Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Davídek "na Hrad" aneb proč nebudu opět hlasovat na Křišťálové Lupě

Volovina jako krávaDěkuji všem čtenářům za nominaci tohoto blogu v soutěži Křišťálová lupa 2008. Přiznám se, že když jsem kdysi vyzval čtenáře k nominacím, tak jsem to z části myslel spíše jako upozornění na danou soutěž, aby o ní více uživatelů Webu vědělo a hlasovalo ve všech kategoriích pro své oblíbené stránky.

Nešlo mi ani tak o nominaci tohoto blogu, šlo mi hlavně o to, aby se neopakovala situace z minulého roku, kdy o nominacích vědělo jen pár čtenářů portálu Lupa.cz, takže se při vlastním hlasování ani nedalo z čeho vybírat. Kdo mě zná, tak dobře ví, že mi o žádné nominace a ceny nikdy nešlo, o zvedání vlastního ega vítězstvím v nějaké soutěži už vůbec ne ;-)


Proč jsem vyzval k nominaci tohoto blogu?

Citoval bych z "nominačního" příspěvku asi ten základní důvod, "...že by byla dokonalá legrace mít možnost všem těm pánům a dámám v porotě, kteří si hrají na internetové odborníky, sdělit osobně svůj názor na takové soutěže, na všechny možné osobnosti a projekty roku, o kterých se tam hlasuje, a udělat si pořádnou taškařici ze všech zúčastněných."

Když jsem ale nyní viděl seznam nominovaných projektů ve všech kategoriích, mrknul na seznam členů poroty, kteří si opět budou rozdělovat ceny za vlastní projekty, tak musím zásadně přehodnotit mou naivní představu. Opravdu se nedá, nemá to cenu a je to jen ztráta energie si hrát na českém písečku a o něco se snažit.

Musím se opět vrátit ke stejnému názoru, jaký jsem publikoval vloni, kdy jsem odkazoval na příspěvek, jak Pixy byl "pár hodin porotcem Křišťálové Lupy".

Viz - Proč a jak jsem (ne)hlasoval na Lupě?


Jak (ne)budu letos hlasovat a kdo bude koho volit?

Přiznám se, že letos budu asi hlasovat pro Davídka, příp. ať raději rozhodne ta průměrná většina společnosti, která se rozhoduje vždy správně a která je schopna nominovat i takové "projekty" jako Super.cz, Stream.cz, TN.cz, o některých nominovaných v kategorii Osobnost roku ani nemluvě ;-)

Musím tedy všem čtenářům doporučit, ať raději hlasují pro Davídka, neboť ten si vítězství zaslouží mnohem více a současně by jeho výhra (ve všech kategoriích) byla asi nejlepším hodnocením celé ankety.

Každopádně, děkuji za dřívější nominace, ale už stačilo a nyní raději "Davídek na Hrad!" :-)

13 comments :

Anonymní řekl(a)...

Podělíš se o jména, která ti tam chybí? Jen tak ze zvědavosti, jinak je mi Křištálová Lupa ukradená.

Anonymní řekl(a)...

Hlasoval jsem pro tebe.

Anonymní řekl(a)...

Díky, Andre, já jsem spíše pro Davídka :-) Jinak, nejde o to, která jména nebo weby mi tam chybí, jde spíše o to, že je tam plno lidí a stránek "navíc", co tam dle mého nemají vůbec co dělat ;-)

Anonymní řekl(a)...

Já jsem asi slepej, ale možnost hlasovat pro osobnost tam nikde nevidím. Možná je nutné se registrovat, ale to dělat rozhdně nebudu. jak již napsal někdo dříve (Dent, pixy?), je tato anketa zcela o ničem a několik let zpět.

Anonymní řekl(a)...

Projekt roku, Osobnost roku a Anticena jsou udělovány "odbornou porotou", což jsou hned dva problémy v jednom. 1) není z čeho vybírat, 2) úroveň poroty. Pohled na vítěze předchozích ročníků je snad dostatečně ilustrativní ;-)

Anonymní řekl(a)...

Setrim si hlas pro McCaina, takze mi hlas pro Caymana nezbyva :-)

Anonymní řekl(a)...

Není McCain už trochu starý na vládnutí světu? Neviděl jsem s ním tedy žádnou prezidentskou debatu ani se mi moc nelíbí Obama s tím svým populismem, jak vyřeší všechny problémy. Ale přeci jen, kdybych vybíral menší "zlo", tak bych volil asi toho mladšího chalana :-)

Anonymní řekl(a)...

Ono se stačí podívat na loga partnerů a na weby, pro které se má přidat hlas a hned bude jasné, kteří soudruzi budou zvoleni.

Anonymní řekl(a)...

Cayman: To jako by si volil socana Standu Grosse, navic by byl jeste z ty tmavy mensiny. To by asi bylo velky zlo pro republiku, ze? No a s Obamou to mas podobny :-) Tudiz mensi zlo je ten deda co to tenkrat prohral s Vietcongama a tak nam neprimo dal v CR moznost nakupovat levne "znackove" zbozi od asijskych spoluobcanu :-)

Anonymní řekl(a)...

Caymane hlasoval jsem pro Tebe, takže doufám že až ti budou ony hvězdy českého internetu slavnostně předávat onu slávu ve formě křišťálové lupy nezběhneš a stále budeš jen Robinem Hoodem, šlechticem z Caymanských ostrovů.

Dostůj slov a vytři této zpychlé šlechtě zrak!

Anonymní řekl(a)...

2Cechoamerican: To máš vlastně pravdu, socan se v něm tedy nezapře, taky proto tipuji, že vyhraje "deda co to tenkrat prohral s Vietcongama" :-))

Anonymní řekl(a)...

2MacInek: Sponzoři jsou asi základ v každé soutěži, s tím se nedá nic dělat ;-)

2Jakub: Taky děkuji za hlas, ale jak jsem psal, Davídek to má jasné a mně už nějak moc nestojí za to, abych porotě a organizátorům něco radil.

Možná by ale "někdo" mohl udělat konkurenční soutěž, která by se poučila ze všech chyb a nesmyslností a vytřela by všem zrak :-)

Anonymní řekl(a)...

2MacInek: Sponzoři jsou asi základ v každé soutěži, s tím se nedá nic dělat ;-)

Já proti sponzorům nic nemám. Také spolupracuji na projektu, kde se to logama jen hemží a opravdu by to bez nich nešlo. Pouze bych tu větu "Hlasujete pro své oblíbené projekty" přeformuloval na "Hlasujte pro projekty, které jsme vám vybrali"

Okomentovat