoneyS3.

Jelikož žádné české účetní systémy neznám, tak jsem navrhnul pomoc alespoň v této formě, tj. publikování problému zde na blogu. Třeba nějaký zkušený programátor bude mít znalosti, čas a chuť dané firmě pomoci s jejich problémem. Já, bohužel, nemám ani znalosti ani čas, ale možná, že by někdo mohl mít nějaký tip, či něco podobného již řešil.

Kdo má tedy nějaké zkušenosti s tvorbou interface pro MoneyS3, zanechte buď kontakt na vás v komentářích, příp. vám zašlu email na odpovědného zástupce dané firmy.

Následující text je mírně graficky upravený originál dotazu:


Dobrý den,

píšu vám jakožto poslední instanci, jelikož už nevím, na koho se obrátit. Čtu vaše články velice rád a myslím, že dokážete srozumitelně formulovat své nápady, vize a náměty k zamyšlení a že problematice, o které píšete, opravdu rozumíte a hlavně, používáte selský rozum. Proto také doufám, že byste mi mohl poradit i v mém problému...

Jsme firma s približně 20 zaměstnanci, pořídili jsme si eShop na míru od firmy *****. Časovou náročnost tvorby shopu jsme překousli a nyní již vše funguje tak, jak má, až na jednu velmi podstatnou věc - nefungují korektně přenosy objednávek do našeho systému MoneyS3. Smlouva s dodavatelem eShopu obsahuje i zmínku o přenosech objednávek a ústně nám bylo také slíbeno, že vše poběží bez problémů - již je to skoro rok :(

Vše je řešeno přes Java program, který běží na našem serveru a v daný okamžik spouští přes příkazovou řádku XML export / import MoneyS3. Toto řešení je pěkné a snad by nám i vyhovovalo, kdyby fungovalo na 100 procent.

- Máte zkušenosti s MoneyS3? Mnoho programátorů říká, že je to paskvil. Myslíte, že máme hledat chybu v tomto systému? Nicméně, přejít na jiný účetní systém již rozhodně nemůžeme...

- Je přenos XML souboru, který je také celkem časově náročný, opravdu dobrým řešením? Není lepší vše řešit na úrovni propojení databází?

- Vypovědět firmě smlouvu? Ale eShop již běží, prodeje stoupají a vše se zdá v naprostém pořádku až na zmiňovaný problém s importem objednávek, s firmou jsme již mnohokrát jednali a vymlouvají se právě na omezené informace od Cígler SW a složitost dB MoneyS3.

- Pokud se jedná o technické řešení problému, neznáte někoho se zkušenostmi z dané oblasti, na nejž se můžeme obrátit, popř. kdo by nám pomohl s propojením i našeho dalšího eShopu postaveném na RS Joomla - VirtueMart s MoneyS3?

Samozřejmě nečekám od vás nějaké komplexní řešení našeho problému, vím, že váš čas je drahý, stejně jako můj a nebudu se zlobit, když mi nepomůžete. Přesto vás prosím, pokud budete mít chviličku, zkuste mi poradit, jsem už bezradný...

6 comments :

Martin řekl(a)...

Zdravim, rad pomohu, mohu poprosit o kontakt na danou spolecnost ? (mejlnaspam@seznam.cz - kvuli spambotum)

Diky
Martin

Anonymní řekl(a)...

Zkuste http://www.dali.unas.cz/, řešili jsme i propojení do moneyS3

Anonymní řekl(a)...

Dobry den, jsem zastupcem dane firmy v clanku (jeste jednou dekuji za zverejneni) www.dali.unas.cz jsem kontatktoval, na nejake spolupraci jsme se domluvili, a pak uz se dotycny clovek neozval a neodpovida ani na moje emaily. Nicmene napisi vam znovu dnes vecer.

Martin řekl(a)...

pokud by nedoslo k dohode, mam jednak zkusenosti s Javou (import export dat mezi XMl a DB, napojovani dochazkoveho systemu na SMS branu - k prenosu zprav dochazelo ve formatu XML) a rovnez mam i solidni background v PHP (web : www.recepce.eu). Na pozadan zaslu CV / reference. mejlnaspam@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,
Zkuste kontaktovat pana Martina Buriana

http://lc.cz/money-s3/doplnky-k-money-s3.html

Web mají na Joomla! a shop VM

Unknown řekl(a)...

V Money S3 bych problém nehledal, zase takový paskvil to není.
Spíš dodavatel shopu má určité rezervy. (anebo nasliboval hory-doly za minimální cenu a teď už se mu do toho neche)

Řešili jsme již propojení řady e-shopů a účetních systému. Máme defacto univerzální propojovací můstek, který lze poměrně snadno a rychle uzpůsobit pro jakýkoliv e-shop i účto.
V případě zájmu více na:
http://www.artio.net/cz/virtuemart-nastroje/propojeni-virtuemart-ucto-b2sync
http://www.artio.net/cz/b2sync/propojeni-virtuemart-money-s3

Okomentovat