Cayman Islander | Diary of a Freelance Programmer traveling the world

Cayman Islander's blog - Diary of Freelance Programmer

Nakrmte Šrotozemšťana a zbavte se elektrospotřebičů!

AsekolFirma Asekol je organizátorem pěkné akce s názvem "Nakrmte Šrotozemšťana!", která se koná již potřetí a tento rok 9. – 12. září u metra Anděl v Praze.

Dnes večer se odhalí Šrotozemšťan, čili socha postavená ze starých elektrosoučástek a spotřebičů, které je možno nosit "do sběru" na daném místě až do zítřka.

Nevím, co děláte vy se starými spotřebiči, ale já vždy něco staré, co je ještě funkční, dám vedle popelnic s nápisem "Funguje!" a do pár hodin vše zmizí, kdy asi nějaký domácí kutil si něco vzal domů na hraní, příp. nějaký bezdomovec měl něco na prodej někde v bazaru. Opravdu mi nestojí za to vozit nějaký starý monitor nebo fax někam do bazaru a dostat za to pár stovek, jestli vůbec.

Jednou jsem se takhle elegantně zbavil i docela zachovalé TV zn. Panasonic, které ještě fungovala. Dal jsem ji k popelnicím, nahoru položil ještě aktuální TV program a časopis zatížil dálkovým ovladačem. Než jsem vyběhl schody nahoru do bytu a podíval se z okna, tak to bylo pryč. Asi kvůli tomu TV programu :-)

Někdy je ale nutné zajet s nějakou větší věcí nebo nepoužitelným haraburdím někam, kde dělají zpětný odběr a kde se o správné sešrotování a recyklaci postarají. Jedním z takových míst je právě teď ta akce v Praze u Anděla, kdy tu pořadatelskou firmu musím jen chválit - za nápad, za dobrou a užitečnou akci i za příkladné podnikání, které pomáhá našemu prostředí.

Tento rok se na tu akci nedostanu, takže zde pár fotek z minulého ročníku pro inspiraci.

Nakrmte Šrotozemšťana, Praha 2007Nakrmte Šrotozemšťana, Praha 2007

Nakrmte Šrotozemšťana, Praha 2007

2 comments :

Anonymní řekl(a)...

prosim te, kdyz neco nechavas u popelnic tak si pak zkontroluj jestli to nekdo vzal. Jinak to zlikviduj sam. Popelari to nechteji brat, a musi to uklizet majitel domu. Aspon v Praze jsou s tim porad nejake potize.

Anonymní řekl(a)...

A co když jsem sám majitel domu a musím dbát na "bordel", co mi dělají ostatní nájemníci? To tě asi nenapadlo, že ;-)

Jinak se neboj, jsem si dobře vědom příp. problémů a když už jsem něco dal k popelnicím, tak to bylo až po odjezdu popelářů a maximálně do oběda. Sám nemám rád "bordel" kolem popelnic, tak si to po sobě kontroluji.

Jak jsem ale psal, po všem se vždy hned zaprášilo, dokonce i po hromadě staré odborné literatury, kterou si nějaký bezdomovec nastrkal do batohu, aby si po večerech mohl číst např. o starých Win95 :-)

Okomentovat