Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Pane Google, nefungují nám komentáře na Blogger.com ;-)

Volovina jako krávaKoukám, že nejsem sám, kdo má problémy s novými inline komentáři, které jsou Embedded below post, takže doufám, že to Google co nejdříve opraví, neboť se mi nechce vracet k tomu předchozímu zastaralému způsobu komentování na externí stránce a ještě opravovat šablonu blogu.

Pobavilo mě, že komentáře nejdou vkládat ani na některé oficiální Google blogy, které tuto komentářovou novinku integrovaly, za všechny třeba hned - Blogger in Draft:

Blogger Comments Error

Drop-down políčko "Comment as" je prázdné, podobně jako tady, takže ani přímo na "Blogger Blogu" nejde poslat komentář, což mě docela pobavilo. Problém již popisuje plno bloggerů na celém světě, řeší to i v Google Groups:

- Problem with Blogger’s Embedded Comment Form

- Embedded Comment Form Not Working For Blogger

- Blogger Help Group - Embedded comment form

Google programátoři ale zřejmě ještě spí, tak to bude asi chvíli trvat, než se na to někdo vrhne. No, co už s tím, je to v kódu mimo mou kontrolu, ale zkusím si pohrát s tím template jazykem v šabloně, zda z toho něco nevykouzlím. Každopádně, obdivuji programátory, kteří do něčeho udělají zásah a ani pořádně neotestují, zda to funguje.

Napadá mě, zda Google blogovací systém nebo všechny jeho knihovny nejsou náhodou zahlcené přehnaným oslavováním nového US prezidenta. Možná je to ale výzva k nějaké úplně jiné změně ;-)


Update #1:

Musel jsem ten vložený formulář odstranit, neboť Google to zas tak rychle neopraví, jak vidno ze zpráv na Webu. Tak snad přidávání komentářů přes ten Pop-Up systém nebude moc uživatelsky nepříjemné. Každopádně, další poučení pro příště je nespoléhat se příliš na všechny ty Google služby zdarma.

Update #2:

Po pár diskuzích na Webu to nakonec chlapci chytří z Google opravili. Jak psal jeden blogger, na kterého jsem odkazoval výše - "It has been mysteriously fixed now.". Takže to byla malá ukázka, co způsobí malá změna v systému, který používají statisíce uživatelů ;-)

6 comments :

Mike řekl(a)...

na mém blogu funguje v pohodě, takže už to buď opravili nebo mám prostě štěstí ;)

Anonymní řekl(a)...

Tak to vypadá, že to chalani dobří z Google opravili. Jsou šikovní. Takže jeden test, ať to vyzkouším :-)

Anonymní řekl(a)...

a taky ti nefungují popisky u RSS zdroje na iGoogle...
U osud.cz, zvědavce, czechtek.bloguje, teckacz, czechfreepress a podobných mě to nepřekvapuje, tam se nadpis nezobrazuje celkem často (asi pokus o cenzuru internetu), ale že by už i tebe?

Anonymní řekl(a)...

Tak to nevím vůbec, o čem mluvíš? Jaké popisky? Zkusím někdy vyzkoušet iGoogle, ještě jsem neměl na to čas ;-)

Anonymní řekl(a)...

No na iGoogle mám různé RSS zdroje. mj i z tohoto blogu a u výše jmenovaných se stává, že se někdy nezobrazuje popisek, z jakých jsou webů - prostě název, zobrazí se jenom jejich obsah (a to taky ne vždy) a nadpis zůstane prázdný.
Jinak te už to je všechno v pořádku... ale překvapilo mě to, protože se to u jiných zdrojů nestává...

Anonymní řekl(a)...

Dík za objasnění, zkusím pohledat na Feedburner stránkách, ale obávám se, že to je spíše kvalitou RSS zdroje, který pro Feedburner RSS generuje Google zde na Blogger / Blogspot.com a že s tím nic moc neudělám. Nechce se mi ale přecházet na Wordpress, neboť stránky zde, až na nějaké maličkosti, docela fungují :-)

Ať se daří!

Okomentovat