Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

"One Fine Day" s Google Tools aneb kam se hrabe Microsoft se svým bývalým monopolem

I am really angryV noci napíšu příspěvek do blogu na portálu Blogger.com a vyřídím pár mailů přes Google Mail. Brzy ráno zkontroluji stav Google Adsense účtu a dokončím nějakou Google Adwords reklamní kampaň. Opět odpovím na pár mailů v Gmailu, kdy mi někdo pošle linky na zajímavá videa, na která mrknu na Youtube.

To mě inspiruje a nahrávám poslední fotky do Google Picasa a publikuji novou foto galerii na Picasa Web Album. Současně si všímám v Google Toolbar, že nějaké stránky ztratily Google PageRank, tak brouzdám po všech možných Google Resources, zda se něco zásadního nezměnilo, zda nejsou nějaké stránky závadně označeny v Google Webmaster Tools, kontroluji také poslední statistiky všech stránek v Google Analytics.

Mrknu se, jak poskočily akcie a jaký je aktuální kurz dolaru vůči jiným měnám na Google Finance a reaguji na poslední Google Alerts, co zrovna dorazily na Google mail. Projedu svůj pravidelně aktualizovaný Google Calendar, zapíšu si pár nových poznámek do svého Google Notebooku, vyhledám zajímavé knihy v Google Book, některé tituly kupuji pomocí Google Checkout, no a na závěr ranní rozcvičky projedu své oblíbené RSS zdroje v Google Readeru a všechny novinky ze světa i z domova v Google News.

Dnes nemám v plánu žádný vývoj, jinak bych asi navštívil všechny ty Google API zdroje, kde je plno zajímavých informací a examples, ať už to je Data APIs Blog, AJAX Search API, Maps API Blog nebo Youtube Developer API.

Ze zájmu se tedy jen podívám na Google Earth, kam to dnes vlastně jedu a naplánuji si přesnou cestu pomocí Google Maps. Kontroluji ještě cestu na mobilu v Google Mobile, oblíkám si tričko a mikinu z Google Store, nasazuji čepici, do batohu hážu notebook a propisku, do kapsy strkám Rubikovu kostku pro dlouhé chvíle a vypínám Google Mini.

Kdyby už byl na trhu Google Phone, tak by jistě nechyběl v mé výbavě, nyní jsem alespoň rád, že mě online hlídá satelit Google GeoEye, který má nejvyšší rozlišení mezi všemi satelity na světě a těším se, jak večer přispěju na charitu prostřednictvím Google.org.

Možná bych mohl dostat nějaký Google Grant, o čemž ale nejdříve pohovořím v Google Groups. No a když se nezadaří, tak alespoň ve volných chvílích vytvořím nějaký Google Gadget, ať je nějaká legrace.

To vše, samozřejmě, budu dělat v novém Google Chrome browseru a celý den budu používat na vyhledávání Google Search, na čemž je založen veškerý Google business ;-)


Epilog:

Je otázka, zda z těch všech "placených" linků, co si zde Google "zaplatil" nebude tento blog opět "penalizován", takže aby nám z toho velkého googlovského světa všem nehráblo, tak na uklidněnou píseň:

- Rome Wasn't Built In A Day - "One Fine Day si zpívám jen, když mi Google pomáhá celý den..."



Kam se se svým bývalým "monopolem", jestli se tomu dnes vůbec dá takhle říkat, hrabe nějaký Microsoft s MS Windows a MS Office!?

8 comments :

Anonymní řekl(a)...

Sleduj, jestli se ti rychle nezmeni Google Trends ;)

Anonymní řekl(a)...

A kdybys pracoval v Google, tak bys mohl ještě doplnit - snídaně, oběd, večeře a svačinky od Googlu, holič, masér, lehátko a sportovní Google hry :-)

Anonymní řekl(a)...

A když jsme u těch MS office, nepoužíváš google documents?
http://docs.google.com

Anonymní řekl(a)...

Tak to sem ani netusil ze toho google tolik ma :-) ja si teda zatim vystacim s analytics a vyhledavacem :)

Anonymní řekl(a)...

2Rammi: Google Docs zatím nepoužívám, množství papírů a "documents" se snažím spíše eliminovat, než je vytvářet :-)

Navíc, na trhu je plno profesionálních online "collaboration tools", kdy přecházet na jiné by bylo kontraproduktivní.

Anonymní řekl(a)...

Co pouzivas za project managera? Snazime se ted ve firme najit nahradu za Basecamp.

Anonymní řekl(a)...

Mám vlastní "Project Management" software s evidencí projektů, jednotlivých fází a úkolů, s týmovou spoluprací, napojený na CRM a na účto s fakturaci klientům dle projektových hodin a se spoustou fcí, které nikde jinde neexistují ;-)

Kdysi jsem plánoval, že bych to dodělal do podoby vhodné k distribuci veřejnosti (docs, help, web, instalace atd.), ale asi se k tomu nikdy nedokopu. Trh s open-source řešeními je už tak přeplněný, že nemá cenu investovat čas do takových věcí.

Adam Zábranský řekl(a)...

A to jsem si myslel, že jsem maniak když používám těch Google Tools 10, ale to je velké nic oproti tobě :-)

Okomentovat